| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izdelava spletne strani za podjetje cim d.o.o.
Matej Ribič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Obravnavana diplomska naloga izpostavlja problematiko neurejene in neposodobljene spletne strani, ki ne sledi modernim standardom ter vpliv spletne strani na prepoznavnost in poslovanje podjetja. Kot uvod v tematiko je na začetku na kratko predstavljena zgodovina, nenehen razvoj in pomen spletnih strani, ki ima neposreden vpliv na spletne trgovine. V nadaljevanju sledi analiza trenutne spletne strani ter izpostavitev in obrazložitev njenih napak. Na podlagi ugotovljenih pomanjkljivosti sledi izdelava nove in izboljšane spletne strani po modernih standardih. Spletna stran je kreirana s programsko opremo WordPress, ki je trenutno daleč najbolj uporabljana platforma za kreiranje spletnih strani. Med drugim je opisana tudi priprava programske opreme, ki je potrebna za pravilno delovanje programa WordPress. Za spletni strežnik je uporabljen program Apache HTTP Server, za podatkovno bazo pa MySQL. Vsi koraki od namestitve programske opreme do izdelave in oblikovanja spletne strani so opisani in obrazloženi s priloženimi slikami.
Keywords: izdelava spletne strani, WordPress, spletna trgovina, internet
Published: 04.11.2020; Views: 210; Downloads: 71
.pdf Full text (2,26 MB)

2.
Prenova spletne trgovine za industrijsko varilno tehniko
Mihael Hack, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Za uspešno spletno stran in končne rezultate je v današnjem času potrebnega veliko več dela, predvsem zaradi vedno večjega števila konkurenčnih spletnih strani. V diplomskem delu se pri komponentah spleta osredotočamo na grafično oblikovanje spletne strani, optimizacijo spletne strani, digitalni marketing, varnost in znake zaupanja. Izpostavljena tematika dela je neposodobljena spletna stran, ki ni bila spremenjena že nekaj let. Sprotno urejanje spletne strani je v spletnem svetu velikega pomena, saj lahko v nasprotnem primeru pade obisk spletnih uporabnikov. Obiskovalci strani zahtevajo aktualne informacije o novostih na trgu dela in zaradi takih potreb je potrebno izdelati spletno stran z dobrim SEO (angl. Search Engine Opitimization) sistemom, ki stranki omogoča hitro rešitev iskanja informacij z uporabo spletnega iskalnika. Rešitev aktualne problematike je v prenovi spletne strani VTH-Hack in uporaba nove domene. Pred izdelavo nove spletne strani smo analizirali staro oziroma obstoječo spletno stran, analizirali konkurenco, analizirali ključne besede in določili osnove spletne strani. Za izdelavo spletne strani smo uporabili sistem za upravljanje vsebin WordPress. V WordPressu smo lahko s pomočjo izbrane teme in vtičniki oblikovali spletno stran po naših potrebah. Po končanem delu smo spletno stran objavili in jo prikazali javnosti ter dovolili orodju Google Analytics, da spremlja obiske posodobljene spletne strani. S tem je omogočeno spremljanje in analiza obiska spletne strani ter spremljanje izboljšav na podlagi rezultatov analize.
Keywords: optimizacija spletne strani, WordPress, Google Analytics, izdelava spletne strani, analiza spletne strani
Published: 13.01.2020; Views: 289; Downloads: 39
.pdf Full text (3,52 MB)

3.
Nadgradnja spletne trgovine ponudnika športne opreme
Miha Stare, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Postati viden je poglaviten vzrok optimizacije spletnih strani. Zaradi količine informacij, ki so v današnjem času že dostopne na internetu, obstajata ponudnikom le še dve vprašanji: ali so potrošniki našli in izbrali prav njihovo stran in ali so prekosili svojo konkurenco. Podjetje se zaveda, da je konkurence ogromno, zato si z novo vsebino prizadeva utrditi stik s trenutnimi strankami in s pomočjo priporočil ambasadorjev (vrhunskih športnikov, ki jih podjetje sponzorira) pridobiti nove stranke. Namen naše naloge je bil izdelava spletne strani, katero bi optimizirali za spletne strani in nato s pomočjo spletnega analitičnega orodja Google Analytics opazovali in ugotovili, kakšen vpliv je imela na povečanje prodaje in obiska spletne trgovine. Cilj je bil pokazati, če in v kolikšni meri ima nadgradnja spletne strani vpliv na obiskanost in prodajo spletne trgovine podjetja. V nalogi smo po naročilu naročnika, analizi konkurence in začrtanih temeljih s pomočjo sistema za upravljanje vsebin (CMS) WordPress izdelali spletno stran Ambasadorji. Spletno stran smo z uporabo vtičnika, ki ga sistem ponuja, optimizirali za spletne strani in z uporabo orodja Google Analytics preučevali tri mesece. Po analizi rezultatov smo prišli do ustreznih zaključkov in priporočil za nadaljnji razvoj.
Keywords: optimizacija spletnih strani, WordPress, Google Analytics, izdelava spletne strani
Published: 11.04.2018; Views: 589; Downloads: 85
.pdf Full text (3,07 MB)

4.
PRENOVA SPLETNE STRANI K.Š.D. SANDŽAK
Alen Alibašič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Sodobna baza podatkov in aktivno e-poslovanje je v današnjem času tudi odraz uspešnega poslovanja. Trenutna baza podatkov in spletna stran Kulturnega in športnega društva »Sandžak« v Sloveniji (KŠD Sandžak) imata pomanjkljivosti, ki bi jih bilo treba odpraviti, zato se je vodstvo društva odločilo za temeljito prenovo spletne strani in integracijo nove baze podatkov članstva. V diplomskem delu predstavim izdelavo nove prototipne spletne strani in integracijo baze podatkov v Kulturnem in športnem društvu »Sandžak« v Sloveniji. Diplomsko delo obsega teoretične osnove izdelave spletne strani, samo izdelavo prototipne spletne strani, prenos in izgradnjo nove baze podatkov članov ter njihove aktivnosti v društvu. Rezultate diplomskega dela sem predstavil vodstvu društva, ki so na osnovi moje raziskave in mojih predlogov že prešli na novo bazo podatkov in jo aktivno uporabljajo v svojem poslovanju.
Keywords: - izdelava spletne strani - baze podatkov - WordPress - Microsoft Access - Kulturno in športno društvo »Sandžak«
Published: 17.11.2016; Views: 564; Downloads: 94
.pdf Full text (2,55 MB)

5.
IZDELAVA POSLOVNEGA MODELA, SPLETNE STRANI IN NAČRTA PROMOCIJE ZA NOVO PODJETJE
Eva Potočnik, 2016, master's thesis/paper

Abstract: Ustanovitev novega podjetja ni zapleten proces, se je pa potrebno nanj dobro pripraviti. V magistrski nalogi obravnavamo problem razvoja storitve nudenja inštrukcij angleščine in matematike preko spleta. V ta namen smo razvili storitev, spletno stran z učnimi vsebinami in poslovni model. Glavni pristop v raziskovanju je bila strategija načrtovanja in razvoja (design science research, ang). Rezultat te strategije je vedno nek artefakt, izdelek, v našem primeru sta to poslovni model in spletna stran. Poslovni model smo razvili z orodjem kanvas poslovnega modela (business model canvas, ang), s katerim na eni strani papirja prikažemo devet ključnih elementov poslovnega modela: segmente strank, odnose s strankami, poti, ponudbo vrednosti, ključne partnerje, ključne vire, ključne aktivnosti, tokove prihodkov in strukturo stroškov. Pripravili smo tudi načrt promocije na družbenem omrežju Facebook za naslednjih šest mesecev. Določili smo ciljno skupino, proračun in umestitev ter razpored prikazovanja oglasov. Za najobsežnejši del izdelave magistrske naloge se je izkazala izdelava spletne strani. Najprej smo zakupili domeno in gostovanje za eno leto. Spletno stran smo razvili s sistemom za upravljanje vsebin WordPress in namestili različne vtičnike, ki razširjajo njeno funkcionalnost. Učencem smo želeli ponuditi brezplačne kakovostne naloge, saj je kakovostnih spletnih vaj za učenje matematike in angleščine v slovenščini malo ali pa so plačljive. Priprava avtorskih nalog iz angleščine in matematike se je izkazala za zamuden proces, interaktivne kvize iz posameznih snovi pa smo uspešno namestili na spletno stran.
Keywords: načrtovanje in razvoj, poslovni model, načrt promocije, izdelava spletne strani, interaktivne naloge
Published: 05.10.2016; Views: 1652; Downloads: 343
.pdf Full text (2,62 MB)

6.
IZDELAVA SPLETNE STRANI »OGREVANJE-STORITVE« ZA PODJETJE BIAKOM D.O.O.
Jernej Štabuc, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo želeli z postavitvijo spletne strani »Ogrevanje-storitve.si« zagotoviti večjo prepoznavnost podjetja Biakom d.o.o. Spletno stran smo izdelali s pomočjo CMS sistema Wordpress ter vtičnika Avada Fusion Builder. Seznanili smo se s tem kaj je optimizacija ter kako pregledamo rezultate optimizacije s pomočjo orodja Google Search Console ter Google Analytics.
Keywords: optimizacija spletne strani, CMS, Google Analytics, Google Keyword Planner, izdelava spletne strani, Wordpress
Published: 23.09.2016; Views: 893; Downloads: 111
.pdf Full text (1,61 MB)

7.
PORTAL ZA IZDELAVO SPLETNIH STRANI
Iztok Balažic, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje proces izdelave portala za izdelavo dinamičnih spletnih strani. Podjetja in posamezni uporabniki si lahko na enostaven način izdelajo lastno spletno stran. Spletni portal je bil izdelan z namenom trženja spletnih strani, poleg tega pa tudi za predstavitev podjetij in posameznih uporabnikov na svetovnemu spletu.
Keywords: odprta koda spletni portal izdelava spletne strani optimizacija Content Management System
Published: 23.02.2010; Views: 2263; Downloads: 197
.pdf Full text (4,46 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica