| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
OMREŽJE JAVNEGA ODPRTEGA PROSTORA IN DOSTOPNOST OBJEKTOV JAVNEGA ZNAČAJA: PRIMER PTUJA
Katja Pilinger, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Pričujoče diplomsko delo temelji na raziskavi omrežja javnega odprtega prostora mesta Ptuj in vpetosti objektov javnega značaja v to omrežje. Sprva smo povzeli že znana teoretična izhodišča. Nadalje smo zamejili območje obravnave, katerega smo nato analizirali. Z rezultati analiz smo prikazali dostopnost do posameznih odprtih površin ter iz odprtih površin do objektov. Iz rezultatov smo izbrali dva izstopajoča primera, za katera se je izkazalo, da dostopnost do njiju predstavlja problem, in za katera smo nato predlagali izboljšave.
Keywords: javni prostor, odprti prostor, javni objekti, dostopnost, Ptuj
Published: 14.09.2011; Views: 1287; Downloads: 78
.pdf Full text (9,32 MB)

2.
Novo mestno vozlišče pred knjižnico v Murski Soboti
Urška Gomboc, 2019, master's thesis

Abstract: Pričujoče delo je hibrid široke in podrobne analize trenutnega stanja tradicionalnega središča v Murski Soboti ter iz nje izhajajoče idejne rešitve mestnega vozlišča pred knjižnjico. V celostni analizi smo raziskovali trenutno stanje celotnega naselja. Nadrobneje smo analizirali ureditev in stanje prostora ter glavnih objektov osrednjega stavbnega bloka. V končnem koraku naloge smo na podlagi zbranega znanja in spoznanj o splošnem in lokalnem stanju prostora in z njim povezanih tem zasnovali celostni prostorski in vsebinski projekt za mestno vozlišče na območju pred regijsko knjižnico. Pri snovanju rešitve je bilo že v razvijanju idej stalno prepletanje oblikovanja stavbnih mas z oblikovanjem programa. Oblikovanje prostora projekta smo izrazito usmerili k doseganju ravnotežja in skladnosti v kontekstu okolice. Izziv je bil povezati vse obstoječe elemente in dejavnike, ki določajo in zaznamujejo območje. Ključni cilj je bil ustvariti realen in z dejstvi podkrepljen projekt, ki bi ponujal veliko lepega in javnega ter postal povezovalni dejavnik v središču Murske Sobote.
Keywords: arhitektura, sodobno mesto, mestno vozlišče, urbane oblike, mestna podoba, kontekst, središče mesta, javni odprti prostor, trg, tržnica, kreativno središče, poslovni prostori, mestna garaža, idejni projekt, Murska Sobota
Published: 11.10.2019; Views: 94; Downloads: 31
.pdf Full text (62,63 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica