| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Vzdrževanje in varstvo cest : diplomsko delo visokošolskega študija
Franc Matjašec, 1998, undergraduate thesis

Keywords: ceste, javne ceste, vzdrževanje cest, vzdrževalna dela
Published: 26.07.2007; Views: 1826; Downloads: 0

5.
6.
Cestne zapore : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Rok Presečnik, 2008, undergraduate thesis

Keywords: cestni promet, javne ceste, cestne zapore, označevanje zapore ceste
Published: 13.01.2009; Views: 2801; Downloads: 415
.pdf Full text (4,86 MB)

7.
8.
OBČINSKE JAVNE CESTE
Rok Berden, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisana in predstavljena tematika s področja občinskih javnih cest in vprašanj v povezavi z njimi. Občinske javne ceste spadajo med javne ceste, ki so v lasti občine, in predstavljajo javno dobro. Med občinske ceste spadajo lokalne ceste, javne poti in občinske kolesarske poti. Upravljavec le teh je občinska uprava, ki je dolžna zanje skrbeti in jih v ta namen tudi primerno vzdrževati. Za vzdrževanje (kategoriziranih) občinskih cest in poti morajo občine ustanoviti gospodarsko javno službo, katere splošni namen je zagotavljati javne dobrine-ceste-predvsem z namenom, da so le te v dobrem stanju in da služijo svojemu namenu. Vedno večjo vlogo na občinskih cestah imajo tudi inšpekcijske službe in občinski redarji. Za slednje se dozdeva, da s časom samo še pridobivajo na pomenu in imajo vedno več pristojnosti in pooblastil (predvsem zdaj na primer v "vročem in (ekonomsko) občutljivem" času na področju sankcioniranja prehitrih voznic in voznikov v Mestni občini Maribor z novimi stacionarnimi radarji; kakor tudi z vedno večjim obsegom pooblastil, katere jim daje-podeljuje zakon oziroma zakonodajalec na novih področjih).
Keywords: javne ceste, občinske ceste, občina, kategorizacija občinskih cest, vzdrževanje cest, občinsko redarstvo.
Published: 06.02.2013; Views: 2355; Downloads: 377
.pdf Full text (1,69 MB)

9.
IZVAJANJE LOKALNE GOSPODARSKE JAVNE SLUŽBE VZDRŽEVANJA OBČINSKIH CEST V OBČINI POLJČANE
Maja Arzenšek, 1989, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem podrobneje predstavila izvajanje lokalne gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih cest v Občini Poljčane. Za boljše razumevanje sem najprej obrazložila pojem javne službe, ter vrste javnih služb in njihovo regulacijo. Kot pravni okvir mi je služil Zakon o gospodarskih javnih službah /ZGJS/ (Uradni list RS, št. 32/1993, 30/1998-ZZLPPO, 127/2006-ZJZP, 38/2010-ZUKN, 57/2011). V nadaljevanju sem predstavila obvezne in izbirne lokalne gospodarske javne službe v Občini Poljčane, ter navedla odloke, ki so pravna podlaga za njihovo izvajanje. Poudarek je bil na izvajanju lokalne gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih cest, saj je nedavno prišlo do spremembe. Na tem področju je bila na novo podeljena koncesija za obdobje desetih let. Analizirala sem tudi koncesijsko razmerje, ki ga ima Občina Poljčane kot koncedent, s koncesionarjem, torej izvajalcem te gospodarske javne službe.
Keywords: Gospodarske javne službe, občinske ceste, vzdrževanje cest, kategorizacija cest, Občina Poljčane.
Published: 17.10.2013; Views: 909; Downloads: 121
.pdf Full text (94,28 KB)

10.
Preplastitve voziščnih konstrukcij
Tina Beširević, 2013, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga z naslovom Preplastitve voziščnih konstrukcij ne opisuje splošnih dognanj, temveč se osredotoča na enega izmed načinov popravila naših cest, natančneje, na izvedbo preplastitev na voziščnih konstrukcijah. Opisana so splošna dejstva o preplastitvah, teoretične podlage o postopkih ter izračuni, ki temeljijo na veljavni tehnični regulative v Sloveniji. Ob koncu teoretičnega dela je prikazan primer postopka izračuna vrednosti, potrebnih za izvedbo preplastitve. V projektni nalogi sem teoretične podatke črpala predvsem iz knjige Vzdrževanje cest, avtorja Janeza Žmavca. Izračuni temeljijo na Tehničnih specifikacijah za javne ceste.
Keywords: voziščne konstrukcije, preplastitve, Tehnične specifikacije za javne ceste
Published: 02.09.2013; Views: 1088; Downloads: 147
.pdf Full text (1,14 MB)

Search done in 0.29 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica