| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
STORITEV IPTV NA OSNOVI IMS
Andrej Bokan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Televizija je eden najbolj razširjenih medijev. Njeni začetki segajo v leto 1930. Skozi čas se je spreminjala tako kvaliteta prenosa kot tudi način prenosa. S pričetkom IPTV se je pričel tudi razvoj interaktivnih storitev in konvergenca različnih tipov omrežja. To je prineslo integracijo in zlivanje različnih storitev, kot so brskanje po spletu preko televizijskega komunikatorja (set top box, STB), neposredno sporočanje (instant messaging), VoIP (voice over internet protocol), video konference, ter distribucijo večpredstavnostnih vsebin. Za razvoj aplikacij v omrežju naslednje generacije pa je zelo uporabna IMS (IP Multimedia Subsistem) platforma, ki omogoča združen nadzor nad storitvami za različne vrste dostopa in s tem združi internetne in ostale komunikacijske storitve ter fiksna mobilna omrežja. Diplomsko delo predstavlja IPTV sistem in pripadajočo arhitekturo, zahteve in storitve ter IMS sistem in pripadajočo arhitekturo. Predstavljena je tudi skupna arhitektura in uporaba.
Keywords: internetni protokol – IP, storitev IPTV, multimedijski podsistem IP – IMS, televizijski komunikator – STB
Published: 28.06.2011; Views: 1708; Downloads: 218
.pdf Full text (1,98 MB)

4.
MIGRACIJSKE TEHNIKE PRI VPELJAVI INTERNETNEGA PROTOKOLA VERZIJE 6
Marko Lapornik, 2011, master's thesis

Abstract: V nalogi so predstavljeni načini prehoda na internetni protokol verzije 6. Opisali smo vzroke za vpeljavo internetnega protokola verzije 6, sam internetni protokol verzije 6 in težave, ki se pojavljajo pri sobivanju z internetnim protokolom verzije 4. Za zanesljivo delovanje internetnega protokola verzije 6 sta pomembna protokol za iskanje sosedov (NDP) in internetni kontrolni protokol verzije 6 (ICMPv6), ki smo jih opisali v nalogi. Jedro dela je predstavitev migracijskih tehnik (dvojni sklad, tunelski mehanizmi in translacijski mehanizmi) pri vpeljavi internetnega protokola verzije 6. S pomočjo grafičnega simulatorja omrežja GNS3 je prikazano delovanje dvojnega sklada in tunelskih mehanizmov.
Keywords: internet, omrežje IP, internetni protokol verzije 6, internetni protokol verzije 4, sobivanje, migracijske tehnike
Published: 11.08.2011; Views: 1782; Downloads: 112
.pdf Full text (6,18 MB)

5.
KAKOVOST STORITEV V OMREŽJIH IP/MPLS
Zala Paradiž, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo kakovost storitev (QoS) kot čedalje pomembnejši dejavnik pri načrtovanju paketno usmerjenih telekomunikacijskih omrežij. Najprej je predstavljen pojem omrežja naslednje generacije. Nadaljujemo s podajo definicij QoS ter z opisom konceptov zagotavljanja QoS, problemov, ki se pri tem pojavljajo, in metod QoS. Nato je opisano delovanje omrežij IP/MPLS ter nekatere možnosti uvedbe QoS s pomočjo tehnologije MPLS. V praktičnem delu je podan primer skripta, s katerim želimo prikazati uvedbo QoS-ja za optično ploščo večstoritvenega dostopovnega vozlišča v omrežju Telekoma Slovenije. Opisali smo to vozlišče in njegovo vlogo v tem omrežju. Podrobno smo si ogledali konfiguriranje optične plošče ter predstavili pomen posameznih ukazov vmesnika z ukazno vrstico.
Keywords: kakovost storitve, internetni protokol, večprotokolno preklapljanje z oznakami, vlakno do doma, večstoritveno dostopovno vozlišče, razred storitve
Published: 29.09.2011; Views: 1791; Downloads: 243
.pdf Full text (1,38 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica