| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Informacijska podpora organizaciji izletov za starejše
Lovro Požarnik, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu smo informacijsko podprli organizacijo izletov za starejše. Ideja za zaključno delo izhaja iz naročnikove želje po digitalizaciji omenjene storitve. S panogo turizma za starejše se naročnik prej še ni ukvarjal, tako da na začetku dela še niso bile natančno definirane želje in končna podoba izdelka. Preko več skupnih sestankov se je zasnoval načrt za spletno stran, ki bo služila za promocijo podjetja in sprejemanje prijav na izlete. Osnutek je nastajal z zavedanjem, da mora biti spletna stran lahka za uporabo zaradi starejše populacije obiskovalcev. Naročnik nas je na podlagi znanja in dela s starejšimi podučil o posebnih potrebah starejše populacije. S svojim vložkom informacijskih znanj smo skupaj zasnovali informacijsko podporo naročnikove storitve. Namen izdelave spletišča je, da se poenostavi proces zbiranja prijav na izlete in hkrati dejavnost promovira na spletu. Spletišče smo zaradi mojega predznanja in izkušenj izdelali z orodjem WordPress. Spletno stran smo opremili z različnimi vtičniki. Do objave spletne strani za javnost v času izdelave zaključnega dela ni prišlo.
Keywords: izleti, informacijska podpra, seniorji, WordPress
Published: 12.06.2020; Views: 258; Downloads: 71
.pdf Full text (1,97 MB)

2.
Racionalizacija logističnih procesov sindikalnih izletov javnega sektorja
Petra Grujić, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Predmet raziskave diplomskega dela je bila racionalizacija logističnih procesov sindikalnih izletov javnega sektorja, kjer smo s pomočjo proučene znanstvene in strokovne literature v teoretičnem delu predstavili vlogo sindikalnih izletov v turizmu in najpogostejše logistične procese znotraj le-teh. V empiričnem delu smo raziskavo dopolnili s pomočjo vprašalnikov, ki smo jih razdelili zaposlenim izbranih podjetij javnega sektorja v občini Zagorje ob Savi in s pomočjo strukturiranega intervjuja, s katerim smo pristopili k turističnim agencijam. Glede na vse pridobljene informacije smo lahko odgovorili na zastavljena raziskovalna vprašanja in uresničili cilje. Na osnovi izvedene raziskave ugotavljamo, da se zaposleni podjetij javnega sektorja v večini radi udeležujejo sindikalnih izletov. Najpomembnejši dejavniki njihovega zadovoljstva so družba sodelavcev, izbrana destinacija, program, ki ga vodi komunikativen in iznajdljiv vodnik, s širokim znanjem, je splošno razgledan in fleksibilen. Racionalizacija logističnih procesov je v pripravi in izvedbi programa v turistični destinaciji najpogosteje izpeljana na področju prehrane in prenočitvenih kapacitet.
Keywords: sindikalni izleti, logistični procesi, javni sektor, racionalizacija logističnih procesov
Published: 11.10.2017; Views: 651; Downloads: 57
.pdf Full text (895,14 KB)

3.
VLOGA VZGOJITELJA PRI IZVAJANJU IZLETOV V NARAVO
Maja Kogovšek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja raziskavo in ključne ugotovitve o tem, kakšen odnos imajo vzgojiteljice do narave in planinskih izletov ter kako ta odnos vpliva na načrtovanje in izvajanje izletniških aktivnosti v vrtcu in vzgojo otrok v pristnem naravnem okolju. Z uporabo deskriptivne in kavzalno-neeksperimentalne metode empiričnega pedagoškega raziskovanja je v obliki ankete raziskava potekala na neslučajnostnem vzorcu iz konkretne populacije vzgojiteljic velenjskih vrtcev, razporejene v desetih enotah po Velenju in v okolici Velenja. Raziskava je pokazala, da vzgojiteljice, ki same pogosteje odidejo v naravo, v svoj vzgojno-izobraževalni program vključujejo takšne naravoslovne športne aktivnosti; vzgojiteljice spodbujajo otroke k dejavnostim v naravi; izleti v naravo vzgojiteljice organizirajo po programu Zlati sonček in/ali Ciciban planinec ter po lastni strokovni presoji. Najpogosteje se pohodi v naravo odvijajo v drugi starostni skupini, saj so otroci nekoliko starejši, kar pomeni, da so fizično močnejši, umsko dovzetnejši za učne vsebine in aktivnosti, ki se odvijajo v okolju ter na splošno celotno športno dogajanje doživijo drugače kot mlajši. S tem, ko vzgojiteljice cenijo naravo in aktivnosti, ki se v njej (lahko) odvijajo, vse skupaj prenašajo v življenja otrok, ki jih vzgajajo, ter hote ali nehote pozitivno vplivajo na njihov psihofizični razvoj.
Keywords: Otrok in izleti, izleti v naravo, hoja, narava, izletništvo, pohodništvo.
Published: 12.06.2012; Views: 1623; Downloads: 232
.pdf Full text (1,45 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica