| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
INTEGRACIJA APLIKACIJ PRI RAZVOJU KATALOGA NOVIH PLAČILNIH INSTRUMENTOV
Renato Sattler, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga proučuje povezovanje sistemov, načine povezovanja ter vpeljevanje rešitve v prakso. Cilj diplomske naloge je integracija aplikacij različnih proizvajalcev za potrebe spremljanja in vodenja podatkov novih plačilnih instrumentov v Novi KBM. Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu so predstavljene metode za integracijo ter načini vpeljave rešitve v prakso, v praktičnem delu pa je predstavljen poslovni sistem, izvedena analiza problemskega prostora, ter implementirana praktična rešitev integracije aplikacij.
Keywords: Informacijski sistemi, Integracija aplikacij, modeliranje poslovnih procesov
Published: 15.07.2009; Views: 1402; Downloads: 57
.pdf Full text (1,24 MB)

2.
INTEGRACIJA APLIKACIJ PRI PROJEKTU E-ŠPORT
Jure Jeraj, 2011, specialist thesis

Abstract: Cilj specialistične naloge oziroma projekta je bil povezati in združiti vse obstoječe aplikacije na področju športa ter vpeljati enoten koncept razvoja vseh nadaljnjih aplikacij. Med podrobnejšim načrtovanjem tega koncepta smo ugotovili velik razkorak obstoječimi aplikacijami in trenutno sprejetimi tehnološkimi izhodišči. Naloga se osredotoča konkretno na integracijo dveh aplikacij. V nalogi smo predstavili novo projektno organiziranost in tehnični koncept za razvoj novih aplikacij. Pri projektni organiziranosti ima velik pomen Zavod za šport Republike Slovenije Planica in strokovna ekipa, ki je v njem zaposlena za projekt e-Športa. Ugotavljamo, da je strokovna ekipa ključna za uspešen in cenejši razvoj aplikacij, saj mora znati najprej pravilno zaznati vsebinske zahteve, jih razčleniti na manjše sklope in pravilno opredeliti. V nalogi je predstavljen strateški načrt in funkcije Projektnega sveta. V tehničnem konceptu smo opredelili programsko ogrodje e-Športa z dvanajstimi elementi. Programsko ogrodje uskladi notranjo tehnično heterogenost in enotno uporabniško izkušnjo. S tem smo izdelali tehnično rešitev, ki znotraj omogoča vključevanje različnih aplikacij ali spletnih storitev ne glede na tehnologijo, končnemu uporabniku pa aplikacije predstavijo kot enovit informacijski sistem. Ocenili smo, da bo zaradi predlaganih sprememb Zavod za šport Republike Slovenije Planica zagotovil dolgoročno nižje stroške razvoja in vzdrževanja ter večjo uporabnost celotnega e-Športa. Predlagani koncept ni specifičen za področje športa in ga je možno aplicirati tudi na drugih področjih.
Keywords: informacijska arhitektura, storitveno usmerjena arhitektura, tehnološka heterogenost, enotni informacijski elementi, integracija obstoječih aplikacij
Published: 01.09.2011; Views: 1847; Downloads: 73
.pdf Full text (1,48 MB)

3.
STORITVENO VODILO IN NAČRTOVALSKI VZORCI
Tomaž Hunjadi, 2012, master's thesis

Abstract: Gradnja arhitekture in integracijskih rešitev je zaradi uporabe širokega spektra tehnologij in sistemov lahko zelo kompleksna naloga. Poti do izgradnje pravilne rešitve je veliko, pri čemer pa se lahko te rešitve med seboj razlikujejo po kompleksnosti, uporabi integracijskih konceptov, obsežnosti, ponovni uporabi itd. S pomočjo vzorcev zagotovimo pravilno zastavljene boljše rešitve, saj te temeljijo na dobrih praksah in izkušnjah. V magistrskem delu so analizirani načrtovalski vzorci, s katerimi lahko na storitvenem vodilu definiramo konsistenten slovar in vizualno notacijo za opis arhitekture in načrtovanje integracijskih rešitev. S pomočjo definiranega nabora vizualnih notacij, ki je sestavljen iz že obstoječih in sestavljenih vzorcev, gradimo integracijske komponente, katere uporabljamo za ponovno uporabne elemente in z njimi hitreje, bolj enostavno in na bolj zanesljiv način rešujemo vsakdanje integracijske probleme. S definiranimi primeri in dobrimi praksami pa zagotovimo, da so rešitve pravilno zastavljene in omogočajo hitrejše in lažje pristope za doseganje zadanih ciljev. V delu so vključno s podrobno analizo za ESB kot arhitekturni vzorec in za ESB integracijske rešitve bili narejeni in podani tudi primeri njihovih načrtovanj. Cilj magistrskega dela je prikazati definicije, grafične notacije in dobre prakse z uporabo vzorcev ob postavitvi infrastrukture in razvoju oz. prikazu integracijskih rešitev na storitvenem vodilu.
Keywords: storitveno vodilo, načrtovalski vzorci, modeliranje, storitveno usmerjena arhitektura, integracija aplikacij
Published: 09.08.2012; Views: 1859; Downloads: 178
.pdf Full text (2,82 MB)

4.
SISTEM ZA SPREMLJANJE TEHNOLOŠKIH IN PROCESNIH PARAMETROV V LIVARNI
Aljaž Marčič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili nadzorne sisteme SCADA, spletne storitve in integracijo aplikacij. Osredotočili smo se na zahteve livarne po informatizaciji proizvodnega procesa. Predstavili smo njihovo sistemsko strukturo in implementacijo rešitve sistema za spremljanje in obdelavo tehnoloških ter procesnih parametrov. S pomočjo spletnih storitev smo izvedli integracijo aplikacij, uporabniški aplikaciji za pregled pa omogočili prenosljivost na katerikoli računalnik znotraj omrežja. Z izdelano programsko opremo smo tehnologom livarne omogočili enostaven pregled parametrov livarniških procesov in omogočili boljši nadzor celotne proizvodnje.
Keywords: informacijski sistemi, livarna, SCADA, spletna storitev, integracija aplikacij
Published: 31.01.2013; Views: 812; Downloads: 66
.pdf Full text (2,23 MB)

5.
INTEGRACIJA POSLOVNIH APLIKACIJ Z UPORABO PLATFORME TIBCO AMX BW
Nikola Risteski, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo integracijo poslovnih aplikacij in povezovalnega programja. Predstavimo smernice razvoja integracije poslovnih aplikacij s posebnim poudarkom na storitveno usmerjeni arhitekturi. Sledi opis tehnologij, ki so prisotne pri storitveno usmerjeni arhitekturi in opis storitvenega vodila kot koncepta. V nadaljevanju podrobno opišemo ogrodje TIBCO ActiveMatrix BusinessWorks s komponentami, ki ga sestavljajo. V praktičnem delu predstavimo primer integracije poslovnih aplikacij z uporabo ogrodja TIBCO ActiveMatrix BusinessWorks na primeru fiktivnega mobilnega operaterja.
Keywords: integracija poslovnih aplikacij, storitveno usmerjena arhitektura, SOA, TIBCO
Published: 02.06.2016; Views: 1136; Downloads: 99
.pdf Full text (2,57 MB)

6.
INTEGRACIJA PAKETOV PLM WINDCHILL IN FC-GROUP
Matej Špik, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga obravnava problem integracije dveh nepovezanih programskih rešitev. Rešitev prikazuje metode in programske rešitve, ki smo jih pri delu uporabili. Integracija programskih rešitev je izvedena z vmesno programsko opremo Talend Open Studio for Data Integration. Sama rešitev temelji na standardu XML. Diplomska naloga prikazuje tudi trenutni delovni potek v obeh programih ter integracijo programov.
Keywords: Informacijski sistemi, Upravljanje življenjskega cikla izdelka, Integracija poslovnih aplikacij, Vmesno programje, XML, Podatkovne zbirke, Talend
Published: 05.10.2016; Views: 298; Downloads: 7
.pdf Full text (4,17 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica