| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 24
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
SPLETNI INFORMACIJSKI SISTEM ZA ZOBOZDRAVSTVENE ORDINACIJE
Denis Fajertag, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili zahteve za vodenje in delovanje zobozdravstvenih ordinacij. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik XHTML v povezavi s stilskimi predlogami CSS, programski jezik PHP, skriptni jezik JavaScript, knjižnico jQuery, tehnologijo AJAX in podatkovno bazo MySQL. Vse te tehnologije smo tudi predstavili in ponazorili s konkretnimi primeri. Po predstavitvi uporabljenih tehnologij smo predstavili še avtorizacijo uporabnikov v spletnem sistemu ter vključevanje modulov v spletni sistem glede na uporabniški nivo posameznega uporabnika. Kot logično nadaljevanje sledi še predstavitev posameznih modulov, kjer smo opisali njihove zahteve, način delovanja in uporabe ter njihovo realizacijo.
Keywords: zobozdravstvene ordinacije, spletni sistem, XHTML, CSS, PHP5, MySQL, JavaScript, AJAX, jQuery
Published: 14.12.2010; Views: 2368; Downloads: 202
.pdf Full text (3,69 MB)

2.
JAVASCRIPT OGRODJE JQUERY
Jani Lemajič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu se spoznavamo z JavaScript ogrodjem jQuery in njegovo uporabo. Podanih je nekaj primerov uporabe ogrodja jQuery v praksi tako pri izdelavi spletnih aplikacij, kot pri oblikovanju izgleda spletne strani. Opisane so tudi ostale tehnologije, ki so povezane z izdelavo spletnih aplikacij z ogrodjem jQuery. Izdelali smo primerjavo ogrodja jQuery s podobnim JavaScript ogrodjem MooTools, ter poiskali njune prednosti in slabosti.
Keywords: spletne aplikacije, JavaScript ogrodje, jQuery
Published: 06.04.2011; Views: 2249; Downloads: 272
.pdf Full text (1,18 MB)

3.
UPRAVITELJ OGRODJA SPLETNEGA PORTALA Z UPORABO JQUERY IN JQUERY UI
Denis Molan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo na začetku predstavili JS (JavaScript) ogrodja, ki omogočajo spletnim razvijalcem enostavno in hitro izvedbo interaktivnih in obogatenih spletnih aplikacij za končnega uporabnika. Le-ta bomo predstavili na splošno, in sicer njihove prednosti ter slabosti. Z osvojenimi osnovami se bomo kasneje globlje osredotočili na jQuery in jQuery UI JS ogrodji, ki sta trenutno največ v uporabi in poznani na samem World Wide Webu (WWW). Za vsako bomo spoznali, kaj nam omogoča, in slednje prikazali s praktičnimi primeri uporabe. Za zaključek bomo uporabili celotno osvojeno znanje pri sami izvedbi jQuery vtičnika »Upravitelj ogrodja spletnega portala«, kateri glavni knjižnici bodo jQuery in jQuery UI. Pri tem bomo morali paziti, katere sestavne dele knjižnic bomo uporabili, ter na samo končno strukturo. Izdelani vtičnik bo omogočal razvijalcem svetovnega spleta kompatibilno integracijo v različne spletne sisteme, za kar bodo morali izvesti novi modul ter enostavno in interaktivno manipulacijo nad ogrodjem spletnega portala za samega končnega uporabnika.
Keywords: javascript ogrodja, jQuery, jQuery UI, jQuery vtičnik
Published: 13.09.2011; Views: 1790; Downloads: 141
.pdf Full text (1,78 MB)

4.
RAZVOJ MOBILNIH SPLETNIH APLIKACIJ Z UPORABO OGRODJA JQUERY MOBILE
Uroš Berglez, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Pametne mobilne naprave, kot so tablični računalniki in pametni telefoni, hitro postajajo del našega vsakdana. Zaradi velike raznolikosti proizvajalcev tako strojne, kot tudi programske opreme, se moramo razvijalci spletnih, predvsem pa mobilnih aplikacij pogosto odločati med različnimi programskimi okolji in orodji. Diplomsko delo obravnava nova programska ogrodja primerna za izgradnjo mobilnih spletnih aplikacij, ki temeljijo na novih spletnih tehnologijah. Skupni cilj teh tehnologij je podpreti čim širši spekter mobilnih naprav in s tem razbremeniti razvijalce programske opreme.
Keywords: jQuery, jQuery Mobile, JavaScript, mobilne aplikacije, spletne aplikacije
Published: 26.09.2011; Views: 1757; Downloads: 201
.pdf Full text (1,98 MB)

5.
SPLETNI PORTAL ZA PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO
Vladimir Popovski, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili spletni portal za prostovoljno gasilsko društvo. Portal je namenjen predstavitvi društva javnosti ter obiskovalcem spletnega portala ponuditi možnost, da prijavijo požar. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik (X)HTML, CSS predloge, programski jezik PHP, skriptni jezik JavaScript, knjižnico jQuery, tehnologijo AJAX v okviru knjižnice jQuery in MySQL podatkovno bazo.
Keywords: spletna stran, PHP, podatkovne baze, JavaScript, jQuery, internet
Published: 16.09.2011; Views: 1602; Downloads: 134
.pdf Full text (2,33 MB)

6.
APLIKACIJA ZA NADZOR PROCESOV IN UPORABNIKOV Z OGRODJEM CODEIGNITER
Roman Šuster, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo CodeIgniter, PHP ogrodje za hitrejšo izdelavo spletnih aplikacij. Najprej opišemo okolje sistema GNU/Linux in spletni strežnik Apache. Nato opišemo skriptni jezik PHP, kjer predstavimo njegovo strukturo in sintakso. Razložimo še delovanje pomnilnika, virtualnega stroja in optimizatorja HipHop. Pri ogrodju CodeIgniter predstavimo arhitekturo MVC in značilnosti ogrodja. Temu sledi opis stilskih predlog CSS in JavaScript knjižnice jQuery. Nato izdelamo aplikacijo, ki nadzoruje procese in uporabnike, z možnostjo urejanja nastavitvene datoteke za storitev cron.
Keywords: računalniške arhitekture, PHP, CodeIgniter, linux, jQuery, MVC, cron
Published: 06.08.2012; Views: 1431; Downloads: 122
.pdf Full text (3,28 MB)

7.
UPRAVLJANJE BREZŽIČNIH NAPRAV ANDROID S SPLETNIM BRSKALNIKOM
Jože Ružič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je izdelava aplikacije za upravljanje brezžičnih naprav Android s spletnim brskalnikom. V prvem delu diplomskega dela predstavljamo platformo Android, razvoj aplikacij na tej platformi in uporabo. Sledi opis tehnologij HTML5 in protokola HTTP. V osrednjem delu naloge opisujemo razvoj aplikacije za brezžično upravljanje naprav Android s spletnim brskalnikom. Podrobneje opišemo uporabljena razvojna orodja, posamezne korake razvoja in poglavitne gradnike strežnika. Nazorno prikazujemo tudi možnosti uporabe izdelane aplikacije v praksi.
Keywords: platforma Android, spletni brskalnik, jQuery, strežnik HTTP, HTML5
Published: 26.11.2012; Views: 1207; Downloads: 98
.pdf Full text (2,95 MB)

8.
UPORABA TEHNIK HTML5 IN CSS3 ZA INTEGRACIJO FACEBOOK API
Andreja Fajfar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo označevalna jezika HTML5 in CSS3, njune novosti in podporo med brskalniki. Ob tem omenimo še skriptni jezik JQuery in JQuery User Interface, s pomočjo katerega dodamo spletnim stranem dinamični del obnašanja. Seznanimo se še z možnostmi integracije znanega Facebook vmesnika, imenovanega Facebook Graph, s pomočjo katerega lahko posegamo po najrazličnejših podatkih samega uporabnika. Pregledamo vse možne metode in načine pridobivanja pooblastil ter generiranja javnega žetona. Predstavljena je tudi aplikacija za podporo teoretičnemu delu diplomskega dela, na podlagi katere primerjamo še kompatibilnost med omenjenimi tehnikami, jeziki in standardi z izbranimi brskalniki.
Keywords: HTML5, CSS3, Facebook API, Facebook vmesnik, Facebook Graph, JQuery, JQuery UI, integracija Facebook vmesnika, integracija, Graph API
Published: 26.11.2012; Views: 1184; Downloads: 98
.pdf Full text (2,68 MB)

9.
SISTEM ZA SPLETNO ARHIVIRANJE
Mitja Rogl, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena aplikacija, ki smo jo razvili v sklopu diplomskega dela. Spletna aplikacija je namenjena uporabnikom, ki želijo hraniti svoje osebne vsebine in imeti pregled nad njimi. Vsebina diplomske naloge obsega predstavitev primarnih tehnologij PHP in MySQL ter drugih podpornih tehnologij. Prav tako zajema opis aplikacije od analize zahtev, do predstavitev posameznih komponent aplikacije in predstavitve delovanja ter uporabe spletne aplikacije. Rezultat dela je spletna aplikacija, s katero lahko dodajamo različne vsebine. Aplikacija nam omogoča pregled statističnih podatkov, hitro iskanje in pregledovanje vsebin v arhivu.
Keywords: spletna aplikacija, PHP, MySQL, spletni arhiv, AJAX, JQuery, Javascript
Published: 16.11.2012; Views: 1019; Downloads: 74
.pdf Full text (1,92 MB)

10.
RAZVOJ SPLETNIH STRANI NA PLATFORMI MICROSOFT SHAREPOINT 2010
Jernej Zver, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo si ogledali osnove arhitekture platforme Microsoft SharePoint 2010. Dotaknili smo se osnovnih pojmov SharePointa, kot so zbirka mest, mesto, knižnica, seznam in pogledi. Pogledali smo si, kako se lotiti razvoja spletnih strani na platformi Microsoft SharePoint 2010 in podali praktične primere. Prav tako pa smo na platformi SharePoint 2010 postavili spletno stran Univerze v Mariboru in del le-te na praktičnem primeru predstavili.
Keywords: Microsoft SharePoint 2010, ASP.NET, jQuery, Zbirka mest, SharePoint Designer 2010, CAML, stran z matrico, spletna aplikacija
Published: 20.12.2012; Views: 1344; Downloads: 133
.pdf Full text (16,20 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica