| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Nadzor procesa izdelave kavnega aparata TK4
Rok Kramar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem se opredelil predvsem na oddelek zaključnega strokovnega pregleda termičnih aparatov v podjetju BSH Nazarje in na to, kako poteka končni funkcijski nadzor kavnega aparata TK4. Oddelek tehnologije pripravi laboratoriju zaključnega strokovnega pregleda posebna navodila za preizkušanje in kontroliranje aparatov. V kolikor želimo slediti konkurenci na trgu in izdelovati le kakovostne aparate, je potrebno v oddelku zaključnega strokovnega pregleda, zaradi nenehnih sprememb in novosti na aparatu stalno spreminjati in prilagajati meritvene parametre na meritvenem obrazcu. Opisal sem probleme s katerimi se srečujejo kontrolorji, kako jih rešujejo in s katerimi vrstami napak se najpogosteje srečujejo.
Keywords: kavni aparat, kontrola, montaža, nadzor, proces
Published: 27.10.2015; Views: 548; Downloads: 32
.pdf Full text (25,91 MB)

2.
Razvoj gonila kuhalne enote espresso kavnega aparata
Rene Brdnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj gonila kuhalne enote za kavni aparat podjetja BSH Hišni aparati, d.o.o., ki bo na trg lansiran septembra 2015. Predstavljeno je delovanje kavnega aparata, kuhalna enote tretje generacije, ter razvoj gonila. Predstavljeni so vplivni parametri, določitev obremenitev elektromotorja, razlogi za izbiro materiala, ter preračun v programu KISSsoft. Predstavljen je tudi prototip gonila.
Keywords: espresso kavni aparat, zasnova gonila, polimerni zobniki, prototip gonila
Published: 21.10.2013; Views: 1725; Downloads: 46
URL Link to full text

3.
Racionalizacija stroškov pri oblikovanju izhodne transportno skladiščne enote v podjetju BSH Hišni aparati Nazarje, d.o.o.
David Bezovnik, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Proces oblikovanja izhodne transportno skladiščne enote v podjetju BSH Hišni aparati Nazarje, d.o.o., smo razdelili na štiri faze: proces ročnega paletiranja, proces odvoza gotovih aparatov, proces kompletiranja in na stroške obrabe delovne opreme. V vsaki fazi smo natančno določili čas in stroške. Cilj, ki smo si ga zadali, je avtomatizirati sam proces, ga narediti delodajalcu in zaposlenim bolj prijaznega in racionalizirati stroške dela na minimum. Ocenili smo, da oblikovanje izhodne transportno skladiščne enote na eni proizvodni liniji Tassimo, kjer izdelujejo kavne aparate Tassimo (600 tisoč aparatov letno), predstavlja dobrih 40 tisoč EUR na leto. Kot rešitev problema bi uvedli industrijski pakirni robot oziroma paletizer, ki bi bil voden tako, da bi sam opravljal paletizacijo kavnih aparatov, jih embaliral do višine 2688 mm, ovijal in s pomočjo transportnih trakov transportiral do nakladalne ploščadi. Cena paletizerja bi znašala okoli 120 tisoč EUR in posledično bi se investicija povrnila v treh letih.
Keywords: kavni aparat, paletizer, proizvodni proces, stroški, transportno skladiščna enota.
Published: 26.01.2015; Views: 845; Downloads: 28
.pdf Full text (2,20 MB)

4.
Uvedba novega elektromotorja v pogon kuhalne enote ekspreso kavnega aparata
Aljaž Forštner, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava uvedbo novega elektromotorja v pogon kuhalne enote espresso kavnega aparata v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje Predstavljena je določitev elektromehanskih in varnostnih zahtev elektromotorja, ki jih mora v tej aplikaciji izpolnjevati. Predstavljena je vsa aparaturna oprema, kot tudi programska oprema, ki je bila potrebna za uspešno izvajanje projekta. Predstavljena je tudi izdelava novega prototipa pogona z novim motorjem.
Keywords: Enosmerni elektromotor, pogon kuhalne enote, Espresso kavni aparat
Published: 27.10.2015; Views: 613; Downloads: 16
.pdf Full text (3,32 MB)

5.
Konstruiranje posode za zrna kavnega aparata
Dušan Pavčnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi nenehnih sprememb zakonodaje, vse zahtevnejših želja uporabnikov in vse večji konkurenci na trgu se morajo podjetja nenehno prilagajati tako željam kupca kot tudi standardom. V ta namen je priporočljivo, da podjetja konstantno razvijajo in izpopolnjujejo svoje produkte. V diplomski nalogi je predstavljen potek razvoja in optimizacije posode za kavna zrna. Prikazan je posnetek trenutnega stanja, iz katerega izhaja problem, ki je izhodišče za opis vseh postopkov nadgradnje. Pri procesu konstruiranja so uporabljene analitične in primerjalne metode. V nalogi so podrobneje opisani vsi postopki: od idejne zasnove, modeliranja, analize in testiranja do vgradnje izdelka v popolnoma avtomatski kavni aparat.
Keywords: posoda, zaščita, kavni aparat, konstruiranje, zvok
Published: 12.09.2016; Views: 500; Downloads: 9
.pdf Full text (2,33 MB)

6.
Čistilno sredstvo za souporabo s produktom Cafelier za čiščenje kavnih aparatov
Rok Volovlek, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Raziskave v okviru diplomskega dela so bile narejene v sodelovanju s podjetjem Cafelier d.o.o., ki je inovativno podjetje na področju kavne industrije. Ekipa je že razvila protitip izdelka, ki odpravi potrebo po ročnem čiščenju, sedaj pa se je pojavila potreba po dodatni čistilni moči. Ob razvoju čistilnega sredstva pa je smiselno razmišljati tudi o povečanem tržnem potencialu blagovne znamke Cafelier. Opravili smo analizo trga in preverili katere kemikalije uporabljajo pri izdelavi čistilnih sredstev, ki se uporabljajo za ročno pranje. Že na tej točki smo ugotovil, da bo potrebna usmeritev v določen tip nečistoče, saj gre za široko področje. Predstavljen izbor smo opravili na podlagi želja podjetja Cafelier d.o.o., lastnega razmišljanja, tipa nečistoč, tržnega potenciala in obratovalnih pogojev. Skozi raziskavo smo prišli do zaključka, da bomo potrebovali nekatere precej specialne komponente. Za pomoč smo prosili več podjetij, ki se ukvarjajo z dobavo in svetovanjem na tem področju. Bili so nam v pomoč, poslali so nam tudi nekaj vzorcev, katere smo uporabili pri analizi. Raziskave vključujejo sestavo čistilnega sredstva. Ker gre za inovativen produkt na področju čiščenja kavnih aparatov, je obseg razvojnega dela precejšen. Opisali in predstavili smo dosedanje delo, kako smo se projekta lotili in kam bi ga rado peljali. Prikazali smo način izbora kemikalij, ter analize opravljene z njimi. Vključili smo področje trženja, zakonodajo, ki jo je potrebno upoštevati ob tem, ter razmišljanja za nadaljnji razvoj produkta in znamke Cafelier.
Keywords: čiščenje, čistilno sredstvo, kava, kavni aparat
Published: 16.10.2018; Views: 518; Downloads: 21
.pdf Full text (4,17 MB)

7.
Konstruiranje ohišja mlina za kavo
Jaka Delopst, 2019, master's thesis

Abstract: Konkurenca se je na trgu gospodinjskih aparatov v zadnjih letih močno zaostrila. Proizvajalci se zavedajo, da za dobro prodajan aparat ni več pomembno le to, da aparat dobro deluje. Čedalje večji poudarek je na izgledu končnega izdelka. Gospodinjski aparati so postali okras v kuhinji in tako je sodelovanje med konstrukterjem in industrijskim oblikovalcem postalo skoraj neizbežno. V svojem magistrskem delu sem predstavil potek takšnega konstruiranja ohišja kavnega mlina podjetja Eurel d. o. o.
Keywords: Konstruiranje, ohišje, kavni mlin, gospodinjski aparat
Published: 29.03.2019; Views: 329; Downloads: 0

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica