| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
STRATEŠKI VIDIKI UPORABE POSLOVNIH REŠITEV NA PRIMERU MICROSOFTOVIH TEHNOLOGIJ
Urška Jahn, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi hitrih tržnih sprememb, ki se jim mora podjetje, če želi obstati na trgu, prilagajati, se povečuje uporaba IT v podjetjih, ki ima danes, zaradi velikega vpliva na poslovanje, strateški pomen. Pomembno je, da podjetje oblikuje ustrezno informacijsko strategijo in da je le-ta v skladu s poslovno strategijo podjetja. Zaradi konkurenčnih pritiskov na globalnem trgu se podjetja vse več odločajo za izboljšavo poslovanja, prenovo obstoječih IS in uvedbo celovitih informacijskih rešitev, rešitev ERP, ki podpirajo celotno poslovanje podjetja, omogočajo avtomatizacijo poslovnih procesov in izboljšajo učinkovitost zaposlenih. Tako kot uspešna uvedba in uporaba rešitve ERP zagotavlja boljše poslovanje podjetja, le-to prinaša tudi uvedba koncepta oziroma sistema, imenovanega Upravljanje odnosov s strankami, ki v poslovnem svetu predstavlja novo poslovno strategijo. Omogoča boljše zadovoljevanje potreb strank, povečuje njihovo dobičkonosnost in lojalnost. Ker se podjetja danes neprestano borijo z vedno večjimi poslovnimi potrebami, ki jih je potrebno opraviti v vedno krajših rokih, potrebujejo rešitev, ki omogoča hitrejše izvajanje procesov in odločanje. Ena izmed takšnih rešitev je Microsoft SharePoint, ki zaposlenim omogoča dobro komunikacijo, izmenjavanje idej in znanja, iskanje pravih poslovnih informacij ter posledično boljše poslovne odločitve.
Keywords: informacijska tehnologija, IT, informacijska strategija, strategija IT, celovita informacijska rešitev, ERP, upravljanje odnosov s strankami, CRM, informacijski portali, SharePoint
Published: 19.12.2012; Views: 999; Downloads: 99
.pdf Full text (680,60 KB)

3.
Reprezentacija islama in muslimanov v Sloveniji
Urban Hrastnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Religija islam ter njeni predstavniki so v slovenskih medijih pogosto prisotni, in to kljub dejstvu, da je večina Slovencev katoličanov ter je muslimanov v Sloveniji sorazmerno malo. Islam in muslimani so v medijih reprezentirani na način, ki jih prikazuje v povezavi s stereotipi, kot so nasilje, neenakopravnost žensk, terorizem, nazadnjaškost ter »drugačnost« od naše, zahodne družbe. Ti stereotipi segajo daleč nazaj in so se širili tudi na račun orientalizma. Večina novic z omembo islama ali muslimanov je negativnih ter prikazuje religijo islam in njene vernike v povezavi z negativnimi, nasilnimi dejanji. Pričujoča diplomska naloga preučuje reprezentacijo islama ter muslimanov v novicah spletnih informacijskih portalov. V reprezentaciji islama je moč zaznati trend reciklažnega novinarstva, pri katerem se novinarji zaradi časovne stiske zanašajo na informacijska nadomestila tiskovnih agencij, zaradi česar pa se v veliko novicah ponavljajo identični označevalci religije islam ter muslimanov. Vse to vpliva na način in konotacijo reprezentacije islama, na podlagi katere se pri bralcih oblikuje pogled na religijo islam in na njene predstavnike.
Keywords: Islam in muslimani, reprezentacija, stereotipi, spletni informacijski portali, orientalizem.
Published: 13.04.2016; Views: 1405; Downloads: 197
.pdf Full text (4,72 MB)

4.
Analiza povezljivosti portalnih komponent na platformi Liferay
Marko Haložan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Povezljivost med različnimi portalnimi komponentami znotraj enega portala je eno izmed prizadevanj integracije, s katerimi se usklajujejo aktivnosti integriranih storitev. Pričujoča naloga analizira mehanizme za povezljivost različnih portalnih komponent na platformi Liferay. Podrobneje sta predstavljeni portalni komponenti portlet in pripomoček ter platforma Liferay. Praktični del diplomske naloge zajema razvoj portalne aplikacije z uporabo portletov in pripomočkov ter različnih mehanizmov integracije.
Keywords: informacijski sistemi, portali, portleti, OpenSocial pripomočki, portalni strežnik Liferay
Published: 15.09.2016; Views: 417; Downloads: 56
.pdf Full text (1,81 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica