| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
STANDARDI TRAJNOSTNE ARHITEKTURE/STEKLENE FASADE
Polonca Fajfar, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo govori o standardih trajnostne arhitekture/steklenih fasadah. V prvem poglavju spregovorimo najprej na splošno o zgodovinskem razvoju stekla in steklenih fasad ter izpostavimo pomembnejše dogodke. V drugem poglavju obdelamo lastnosti in vrste stekla. Izpostavimo bistvene lastnosti, ki so pomembne za steklo, da lahko v arhitekturi nastopa kot element fasade. Prav tako opredelimo in opišemo sončno zaščito pri steklenih fasadah. S pomočjo slikovnega gradiva ponazorimo različne vrste in značilnosti sončne zaščite. V tretjem poglavju obravnavamo steklo kot element fasade. Obdelamo neprezračevane-enoslojne in prezračevane-večslojne steklene fasade. Vmes obdelamo več vrst steklenih fasad in opišemo njihove značilnosti ter izvedbo. Po vsakem podpoglavju obdelamo referenčne primere, na osnovi katerih obdelamo zasnovo objekta in fasado. S pomočjo slikovnega gradiva in izrisanih detajlov fasade povzamemo pomembne značilnosti določenega tipa steklene fasade.
Keywords: steklo, izolacijsko steklo, varnostno steklo, enoslojna steklena fasada, dvoslojna steklena fasada, večslojna steklena fasada, inteligentna steklena fasada, sončna zaščita
Published: 13.10.2010; Views: 2560; Downloads: 251
.pdf Full text (26,51 MB)

4.
Projekt razvoja novega energetskega okna za bivalne enote v podjetju Arcont IP D.O.O.
Denis Prkič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Vsak izdelek ima omejeno dobo uspešnega trženja, ko je tržno zanimiv za kupce oziroma uporabnike. Za uspešno poslovanje podjetja je pomembno, da na tržišče pravočasno postavi nov oz. boljši izdelek. V podjetju Arcont d.d. že vrsto let izdelujejo bivalne enote, za katere pa izdeluje okna in vrata njihovo hčerinsko podjetje Arcont IP d.o.o. Zaradi strahu pred upadom prodaje standardnih bivalnih enot, smo se na pobudo podjetja Arcont d.d. v podjetju Arcont IP d.o.o. odločili za projekt razvoja novega energetskega okna za bivalne enote. V diplomski nalogi je predstavljen potek razvoja novega izdelka, opisane so lastnosti okna, ki jih mora imeti kakovostno energetsko okno, predstavljeni pa sta tudi obe podjetji. Projekt razvoja novega energetskega okna je načrtovan po načelih razvoja novega izdelka, ob upoštevanju standardov in zakonov. V diplomski nalogi je predstavljena tudi postavitev proizvodne linije, po kateri se bo izdelovalo novo energetsko okno. Z novim oknom bodo tako lahko v podjetju Arcont d.d. še naprej uspešno tržili standardne bivalne enote.
Keywords: Razvoj izdelka, bivalna enota, energetsko okno, izolacijsko steklo.
Published: 29.06.2012; Views: 1328; Downloads: 115
.pdf Full text (2,48 MB)

5.
UPORABA STEKLA V GRADBENIŠTVU
Monika Pangrčič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava uporabo stekla v gradbeništvu, zato se bomo sprehodili skozi zgodovinske prelomnice pri razvoju stekla ter podrobneje prikazali proizvodnjo le-tega. Opisali bomo poglavitne karakteristike konstrukcijskega stekla, njegovo uporabnost v gradbeništvu ter vrste stekla, primerne za izdelavo steklenih fasad. Podrobneje se bomo seznanili s tipi steklenih fasad in z vrstami sončne zaščite glede na material, način pritrditve in obliko. Spoznali bomo zgodovinski razvoj in oblike steklenih streh in nadstreškov ter opisali steklo kot nosilni konstrukcijski material. Dotaknili se bomo predpisanih tehničnih smernic za uporabo stekla v konstrukcijah in tehničnih smernic za varnostne zasteklitve ter zaključili z obrazložitvijo naveze les-steklo.
Keywords: steklo, izolacijsko steklo, varnostno steklo, steklena fasada, steklo kot nosilni konstrukcijski material
Published: 20.12.2012; Views: 1770; Downloads: 518
.pdf Full text (4,89 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica