| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RISBE S KAVO, OD MIRSADA BEGIĆA DO LASTNIH DEL
Andrej Mratinković, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Risbe s kavo, Od Mirsada Begića do lastnih del je plod občudovanja in velikega zanimanja za likovna dela umetnika Mirsada Begića, večletnega samostojnega raziskovanja njegovih del, raziskovanja kave v zgodovini in njene vloge v družbi ter mojega praktičnega likovnega ustvarjanja s kavo. Namen raziskovanja in pisanja teoretične obravnave Begićevih risb s kavo je bil predvsem v bolj poglobljenem razumevanju njegovih za opazovalca likovno izredno zanimivih, bogatih, nenavadnih in skrivnostnih umetniških del, ki jih prežema nekakšen duh spoštovanja do visokih starodavnih kultur, nekakšne daljne preteklosti in mističnosti, ki nas spominjajo na svet, na katerega smo že davno pozabili. Iz obsežnega opusa umetnikovih likovnih del so v diplomskem delu izpostavljene prav njegove risbe s kavo, z namenom analize njihovega tehničnega, motivnega in simbolnega ozadja. Predvsem razkritje in razumevanje tehnike likovnega ustvarjanja s kavo umetnika Mirsada Begiča je bilo predpogoj za nastanek lastnih likovnih del, kavnih slik, ki so predstavljena v zadnjem poglavju. Poleg obravnave kave kot likovnega medija pa je bilo na samem začetku potrebno tudi raziskati izvor termina, snovi in zgodovinsko-družbeno ozadje kave v njeni primarni funkciji kot pijači.
Keywords: kava, kavarna, obred, risbe, Bosna, Egipt, pogreb, kavne slike
Published: 24.01.2011; Views: 2156; Downloads: 139
.pdf Full text (7,37 MB)

2.
ZASNOVA INTERIERJA ZA BARSKI TIP LOKALA
Josipa Horvatek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Predmet raziskave diplomskega dela je oblikovanje barskega prostora osredoto!eno na funkcionalnost in udobje prostora. Zraven tega smo vklju!ili upodobitev logotipa in celotne grafi!ne podobe kavarne. Izbira materialov in barvnih kombinacij dopolnjuje celovito idejo udobnega prostora. Sodoben dizajn lokacije doda moderen pridih, vendar kon!no modernizacijo kavarne dose"emo z integriranjem sodobne tehnologije, kot so tabli!ni ra!unalniki, katere uporabljamo kot glavni vmesnik za naro!anje, virtualni !asopis ter internetni brskalnik.
Keywords: oblikovanje barskega prostora, kavarna, interier, vizualizacija, tablični računalniki
Published: 28.09.2012; Views: 1230; Downloads: 140
.pdf Full text (4,89 MB)

3.
ZASNOVA KAVARNE V MESTNEM SREDIŠČU
Nataša Raškovič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Kavarne že več stoletij oblikujejo navade in kulture mest po svetu. Žal je pri nas vedno manj pravih, mestnih kavarn, ki bi ob dobri kavi in sladici znale ponuditi tudi ambient in vzdušje. V diplomskem delu smo se ukvarjali s tem, kako v starem mestnem jedru postaviti sodobno pravo kavarno, ki bi s svojim izgledom zaključila vogal Slovenske in Gledališke ulice. Na podlagi analize lokacije smo postavili večnamenski objekt, v njegovo pritličje pa umestili funkcionalen tloris kavarne s pravim izborom barv in materialov, ki tvorijo ambient kavarne. Izgled interierja smo na koncu predstavili še s 3D vizualizacijo.
Keywords: vizualizacija, arhitektura, kavarna, mesto, interier, urbanizem
Published: 27.09.2013; Views: 928; Downloads: 169
.pdf Full text (5,59 MB)

4.
Slovenski ornament v interierju - Zasnova kavarne ob Slovenskem ljudskem gledališču Celje
Ana Žugelj, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Predmet raziskave diplomskega dela je obravnava slovenskega ornamenta, njegova pojavnost v oblikovanju in aplikacija v prostoru. Z analizo obstoječega stanja in z željo po ustrezni uporabi ornamenta v prostoru je predstavljena idejna zasnova kavarne ob Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Gledališka in dekorativna umetnost tako soustvarita ambient nove mestne kavarne.
Keywords: interier, slovenski ornament, notranje oblikovanje, grafična podoba, kavarna
Published: 26.09.2016; Views: 614; Downloads: 103
.pdf Full text (47,79 MB)

5.
ARHITEKTURNO URBANISTIČNA ZASNOVA AVTOBUSNE POSTAJE SLOVENJ GRADEC
Grega Pečolar, 2017, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga predstavlja arhitekturno rešitev novo zasnovane avtobusne postaje v Slovenj Gradcu, ki je programsko razčlenjena na tri dele. Prvi – teoretični del se nanaša predvsem na lokacijo in problematiko obstoječega stanja. V nalogi so podani tudi referenčni primeri za primerjavo, ter izhodišča za zasnovo nove avtobusne postaje. V drugem delu projektnega dela se teoretični del prikaže s pomočjo načrtov, ter programskih shem.
Keywords: arhitektura, urbanizem, avtobusna postaja, kavarna, restavracija, pisarna, Slovenj Gradec, jeklena konstrukcija
Published: 29.08.2017; Views: 479; Downloads: 86
.pdf Full text (59,86 MB)

6.
Prenova dvorišča in prostorov na Gosposki ulici 11
Maša Nedog, 2018, diploma project paper

Abstract: Naloga obravnava prenovo prostorov in dvorišče objekta na Gosposki ulici 11, ki se nahaja v starem mestnem jedru Maribora. Cilj dela je pripraviti predlog za oživitev zapuščenih prostorov in dvorišča in s tem tudi nekdaj najbolj živahne ulice v mestu - Gosposke ulice. Programsko objekt obsega tri sklope: kavarno, ustvarjalnico – večnamenski prostor kreative ter dvorišče kot skupen povezovalni prostor, na katerem bi se organizirali različni dogodki; delavnice, kulturni in športni dogodki. Izdelani so načrti zasnove interierja in izbira pohištva, materialov, osvetlitve ...
Keywords: arhitektura, prenova, Gosposka ulica, Maribor, kavarna, ustvarjalnica
Published: 27.08.2018; Views: 197; Downloads: 58
.pdf Full text (89,91 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica