| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vodenje klimatske naprave z vgrajenim rekuperatorjem
Kristijan Medved, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja rekonstrukcijo in avtomatizacijo klimatske naprave. V začetnem delu so predstavljeni osnovni gradniki sistema in uporabljena programska oprema. Sledi izdelava krmilnih načrtov s pomočjo programa E-plan. V nadaljevanju je predstavljen sistem vodenja, v katerem smo izdelali programe za različne sklope naprave in vizualizacijo celotnega procesa. Poseben poudarek je na regulaciji temperature. V nadaljnjih poglavjih je opisan zagon klimatske naprave in odprava težav, na katere smo naleteli. Ob koncu je podrobneje opisano nastavljanje parametrov regulatorjev in končni rezultati. Z diplomskim delom smo dokazali, da lahko s pravilnim in dobro nastavljenim sistemom vodenja učinkovito reguliramo temperaturo v prostoru.
Keywords: klimatska naprava, kaskadna regulacija temperature, strukturni tekst, Codesys, E-plan
Published: 06.10.2017; Views: 599; Downloads: 117
.pdf Full text (3,65 MB)

2.
NAČRTOVANJE AVTOMATIZACIJE IN NADZORA KLIMATIZACIJE V INDUSTRIJSKEM OKOLJU
Robert Bobovnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obdelana problematika načrtovanja avtomatizacije vodenja in računalniškega nadzora klimatskih sistemov v industrijskem okolju. Opisano je industrijsko okolje v farmaciji in kemijski industriji, kjer je poudarek na predpisani stopnji čistosti okolja in ustrezna zaščita pred nastankom eksplozije zaradi uporabe eksplozijskih zmesi. V diplomski nalogi je zato na kratko opisana funkcija klimatizacije in prezračevanja v industrijsko zahtevnih prostorih, da se v delovnem prostoru poleg zagotavljanja ustreznih klimatskih pogojev zagotovi vnaprej določena čistost zraka in s tem zadostimo predpisanim pogojem proizvodnje, ter preprečimo nastanek eksplozijskih zmesi. Prikazan je eden od načinov reševanja problematike, ki se pojavlja pri načrtovanju avtomatike klimatizacije v zahtevnem okolju. Izdelani so tehnični opisi, vezalne sheme avtomatizacije in prikaz komunikacijskih povezav računalniškega vodenja in nadzora.
Keywords: načrtovanje, avtomatizacija, računalniško vodenje in nadzor, klimatska naprava, industrijsko okolje
Published: 24.10.2016; Views: 817; Downloads: 105
.pdf Full text (3,94 MB)

3.
Enota za pametno krmiljenje klimatske naprave
Sašo Gorjup, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Novejše klimatske naprave že imajo vključen program daljinskega vodenja in urnika delovanja, kar nam omogoča, da prostor ohladimo na ciljno temperaturo, še preden vstopimo vanj in se s tem izognemo izpostavljenosti pihanju.. V diplomskem delu bi rad predstavil možnost izpopolnitve starejših klimatskih naprav; rešitev, ki je ekonomsko dostopna in enostavna za uporabo. Za izbran projekt sem uporabil ploščico Arduino UNO, ki sem jo sprogramiral za vodenje klimatske naprave. V diplomskem delu sem izdelal sem mehanski del projekta, predstavil zasnovo programa, vezja, in delovanje modula.
Keywords: Arduino, klimatska naprava, Toshiba, krmiljenje, ir, infra rdeče
Published: 21.09.2016; Views: 671; Downloads: 87
.pdf Full text (1,27 MB)

4.
Zagotavljanje vzdrževalnosti klimatskih naprav v telekomunikacijskih centralah
Uroš Jančar, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se lotili tematike klimatskih naprav, delujočih v tehnoloških prostorih. Ker obratujejo neprestano, je potrebno strokovno vzdrževanje. Prikazan je način, kako zmanjšati čas, potreben za odpravo napake. Opredelili smo najpogostejše napake klimatskih naprav in predstavili postopek pravilnega vzdrževanja. Na podlagi meritev časa smo poiskali in določili metodo, s katero smo ob hkratnem povečanju vzdrževalnosti in zanesljivosti telekomunikacijskih central, zmanjšali stroške vzdrževanja, prav to, pa je bil naš zastavljen cilj.
Keywords: Klimatska naprava, vzdrževanje, čas popravila, preventivno vzdrževanje, proizvodne tehnologije, hladilna sredstva, koncepti vzdrževanja, nadzor delovanja, izvedbe klimatskih naprav.
Published: 08.11.2013; Views: 961; Downloads: 147
.pdf Full text (3,31 MB)

5.
OGREVANJE IN HLAJENJE OČESNE KLINIKE
Damijan Režonja, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga temelji na projektu očesne kirurgije. V nalogi se bom osredotočil samo na prostor operacijske sobe, ter elemente, kateri so neomajno potrebni za dosego le teh parametrov; • zahteve po pripravi dovodnega zraka - čistost • distribucija zraka - dovod — odvod — hitrost • temperiranje dovodnega zraka — ogrevanje — hlajenje • izračun zimsko letne transmisije V prvem delu sem opisal elemente, katere bom kasneje potreboval za izvedbo in njihove karakteristike. V drugem delu sem se pa lotil izračunov in sestave posameznih elementov v celoto. Med samo izvedbo in časom pisanja diplomske naloge so se spremenili določeni predpisi, zato je diplomska naloga narejena tako, kot to velevajo predpisi in ne tako kot je izvedeno na objektu ali zapisano v dispoziciji diplomskega dela. V zaključku so navedene razlike in moje pripombe oziroma opazke na spremembo predpisov.
Keywords: - hlajenje - ogrevanje - hladilni agregat - klimatska naprava - operacijski dovodni strop - operacijska soba
Published: 23.09.2009; Views: 2114; Downloads: 432
.pdf Full text (5,93 MB)

6.
7.
8.
Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica