| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRVI ZAPOSLITVENI RAZGOVORI MLADIH
Nina Alibabić, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Vsakdo izmed nas se slej ko prej sooči z zaposlitvijo, to pa pripelje do prvih zaposlitvenih razgovorov oziroma intervjujev. Danes, ko brezposelnost narašča, so zaposlitveni razgovori ključnega pomena za vrsto zaposlitev. Mladi se soočajo s problemom, saj nimajo izkušenj z razgovori in delom samim. V diplomskem delu smo najprej predstavili, kako se podjetja lotijo iskanja novega sodelavca, katere metode največkrat uporabljajo za izbor, kako se pripraviti na razgovor, kaj moramo vedeti med razgovorom in kaj naredimo po razgovoru. Predstavili smo tudi, kako pisati življenjepis. V nadaljevanju smo predstavili raziskavo med mladimi. Ugotovili smo, kakšne izkušnje imajo mladi o zaposlitvenem razgovoru, v kolikšni meri so poučeni s pisanjem življenjepisa, kako se na razgovor pripravijo, kako so seznanjeni s kadrovskimi vprašalniki ter kako zavrnitev delodajalca vpliva na mlade. V zaključnem delu smo podali predloge, za katere menimo, da bi bili mladim pri iskanju zaposlitve v veliko pomoč.
Keywords: prvi zaposlitveni razgovor, prijava, življenjepis, kadrovski vprašalnik, selekcijska metoda
Published: 19.09.2013; Views: 1105; Downloads: 163
.pdf Full text (1,44 MB)

2.
ISKANJE IN IZBOR KADROV NA KLINIKI GOLNIK
Mateja Kopač, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili Kliniko Golnik ter raziskovali in ugotavljali, na kakšen način pridobivajo in izbirajo ustrezne kadre. Diplomsko nalogo smo razdelili na dva dela, in sicer na teoretični in empirični oz. raziskovalni del. V prvem, teoretičnem delu smo opisali kadrovanje, načrtovanje kadrov, pridobivanje kadrov in njihovo selekcijo. Pri pridobivanju kadrov smo opisali analizo dela, postopek pridobivanja kadrov ter predstavili in opisali interno ter eksterno pridobivanje kadrov. Pri selekcioniranju kadrov smo opisali postopek izbiranja kadrov ter predstavili in opisali metode izbiranja kadrov. V nadaljevanju smo predstavili namen kadrovskega vprašalnika ter podrobneje opisali njegove prednosti in slabosti. V drugem, raziskovalnem delu smo predstavili organizacijo – Kliniko Golnik ter ugotavljali, na kakšen način pridobivajo kadre in katere selekcijske metode koristijo pri izboru. Na kliniki smo izvedli tudi anketo med zaposlenimi, ki so se v organizaciji zaposlili v zadnjih treh letih, in ugotavljali, kje so dobili informacije o prostem delovnem mestu, kakšen je bil selekcijski postopek, najbolj pa nas je zanimalo njihovo mnenje o obstoječem kadrovskem vprašalniku. Ugotovili smo, da je največ anketiranih informacijo o prostem delovnem mestu dobilo na Zavodu RS za zaposlovanje ter da klinika pri selekcioniranju največkrat zahteva prijave, življenjepise in razna dokazila. Glede kadrovskega vprašalnika pa smo ugotovili, da se jim zdi sicer dokaj primeren, vendar je potreben prenove. Na podlagi opravljene raziskave smo podali ugotovitve in ustrezne predloge za izboljšavo obstoječega stanja.
Keywords: Kadrovanje, pridobivanje kadrov, selekcija kadrov, kadrovski vprašalnik.
Published: 03.06.2014; Views: 1048; Downloads: 227
.pdf Full text (887,02 KB)

3.
Prenova procesa zaposlovanja v podjetju x
Patricija Kukec, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali na kakšen način pridobivajo in izbirajo ustrezen kader v podjetju X. Diplomsko nalogo smo razdelili na dva dela – na teoretični in empirični oz. raziskovalni del. V teoretičnem delu smo opisali proces zaposlovanja kadrov, planiranje, pridobivanje, selekcijo in končno izbiro kadrov. Pri pridobivanju kadrov smo opisali načine pridobivanja kadrov (interno in eksterno pridobivanje). Pri selekciji kadrov pa smo opisali metode selekcije, med njimi opisali tudi kadrovski vprašalnik in končno izbiro delavca. V raziskovalnem delu smo na kratko predstavili organizacijo X, njeno organizacijsko shemo in strukturo zaposlenih. Opisali in razčlenili smo tudi njihovo pridobivanje in selekcijo kadrov, izdelali pa smo tudi nov kadrovski vprašalnik. Ugotovili smo, da je sam proces zaposlovanja v podjetju X zelo kompleksen, saj gre za nihanja v naročilih, zato je težko predvideti optimalno število kadrov. Poleg internega pridobivanja kadrov, se poslužujejo tudi eksternega, ter na ta način poskušajo motivirati zaposlene, proces zaposlovanja kadrov v podjetju pa vodi direktor sam. Na podlagi opravljene raziskave smo navedli ugotovitve in ustrezne predloge za izboljšavo obstoječega stanja.
Keywords: proces zaposlovanja, pridobivanje kadrov, selekcija, kadrovski vprašalnik
Published: 24.05.2018; Views: 304; Downloads: 84
.pdf Full text (1014,02 KB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica