| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Mariborska livarna Maribor d. d. : diplomsko delo
Mojca Kramberger, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je obravnavana analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Mariborska livarna Maribor, d.d., kjer smo se osredotočili na poslovno enoto Baker. V poslovni enoti Baker izdelujejo polizdelke iz bakra in bakrovih zlitin, med njimi različne palice in žice. Problematika, ki smo jo obravnavali obsega prevzem materiala, uskladiščenje in pripravo materiala za izdajo. Namreč, pri dobavi velikih količin materiala lahko prevzem traja tudi do enega tedna, saj se mora vsaka vrsta palice stehtati in prešteti. Ves material, ki pride v skladišče se skladišči, oziroma manipulira ročno, pri čemer se porabi veliko časa in večje število zaposlenih v skladišču. V okviru diplomskega dela je na osnovi posnetka obstoječega stanja predstavljena rešitev informacijske podpore skladiščnega poslovanja v poslovni enoti Baker. Predlagana je uvedba tehnologije črtne kode ter programska rešitev s pripadajočo opremo. Z reorganizacijo procesov in informacijsko podporo dosežemo učinkovitejšo skladiščno poslovanje v izbrani enoti.
Keywords: skladišča, skladiščni procesi, informacijska podpora skladiščnim procesom, tehnologija črtne kode
Published: 05.05.2011; Views: 2148; Downloads: 185
.pdf Full text (1,19 MB)

2.
UVEDBA TEHNOLOGIJE ČRTNE KODE ZA UČINKOVITEJŠO PODPORO SKLADIŠČNEMU POSLOVANJU PODJETJA CINKARNA CELJE, PE KEMIJA MOZIRJE
Jure Divjak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavana uvedba tehnologije črtne kode za učinkovitejšo podporo skladiščnemu poslovanju podjetja Cinkarna Celje d.d., kjer smo se osredotočili na poslovno enoto Kemija Mozirje. Poslovna enota Kemija Mozirje zajema razvoj, proizvodnjo in prodajo izdelkov zaščite osnovnih površin in masterbatchev. Problematika, ki smo jo obravnavali, obsega neučinkovitost skladiščnega poslovanja. Obstoječ sistem skladiščnega poslovanja povzroča nepreglednost trenutnega stanja v skladišču ter podjetju povzroča negativne posledice, ki se kažejo kot izguba časa, zmote pri ročnem vnosu podatkov, napake pri odpremi, nadure ter posledično nezadovoljstvo skladiščnikov. V okviru diplomskega dela je na osnovi posnetka obstoječega stanja predstavljena rešitev informacijske podpore skladiščnega poslovanja v poslovni enoti Kemija Mozirje. Predlagana je uvedba tehnologije črtne kode ter programska rešitev s pripadajočo opremo. Z reorganizacijo procesov in informacijsko podporo dosežemo učinkovitejšo skladiščno poslovanje v izbrani enoti.
Keywords: skladiščni procesi, informacijska podpora skladiščnim procesom, črtna koda
Published: 29.10.2011; Views: 2198; Downloads: 196
.pdf Full text (2,30 MB)

3.
Logistična analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Veyance technologies Europe
Branimir Stojko, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Spremembe v tržnem okolju zahtevajo nenehna prilagajanja podjetij razlicnim situacijam. Tako dobavitelji in kupci postajajo vse zahtevnejši, od svojih partnerjev pričakujejo hitrejše odzivne čase, zanesljivo in bolj pregledno poslovanje, kar je možno doseči z dobro informacijsko podporo vseh poslovnih funkcij in procesov v podjetju. V diplomskem delu obravnavamo analizo skladiščnega poslovanja v skladišču surovin podjetja Veyance Technologies Europe d.o.o. v Kranju. Problematika, ki smo jo obravnavali, obsega prevzem materiala, uskladiščenje in izdajo sestavnih delov zračnih vzmeti. Sestavni deli pomenijo veliko stroškovno obremenitev podjetja, saj pomenijo vec kot tretjino stroškov v lastni ceni zračne vzmeti. Cilj diplomskega dela je na osnovi posnetka obstoječega stanja predstavljena racionalizacija skladiščnih procesov, ki zagotavljajo dobavo sestavnih delov v proizvodnjo. Racionalizacija procesov je mogoča z boljšo izkoriščenostjo obstoječe informacijske podpore. Predlagana je uvedba skladiščnih lokacij in vnos sprememb v realnem času s pomočjo uvedbe RF omrežne računalniške opreme, kar omogoča optimizacijo delovnih nalog in prenos določenih s skladiščnih na proizvodne delavce. S prenovo procesa bomo v nalogi ocenili prihranke za podjetje.
Keywords: skladišča, skladiščni procesi, informacijska podpora skladiščnim procesom, kritična analiza
Published: 28.05.2013; Views: 1496; Downloads: 101
.pdf Full text (8,55 MB)

4.
Uvedba črtne kode v podjetju Lesoprodukt d.o.o.
Karmen Teržan, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Hiter tehnološki razvoj na vseh področjih zahteva, da se morajo podjetja nenehno prilagajati in slediti spremembam. Tako je tudi v skladiščni dejavnosti, katere poslovanje mora temeljiti na optimalni organiziranosti in zanesljivosti do partnerjev. V diplomskem delu je predstavljena problematika skladiščnega poslovanja podjetja Lesoprodukt, d.o.o. Osredotočili smo se na skladiščne procese centralnega skladišča, saj se 92 % nabave in prodaje vrši skozi to skladišče. Problematika naloge zajema napake prevzemanja, uskladiščenja, komisioniranja in izdaje izdelkov, nastale zaradi neuporabe črtnih kod in neustreznega informacijskega sistema. Posledično se pojavljajo razhajanja med zalogo v IS in v skladišču, povečuje pa se tudi število reklamacij kupcev. V okviru diplomskega dela je na osnovi analize poteka obstoječega stanja in kritične analize predstavljena rešitev za zmanjšanje skladiščnih napak. Z uvedbo črtne kode in nadgradnjo trenutnega IS s terminalskim skladiščnim programom TRONWareHouse bi te napake (napačno izdani izdelki, napačna količina …) odpravili, čas trajanja procesov pa bi se skrajšal.
Keywords: tehnologija črtne kode, skladiščni procesi, informacijska podpora skladiščnim procesom.
Published: 17.04.2013; Views: 1731; Downloads: 355
.pdf Full text (1,15 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica