| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zagotavljanje in razvoj kadrov Slovenske vojske za potrebe Natove poveljniške strukture : magistrska naloga
Jože Sladič, 2009, master's thesis/paper

Abstract: Magistrsko delo predstavlja problematiko zagotavljanja in razvoja ustreznega kadra za zagotavljanje popolnjevanja delovnih mest v Natovi poveljniški strukturi. Od kvalitete kadrov je odvisen tudi uspeh katere koli organizacije tako v domačem okolju kakor tudi v globalnem svetu. Od kvalitete kadra je odvisen tudi uspeh Slovenske vojske v okviru izvajanja nalog, ki jih je Republika Slovenija in z njo Slovenska vojska sprejela in jih sprejema od vstopa Republike Slovenije v Nato od leta 2004 dalje. V magistrski nalogi so prikazane težave pri zagotavljanju in razvoju kadra, nakazana pa je tudi možna pot pri reševanju teh težav.
Keywords: razvoj kadrov, zagotavljanje kadrov, kadrovski menedžment, NATO, poveljniška struktura, Slovenska vojska
Published: 17.08.2009; Views: 2766; Downloads: 276
.pdf Full text (1,47 MB)

2.
ZAPOSLOVANJE NOVIH KADROV V PODJETJU X
Renata Jurkić, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: V vsakem podjetju so zaposleni ključni faktor uspešnosti in delovanja organizacije kot celote, zato je za organizacijo zelo pomembno, kakšne zaposlene vključujejo v svoje delovno okolje. Podjetja imajo temu namenjeno dobro organizirano kadrovsko službo, katere naloga je izbrati najprimernejšega kandidata, ki bo pripomogel k večji uspešnosti podjetja. Dober kader in dobro vodstvo nas pripelje do uspešno doseženih ciljev. Trenutno se nahajamo v času gospodarske krize, zato so podjetja še pazljivejša pri pravilni izbiri zaposlenih. Današnja slika trga delovne sile kaže na povečano povpraševanje po delu in zmanjšano ponudbo delovnih mest, zato je kandidatov neomejeno, potrebno je le najti nam ustreznega. V diplomskem delu smo predstavili, na kakšen način se podjetje X loteva zaposlovanja novih kandidatov ter kakšne načine selekcioniranja kandidatov izvajajo. Želeli smo prikazati, kako so novo zaposleni v podjetju X zadovoljni s postopkom zaposlovanja oz. zaposlitvenim razgovorom in na kakšne načine so zaposleni prišli do prostih delovnih mest ter kakšno mnenje imajo do sodelavcev, ki so v podjetje prišli preko priporočil drugih. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela, in sicer na teoretični in empirični del. Teoretični del se osredotoča na opredelitev pojmov zaposlitev, proces zaposlovanja, kadrovski menedžment, faze zaposlovanja, intervju, testi ... S pomočjo kvantitativne anketne raziskave smo ugotovili, kakšen način zaposlovanja prevladuje v podjetju X, osredotočili smo se na zaposlene, ki so prišli v podjetje preko priporočil drugih in ocenjevali mnenje delavcev o njihovi zanesljivosti. Spoznali smo, da je zanesljivost zaposlenih preko priporočil drugih visoka. Ugotovili smo, kakšno mnenje imajo zaposleni do zaposlitvenih razgovorov in kakšno vlogo ima pri tem zahtevnost delovnega mesta.
Keywords: zaposlovanje, kadrovski menedžment, selekcioniranje, pridobivanje zaposlenih
Published: 26.01.2015; Views: 667; Downloads: 150
.pdf Full text (704,48 KB)

3.
RAZVOJ ZAPOSLENIH NA PODROČJU OFTAMOLOŠKE ZDRAVSTVENE NEGE V UKC MARIBOR
Breda Kojc, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Razvoj kadrov v oftalmološki zdravstveni negi v UKC Maribor smo prikazali, da so kadrovski viri in njihov razvoj na področju zdravstvene nege pomemben element, kateremu morajo zdravstvene ustanove nameniti večjo pozornost. V teoretičnem delu naloge smo najprej opredelili pojem kadri in razvoj kadrov, nato pa predstavili cilje razvoja kadrov z vidika organizacije, zaposlenih in družbenega okolja. V nadaljevanju smo opisali najpogostejše pristope razvoja kadrov. Teoretični del smo zaključili s predstavitvijo raziskovalnega okolja in z obravnavo kadrov v oftalmološki zdravstveni negi. V raziskovalnem delu smo pozornost namenili situaciji na področju kadrovske zasedbe v oftalmološki zdravstveni negi v UKC Maribor in obremenitvi zaposlenih. Znotraj tega smo se še posebej dotaknili instituta izobraževanja in usposabljanja kadrov. V ta namen smo izdelali anketni vprašalnik in ga razdelili med vse zaposlene v oftalmološki zdravstveni negi. Ugotovili smo, da so se kljub številčno okrnjeni kadrovski zasedbi zaposleni pripravljeni dodatno izobraževati in izpopolnjevati ter svoje znanje tudi posredovati. Zadnji del diplomske naloge obsega razpravo o zastavljenih ciljih in predloge za izboljšanje razvoja zaposlenih v oftalmološki zdravstveni negi.
Keywords: kadri, kadrovski menedžment, izobraževanje, oftalmološka zdravstvena nega, medicinska sestra
Published: 27.06.2016; Views: 230; Downloads: 42
.pdf Full text (1,67 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica