| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
POVEZAVA IP TELEFONSKE CENTRALE ASTERISK Z GOOGLE KOLEDARJEM
Sašo Sečnjak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je razviti sistem, ki bo ob izbranem trenutku, glede na vpisane dogodke v Google koledarju, opozarjal uporabnike. V diplomskem delu bomo najprej predstavili IP telefonsko centralo Asterisk, pokazali nekaj njenih nastavitev, predstavili klicne načrte ter priročne funkcije, ki so že vgrajene v centralo. Predstavili bomo programski vmesnik za Google koledar v programskem jeziku Java. V opisu programskega vmesnika bomo predstavili večino funkcij, ki jih le ta podpira. V praktičnem delu bomo predstavili koncept delovanja sistema ter njegove zahteve, na koncu pa še implementacijo sistema.
Keywords: asterisk, google koledar, ip centrala
Published: 13.10.2011; Views: 2322; Downloads: 116
.pdf Full text (10,95 MB)

2.
RAZVOJ XML KOLEDARJA ŠTUDENTA FERI
Marko Lacković, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je izdelati študentov koledar v XML strukturi in mu dodati validacijsko XML shemo, ki omogoča dobro povezljivost XML dokumentov. Nastali dokument je prikazan na pregleden način v obliki spletnega koledarja. Za doseg zastavljenega cilja je bilo potrebno raziskati področje XML tehnologij, ki omogočajo uporabo koledarja na uporabniku prijazen način. Rezultat dela je spletni koledar s pridruženim spletnim obrazcem za urejanje XML dokumenta, skladnega z XML shemo. Izdelan projekt omogoča nadaljnji razvoj aplikacij in razširjanje podatkov, ki so navedeni kot dogodki v koledarju.
Keywords: XML, shema, XPath, koledar, XSLT
Published: 13.01.2014; Views: 800; Downloads: 80
.pdf Full text (1,35 MB)

3.
NAČRTOVANJE IN UVEDBA SISTEMA ZA SKUPINSKO DELO V PODJETJU X
Benjamin Tomažič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so obravnavani informacijski sistemi v podjetjih, njihove značilnosti in razvoj. V poslovnih informacijskih okoljih klasični način komunikacije z uporabo elektronske pošte več ne zadostuje za učinkovito komunikacijo. V takšnih okoljih so potrebni naprednejši sistemi za skupinsko delo, ki omogočajo hitrejšo, učinkovitejšo in varnejšo komunikacijo. Informacijski sistemi za skupinsko delo so računalniški sistemi, ki podpirajo sodelovanje skupine ljudi. Predstavljene so tri aplikacije za skupinsko delo s poudarkom na Novell Groupwise aplikaciji. Projektni pristop k izvajanju projekta je bistvenega pomena za uspešno izvedbo informacijskih projektov. Praktični del diplomske naloge je osredotočen na uvedbo sistema za skupinsko delo v podjetju X. Opisane so pomankljivosti in težave obstoječega sistema za elektronsko pošto. Predstavljen je konkreten primer uvedbe sistema za skupinsko delo Groupwise v obstoječ informacijski sistem. Z Groupwise sistemom smo v podjetje uvedli zanesljiv, visoko razpoložljiv in varen sistem za skupinsko delo, ki omogoča varen oddaljen dostop do elektronske pošte, koledarja, stikov, opravil in dokumentov. Predstavljene so nekatere ključne prednosti novega sistema za skupinsko delo in nakazane možnosti nadaljnega razvoja.
Keywords: elektronska pošta, skupinsko delo, sistem za skupinsko delo, sodelovanje, sporočanje, imenik, koledar, opravila, dokumentni sistem, odjemalec, strežnik, omrežje, informacijski sistem, prenova informacijskega sistema.
Published: 14.11.2012; Views: 1069; Downloads: 88
.pdf Full text (1,13 MB)

4.
POPOL VUH - SVETA KNJIGA MAJEVSKEGA LJUDSTVA QUICHÉ
Barbara Vorih, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Quiché Maji so potomci nekdanje velike majevske civilizacije in njihovo ljudstvo še danes naseljuje visoka področja Gvatemale. Najbolj so poznani po znameniti sveti knjigi Popol Vuh, ki izvira iz 16. stoletja in je ena izmed najpomembnejših pisanih dokumentov ter virov za proučevanje stare majevske zgodovine. V njej je opisan nastanek sveta, kot so si ga predstavljali, mitologija ter zgodovina quichéjskega ljudstva. Na podlagi tega pisnega dela dobimo majhen vpogled v bistvo in njihovo dojemanje sveta, ki je bilo prepleteno z religijo in kozmologijo. Poznali so tri različne koledarje, ki so jih skrbno upoštevali in z njimi skušali preprečiti nesreče ter slabe stvari. Bili so močno povezani z naravo in imeli zelo raznolik panteon bogov, ki so bili zelo spremenljivi in so pogosto menjali oblike. Zelo pomembna sestavina vseh obredov je bilo žrtvovanje ali puščanje krvi na različne načine, obrednega pomena pa je bila tudi njihova znamenita igra z žogo, pri kateri so bili poraženci pogosto žrtvovani. S prihodom španskih osvajalcev je njihova kultura padla pod evropski vpliv, toda njeni vplivi so vidni še danes. Ohranila se je v Popol Vuhu, ki so ga, ko so se od španskih menihov naučili latinice, prepisali in nam tako omogočili majhen vpogled v razumevanje in dojemanje sveta te čudovite kulture.
Keywords: Quiché Maji, Popol Vuh, koledar, religija, bogovi.
Published: 28.05.2013; Views: 1128; Downloads: 0

5.
MIGRACIJA ELEKTRONSKE POŠTE V POSLOVNEM OKOLJU
Robert Reš, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo podrobneje analizirali obstoječi sistem elektronske pošte v izbranem podjetju z vidika varnosti, zanesljivosti, mobilnosti, integracije z ostalimi aplikacijami (koledarji, glasovno pošto ...) in z vidika zmogljivosti želenih funkcij ter podali predlog rešitve za nadgradnjo oz. migracijo elektronske pošte. S tem smo omogočili učinkovitejše poslovanje podjetja, za uporabnika pa prijaznejšo in kvalitetnejšo notranjo in zunanjo poslovno komunikacijo, s tem pa doprinesli k večjemu zadovoljstvu zaposlenih. Podjetje je z migracijo elektronske pošte v svojem poslovnem okolju doseglo projektni cilj cenovno najugodnejše nadgradnje sistema elektronske pošte z integriranimi funkcijami, kot so dostopnost na spletu, glasovna pošta, video konferenca, elektronsko podpisovanje, sinhronizacija z mobilnimi napravami, ustvarjanje skupnih in lastnih pravil, skupna raba koledarjev in nabiralnikov, ustvarjanje koledarskih vpisov in vabil na sestanke. Izbrana rešitev Microsoft Exchange je odpravila vse kritične točke obstoječega poštnega sistema, ki je temeljil na POP3 protokolu, hkrati pa nudi prav vse, kar si je podjetje postavilo kot cilj s projektom migracije. Glede na srednjeročni kadrovski plan predstavlja odločitev za Microsoft Exchange tudi najugodnejšo cenovno rešitev.
Keywords: - elektronska pošta, - komunikacija, - sinhronizacija, - koledar, - migracija.
Published: 16.09.2014; Views: 603; Downloads: 61
.pdf Full text (2,20 MB)

6.
JAVNE PRIREDITVE V RIMU
Bojan Vogrin, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene javne prireditve v Rimu. Ljudje, ki niso imeli dela, in tisti, ki popoldne po službi niso imeli kaj početi, so obiskovali gledališke predstave, dirke, gladiatorske boje in igre, ki so jih prirejali ob praznikih v čast bogovom. Vodilni politiki in vladarji niso dopustili, da bi se rimsko ljudstvo dolgočasilo ali trpelo zaradi lakote, saj bi to lahko vodilo do nezadovoljstva in uporov. S tem, ko so zapravljali velike vsote denarja za različne prireditve in razvajali ljudstvo, so si načrtno krepili oblast. Tudi če je bila državna blagajna bolj prazna, so skušali rimskemu ljudstvu zagotoviti in dati čim več prireditev. Na začetku diplomskega dela sem najprej predstavil bogato zgodovino rimskega imperija vse do propada njegovega zahodnega dela leta 476, potem pa sem obravnaval izvor in ozadje javnih prireditev, rimski koledar, praznike in igre, dirke, gledališče ter na koncu še amfiteater in gladiatorske boje. Ugotovil sem, da so med vsemi razvedrili Rimljani imeli najraje gladiatorske igre. To je bil praznik, ki ga je veselo slavilo vse mesto.
Keywords: Rim, rimski koledar, prazniki, igre, dirke, gledališče, amfiteater, gladiatorske igre, Circus Maximus, Kolosej
Published: 22.09.2016; Views: 501; Downloads: 81
.pdf Full text (1,68 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica