| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 79
First pagePrevious page12345678Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
MODELIRANJE PROCESA IZDAJE DIGITALNIH POTRDIL Z NOTACIJO BPMN
Aleš Markuš, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo poslovne procese, ki vključujejo izdajo digitalnih potrdil. Za modeliranje samih procesov je uporabljena notacija BPMN. Gre za notacijo, s katero lahko na grafičen način predstavimo poslovne procese nekega podjetja. V mnogih podjetjih imajo poslovne procese opisane na listih papirja, to pa seveda otežuje samo razumevanje. V svetu se vedno bolj uveljavljajo t. i. elektronske storitve — storitve, ki jih je mogoče opravljati prek interneta in drugih elektronskih medijev. Uporabniki pri vseh storitvah zahtevamo ustrezno raven varnosti. Glede na izkušnje in težave, ki so se v preteklosti pojavile pri opravljanju elektronskih storitev, se je kot edini zares varen in zanesljiv sistem zagotavljanja varnosti v elektronskem okolju uveljavil sistem digitalnih certifikatov oziroma potrdil. Digitalno potrdilo je po svojih varnostnih zasnovah enakovredno lastnoročnemu podpisu in zagotavlja ustrezno stopnjo varnosti pri vseh elektronskih storitvah, ki jih opravljamo z njegovo pomočjo. Diplomska naloga obravnava osnovne koncepte modeliranja poslovnih procesov in digitalna potrdila. Praktični del diplomske naloge podaja rešitev v obliki procesa, ki je modeliran s pomočjo programskega orodja ARIS Business Architect.
Keywords: poslovni procesi, informacijske rešitve, digitalno potrdilo, modeliranje, BPMN
Published: 17.09.2009; Views: 2567; Downloads: 304
.pdf Full text (14,25 MB)

6.
POSEBNOSTI PROGRAMSKE REŠITVE DATALAB PANTHEON TM ZA RAČUNOVODJE V TURIZMU
Anja Polajžer, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Da bi lahko turistične agencije uspešno zagotavljale in izvajale turistične storitve potnikom, morajo vlagati v osebnost in znanje zaposlenih, ter nenehno posodabljati programski paket, ki ga uporabljajo. V današnjem času, času sprememb je bistveno, da podjetje izbere takšen poslovno-informacijski sistem, ki upošteva inovacije na tržišču in zakonodajo. PANTHEONTM je primeren za vsako dejavnost. Glede na to, da je univerzalen poslovni informacijski sistem, ponuja rešitve tudi za turistične agencije. Zaradi njegove poenostavljene uporabe lahko turistične agencije dosledno vodijo poslovanje, prihranijo tako čas kot tudi znižajo stroške, obenem pa so lahko konkurenčnejši na trgu. Funkcionalnosti izpeljanke Atlantida omogočajo vnos rezervacij (s pomočjo že prej pripravljenih šifrantov), kreiranje lastnih produktov, kjer agencija nastopa kot organizator, pregled prodaje za posamezni produkt, pregled plačila kupcev, kreiranje računov, blagajniških prejemkov/izdatkov iz rezervacije, izpis vseh potrebnih dokumentov (voucher, najavo, pogodbo), omogoča pa tudi podporo za prenos dokumentov v različne formate in pošiljanje le-teh po elektronski pošti. Stroški potovanj in izletov se lahko razdelijo na stroškovne nosilce in tako je mogoče v vsakem trenutku spremljati njihovo gibanje. Na podlagi tega pa ugotoviti kakšna je razlika v ceni. Podatki se v PANTHEONTM vnašajo samo enkrat, polnijo eno podatkovno bazo, ter se avtomatsko prenašajo v pomožne in temeljne računovodske evidence z ustreznimi davčnimi stopnjami, konti in ostalimi podatki za pravilno računovodsko evidentiranje.
Keywords: Ključne besede: informacijski sistem, celovite informacijske rešitve (ERP), računovodski informacijski sistemi (AIS), turistična agencija, turizem, modul.
Published: 15.12.2009; Views: 2620; Downloads: 377
.pdf Full text (465,82 KB)

7.
MODUL VZDRŽEVANJE V REŠITVI SAP NA PRIMERU GORENJE D.D.
Robert Skornšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili integriran informacijski sistem, ki ga poznamo pod imenom rešitve ERP. Diplomska naloga je sestavljena iz dveh delov. V prvem delu so predstavljeni celoviti informacijski sistemi in možni pristopi k njihovi prenovi. Med ponudniki informacijskih sistemov smo podrobneje predstavili podjetje SAP AG, ki je že od svoje ustanovitve vodilno podjetje na trgu informacijskih rešitev. V drugem delu je podrobneje predstavljen modul Vzdrževanje, ki je podmodul modula logistika. Podrobneje je predstavljeno izvajanje vseh procesov v modulu Vzdrževanje na primeru podjetja Gorenje d.d.
Keywords: SAP/R3, celoviti informacijski sistemi, ERP rešitev, podjetje Gorenje, modul vzdrževanje, informacijske rešitve.
Published: 11.12.2009; Views: 3377; Downloads: 410
.pdf Full text (938,23 KB)

8.
POROČILA V MS DYNAMICS NAV
Aleksander Arsenjuk, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem nalogi so obravnavana poročila v poslovno-informacijski rešitvi MS Dynamics NAV, ki so potrebna, da se lahko v organizaciji odvijajo določeni procesi na različnih ravneh. Diplomska naloga je sestavljena iz dveh delov. Prvi del je teoretičen, kjer so predstavljene celovite informacijske rešitve, njihov razvoj skozi zgodovino, struktura, ter ponudba celovitih informacijskih rešitev doma in v tujini. Temu sledi predstavitev celovite in integrirane poslovne rešitve MS Dynamics NAV, kjer smo podrobneje predstavili tudi njeno strukturo, uporabnike ter prednosti in koristi te rešitve. Drugi del diplomske naloge je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu smo podrobneje obdelali informacije, ki jih management pridobiva v obliki poročil, vrste in kvaliteto informacij, ter vrste poročil. V nadaljevanju sledi predstavitev ravni managementa in informacije, ki jih potrebuje management ter kakšne odločitve potekajo na podlagi teh informacij na različnih ravneh managementa. Teoretično smo tudi obdelali vrste poročil v MS Dynamics NAV, njihovo strukturo ter potek podatkov. V zadnjem, praktičnem, delu pa je predstavljen proces izdelave poročila, ki si ga lahko izdela uporabnik sam, po svojih željah in potrebah, da zadovolji nujo in potrebo po informacijah.
Keywords: celovite informacijske rešitve, Microsoft Dynamics NAV, poročila v Microsoft Dynamics NAV
Published: 10.06.2010; Views: 2165; Downloads: 177
.pdf Full text (1,70 MB)

9.
RAZVOJ VTIČNIKOV ZA PLATFORMO ECLIPSE
Jernej Tuljak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu smo opisali nekatere vidike razvoja vtičnikov za platformo Eclipse. Navedli smo informacije o tem, kaj vse razumemo pod imenom Eclipse, naredili pregled zgodovine platforme in na njej zgrajenega integriranega razvojnega okolja ter jo umestili v svetu razvoja programske opreme. Spoznali smo odprtokodno naravo razvoja platforme, vlogo vtičnikov v njeni arhitekturi in predstavili tehnologijo OSGi, ki vtičnike omogoča. Kot primer uporabe tehnologije Eclipse v drugih produktih, smo opisali tudi platformo Jazz. V praktičnem delu diplomskega dela so predstavljene podrobnejše lastnosti vtičnikov in nekatera orodja, ki se pri njihovem razvoju uporabljajo.
Keywords: informacijske rešitve, integrirana razvojna okolja, Eclipse, vtičniki, OSGi
Published: 16.11.2009; Views: 1515; Downloads: 117
.pdf Full text (1,94 MB)

10.
PRIMERJAVA PROGRAMSKEGA IN STORITVENEGA INŽENIRSTVA TER STORITVENE ZNANOSTI
Marko Karneža, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Tematika diplomske naloge zajema predstavitev razlik med programskim in storitvenim inženirstvom ter storitveno znanostjo. Programsko inženirstvo je osnova in skoraj obveza pri vsakem večjem programskem projektu. Zagotavlja postopke in standarde, katerih se moramo držati, da ustvarimo dober končni produkt, katerega kasneje ni težko dopolnjevati ali nadgrajevati. Z upoštevanjem teh pravil se izognemo številnim nevšečnostim, ki se lahko pojavljajo vse od začetka projekta do njegovega konca in v najslabšem primeru povzročijo tudi njegovo opustitev. Ker pa danes večina podjetij prehaja na storitveno usmerjeno arhitekturo, smo opisali tudi storitveno inženirstvo ter njegove značilnosti, prednosti in razlike napram programskemu inženirstvu. Nad tema paradigmama je relativno »mlada« disciplina, imenovana storitvena znanost. Ukvarja se z združevanjem različnih disciplin, ki vključujejo elemente različnih ved, njen namen pa je spodbujanje inovativnosti na osnovi storitev in s tem povečevanje produktivnosti.
Keywords: programsko inženirstvo, storitveno inženirstvo, storitvena znanost, procesni modeli, storitve, informacijske rešitve
Published: 16.11.2009; Views: 1813; Downloads: 145
.pdf Full text (1,30 MB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica