| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Rešitve SAP za obvladovanje kadrovskih procesov
Saša Slekovec, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes so človeški viri postali ključ do podjetniškega uspeha in eden izmed najpomembnejših virov v podjetju, zato je pomembno, da dobre kadre ohranjamo v podjetju. Za pridobivanje in iskanje novih talentov si pomagamo z modernimi digitalnimi metodami, ki hitreje in natančneje prepoznajo potencialne kandidate za naše podjetje. Temeljni namen diplomskega projekta je opredelitev kadrovske funkcije, kadrovskega informacijskega sistema, SAP HCM in SAP SuccessFactors, ter primerjava med rešitvama. Diplomski projekt smo razdelili v dva sklopa. V prvem, teoretičnem delu, smo opredelili kadrovsko funkcijo, njen pomen in vlogo v podjetju danes in v prihodnosti. Opredelili smo kadrovski informacijski sitem, njegove značilnosti, kadrovski informacijski sistem kot del ERP rešitve in kot del samostojne rešitve ter lastnosti dobrega kadrovskega informacijskega sistema. Opisali smo tudi SAP ERP, SAP S/4HANA in funkcionalnosti SAP HCM. Predstavili smo oblačno rešitev SAP SuccessFactors in njegovo funkcionalnost. V drugem, praktičnem delu, smo snovali primerjavo na podlagi teoretičnega dela med rešitvama SAP HCM in SAP SuccessFactors. Rešitvi smo primerjali z vidika implementacije, težavnosti uvajanja, dostopnosti do podatkov, umetne inteligence, vzdrževanja, iskanja talentov, stroškov najema podatkov, uporabniškega vmesnika itd.
Keywords: kadrovska funkcija, kadrovski informacijski sitem, SAP ERP, SAP HCM, SAP SuccessFactors
Published: 06.12.2019; Views: 501; Downloads: 59
.pdf Full text (1,71 MB)

2.
ELEKTRONSKO BORZNIŠTVO
Uroš Savec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Razvoj elektronskega poslovanja se je začel z razvojem računalniških omrežij in interneta, ki sega v šestdeseta leta 20. stoletja. Preskok, ki smo mu bili priča od takrat do danes je neverjeten. Podjetij, ki ne poslujejo elektronsko praktično ni več, saj je to odločilnega pomena za obstoj v današnjem času, kjer je boj za obstoj neizprosen. E-borzništvo je ena od oblik elektronskega poslovanja, ki se je naglo začela razvijati v 90-ih letih in je z nenehnim pritokom denarja prebudila borznega bika, ki je divjal vsaj desetletje brez večjih korekcij navzdol. E borzništvo je drastično skrajšalo čas od borznega naročila, do same izvršitve borznega naročila. Zaradi hitrejšega reagiranja na trgu, kjer so informacije tiste, ki narekujejo gibanje tečajev so zato možne tudi večje korekcije borznih tečajev, ki pa lahko prestrašijo marsikaterega pesimista na kapitalskem trgu in tečaji zgrmijo še nižje kot bi sicer in to v zelo kratkem času. 8. decembra 1993 so člani Ljubljanske borze prvič trgovali elektronsko preko borznega elektronskega sistema (BIS), leta 1999 pa se je trgovanje preneslo na trgovalno orodje BTS in od takrat do danes je borza ponudila več elektronskih storitev kot so na primer BORZAnet, informacijska sistema SEOnet in CSI (INFO HRAMBA), ki je plod sodelovanja ATVP in Ljubljanske borze. Konec leta 2010 je zaznamoval prehod na mednarodno trgovalno platformo XETRA, do katere je možno dostopati preko postaje J-Trader, ki so ga izvedli z namenom pospešiti razvoj in konkurenčnost Ljubljanske borze vrednostnih papirjev in posledično izboljšati stanje na slovenskem trgu kapitala. Storitve elektronskega trgovanja pri nas ponujajo štiri večje borznoposredniške hiše in sicer Ilirika BPH d.d. , Alta skupina d.d. (združitev treh borznoposredniških hiš Medvešek Pušnik, Poteza, Publikum), GBD online BPH d.d. in BrokerJet Sparkasse d.d. (ustanovljena s partnerstvom Banke Sparkasse d.d. ter Ecetera Central European e-finance AG leta 2008).
Keywords: elektronsko poslovanje, borzno posredniška hiša, trgovanje, informacijski sitem, kapitalski trg, elektronsko borzništvo, trgovalno orodje, borzni tečaj
Published: 13.12.2011; Views: 2079; Downloads: 105
.pdf Full text (1,54 MB)

3.
INFORMACIJSKI SISTEM ZA FINANČNI MANAGEMENT NA PRIMERU PODJETJA KEMIPLAS D.O.O.
Andrejka Zadravec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V svoji nalogi sem najprej opisala pomen uvedbe elektronskega poslovanja v podjetje in z njim spremembo poslovnega okolja. Nato sem predstavila različne načine, ki pripomorejo k vzpostavitvi dobrega informacijskega sistema v podjetju. Nadaljevala sem s predstavitvijo raznih sistemov kot so intranet, ekstranet in dokumentni sistemi. Predstavila informacijski sistem kot podporo managementu, odvisnost med tehnologijo in managementom, poslovno inteligenco in celovite programske rešitve. Podrobneje sem predstavila finančni informacijski sistem s poudarkom na elektronskem bančništvu in arhiviranju dokumentov. Zgoraj navedeno raziskavo sem uporabila pri nadaljnji ocenitvi informacijskega sistema za finančni management na primeru podjetja Kemiplas d.o.o.
Keywords: informacijski sistem, finančni informacijski sitem, elektronsko bančništvo, arhiviranje dokumentov.
Published: 04.05.2011; Views: 1669; Downloads: 99
.pdf Full text (229,73 KB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica