| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
PRIDOBIVANJE IN IZBIRANJE KADROV V PODJETJU KD ŽIVLJENJE, ZAVAROVALNICA, D.D.
Barbara Skukan, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času je želja vsakega gospodarskega subjekta, da pridobi in izbere čim kvalitetnejši kader, ki bi podjetju prinesel tisto dodano vrednost, s katero bi se podjetje uvrstilo v boljši konkurenčni položaj napram drugim podjetjem, ki se ukvarjajo z isto oziroma podobno dejavnostjo. Pri tem se podjetje sooča z bistvenimi vprašanji kot so: kakšen profil zaposlenega je najboljši za podjetje, katere lastnosti naj zaposleni poseduje, da bo z njimi lahko pripomogel k razvoju podjetja, katere so tiste metode s katerimi bi podjetje oziroma zaposlovalec ugotovil lastnosti, ki jih želi od bodočega zaposlenega in navsezadnje na kakšen način zaposlenega izobraziti za tiste lastnosti, ki jih mogoče v začetni fazi dela še ne poseduje. V trenutnih zaostrenih gospodarskih razmerah je naloga podjetja, da zaposlene ustrezno motivira, da le-ti podjetju prinesejo tisto dodano vrednost, ki loči manj uspešna podjetja od bolj uspešnih. Diplomsko delo "Pridobivanje in izbiranje kadrov v podjetju KD Življenje, zavarovalnica, d.d." zajema teoretični in empirični del. V teoretičnem delu diplomskega dela smo na splošno predstavili proces kadrovanja, predvsem pa smo se osredotočili na pridobivanje in izbiranje kadrov. V empiričnem delu diplomske naloge smo najprej predstavili podjetje KD Življenje, zavarovalnica, d.d. S pomočjo intervjuja s kadrovsko službo smo analizirali potek postopka pridobivanja in izbiranja kadrov. Mnenja zaposlenih o problematiki pri pridobivanju in izbiranju kadrov pa smo pridobili z anketiranjem. Ugotovili smo, da se podjetje pri iskanju kandidatov poslužuje tako internega kot eksternega pridobivanja kadrov. Pogosto uporabljajo neformalno obliko zaposlovanja in sicer metodo priporočil preko že zaposlenih delavcev, ki priporočijo svojega prijatelja, znanca, sorodnika. V podjetju tudi zaposlujejo študente, ki so opravljali delo v podjetju. V zaključnem delu diplomskega dela smo podali predloge za rešitev in izboljšanje obstoječega stanja.
Keywords: kadrovanje, pridobivanje kadrov, izbiranje kadrov
Published: 28.06.2010; Views: 2449; Downloads: 645
.pdf Full text (1,87 MB)

3.
NAČRTOVANJE IN IZBIRANJE KADROV V PODJETJU X
Vid Lavrenčič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Načrtovanje in izbiranje ustreznega kadra je nedvomno pomembno za vsako organizacijo, ki deluje v pogojih konkurence na trgu. V teoretičnem razdelku tega diplomskega dela prikazujemo prevladujoča izhodišča in smernice pri načrtovanju, pridobivanju in izbiranju kadrov. V empiričnem razdelku predstavljamo podjetje X, njegovo organizacijsko enoto in kadrovsko strukturo zaposlenih. Bolj podrobno prikazujemo praktično izvedbo procesa načrtovanja in izbiranja kadrov v tem podjetju oziroma njegovi organizacijski enoti. Delo zaključujemo z nekaterimi primerjavami med teoretičnimi izhodišči in praktično izvedbo ter dodajamo nekaj sugestij za izboljšanje dela na tem področju
Keywords: kadrovanje, zaposlovanje, načrtovanje kadrov, izbiranje kadrov
Published: 20.12.2010; Views: 1593; Downloads: 253
.pdf Full text (1,14 MB)

4.
ZAPOSLOVANJE KADROV V MAJHNEM PODJETJU X
Kristina Kolac, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Zaposlovanje in zaposlenost sta bistvena faktorja ekonomskega razvoja in družbenega ter osebnega položaja ljudi. Pri zaposlovanju kadrov se najprej srečamo z osnovnimi vprašanjem, koliko in kakšni delavci so potrebni pri uresničevanju določenih poslovnih ciljev ob optimalni produktivnosti dela, zato je za podjetje zelo pomembno, da zaposli kadre, ki jih najbolj potrebuje za uresničitev svojih poslovnih načrtov. V teoretičnem delu povzemamo nekatera prevladujoča strokovna izhodišča na področju zaposlovanja kadrov, medtem ko v empiričnem izdelku predstavljamo manjše podjetje ter njegov praktični pristop pri zaposlovanju kadrov. Na osnovi SWOT analize smo izluščili spoznanja, katere procese na področju zaposlovanja v tem podjetju bi bilo koristno dopolniti oziroma spremeniti. Diplomsko delo zaključujemo s predlogi za izboljšanje procesov, ki zadevajo zlasti pridobivanje in izbiro kadrov.
Keywords: zaposlovanje, pridobivanje kadrov, izbiranje kadrov, proces zaposlovanja kadrov
Published: 05.01.2012; Views: 1621; Downloads: 172
.pdf Full text (1,23 MB)

5.
6.
PRIDOBIVANJE NOVEGA KADRA V GRADBENEM PODJETJU
Silvo Forjan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu opišemo teoretični in praktični del pridobivanja kadra v podjetju in z njo kadrovsko politiko. V teoretičnem delu opišemo različne metode od osnov zasnove potreb po kadrih do izbiranja metod, ki se lahko izvajajo. Prav tako nismo pozabili na postopke selekcioniranja in izbiranja ter ostale določitve, kot so nagrajevanje in spodbujanje ter izobraževanje za celotno zasnovo kadrovske politike.
Keywords: načrtovanje kadrovskih virov, strategija načrtovanja kadrovskih virov, pridobivanje in izbiranje kadra, spodbujanje in nagrajevanje zaposlenih, usposabljanje in izobraževanje kadrov
Published: 07.06.2016; Views: 544; Downloads: 45
.pdf Full text (901,80 KB)

7.
Pridobivanje in izbor kadrov v podjetju X
Mojca Likar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Kvaliteten postopek pridobivanja in izbora kadrov je danes nujen za uspešno delovanje podjetja na zahtevnem konkurenčnem ekonomskem trgu. Podjetje X za svojo verigo maloprodajnih trgovin pridobiva prodajne kadre večinoma iz zunanjih virov. Pred razpisom delovnega mesta opravi grobo analizo dela. Išče specifične kompetence prodajalcev, med katerimi so pomembnejše: identifikacija s športnim modnim slogom produktov blagovnih znamk, ki jih podjetje prodaja, strast do dela, strokovnost ter veselje za delo z ljudmi in zavedanje, da je kupec na prvem mestu. V prvem delu diplomskega dela smo opisali teoretične osnove o kadrovskih procesih pridobivanja, selekcije in izbora novih kadrov. V drugem delu smo predstavili podjetje X ter njihov proces pridobivanja in izbora novih kadrov za delo v trgovini XY. Za izboljšanje teh procesov smo pripravili razširjeni opis delovnega mesta in osebnostno-strokovni profil prodajalca. Sestavili smo tudi zaposlitveni vprašalnik za kandidate, ki bo pripomogel k boljši izbiri kvalitetnih kandidatov v začetnih fazah selekcijskega postopka in izoblikovanju kompetenčnega profila za bolj ustaljen postopek v prihodnosti.
Keywords: pridobivanje kadrov, izbiranje kadrov, metode izbiranja kadrov
Published: 25.05.2016; Views: 410; Downloads: 66
.pdf Full text (683,28 KB)

8.
ZAPOSLOVANJE KADROV V PRODAJI V MAJHNEM PODJETJU Z RABLJENIMI VOZILI – AVTO MIKI S.P.
Amela Harambašić, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje AVTO MIKI S.P. je majhno podjetje, ki se ukvarja s prodajo, odkupom in prepisom rabljenih osebnih, dostavnih ter tovornih vozil. Vsako podjetje si želi imeti najboljše zaposlene, ki bodo s svojim delom doprinesli k rasti podjetja. Ključ za dobro poslovanje so zadovoljni zaposleni. Proces zaposlovanja kadrov v majhnih podjetjih je težka naloga. Najtežja je ravno prava izbira kadra. Vsi delodajalci si želijo le najboljši kader in sicer tak, ki bo izpolnjevali zastavljene poslovne cilje. V podjetju je potrebno skrbeti, da imamo v vsakem času zadostno število sposobnega kadra. V kolikor bomo v podjetju našli primernega kandidata za določeno delovno mesto, je zagotovljeno, da bo delo na tem delovnem mestu potekalo brez večjih težav. Nepravilna izbira kandidata je lahko problematična, pravi kandidat pa bo dragocena pridobitev in ravno zato mora biti postopek izbire novih sodelavcev izpeljan kakovostno in uspešno. Vsi delodajalci se zavedajo, da je uspeh podjetja odvisen od kakovosti zaposlenih. Vse novo zaposlene je potrebno primerno izobraziti in usposobiti ter jih uvesti v delovni proces določenega podjetja. V prvem delu diplomskega dela smo opredelili pojem kadrovanja v manjšem podjetju. Poudarek je na pridobivanju in izbiri kadrov. Izpostavili smo nekaj metod pridobivanja in izbiranja kadrov. V nadaljevanju sledi predstavitev opazovanega podjetja Avto Miki s.p. ter posnetek stanja procesa kadrovanja, pridobljenega z intervjujem direktorja ter intervjujem obeh prodajalcev v podjetju. Predstavili smo raziskavo, s katero smo skušali odgovoriti na zastavljena raziskovalna vprašanja v zvezi s kadrovanjem v podjetju Avto Miki s.p. Ugotovili smo, da je proces zaposlovanja kadrov v podjetju dober. Podali smo predloge za morebitne izboljšave, za katere menimo, da bi jih bilo v podjetju smiselno upoštevati.
Keywords: proces zaposlovanja kadrov, prodaja, izbiranje kadrov
Published: 05.07.2016; Views: 632; Downloads: 51
.pdf Full text (921,14 KB)

Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica