| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Nadzor temperature v posodi na indukcijskem kuhališču : diplomsko delo
Leon Ocepek, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo z namenom hitrejšega zaznavanja spremembe temperature v posodi na temperaturni NTK senzor, ki je nameščen na sredini posamezne tuljave, dodali temperaturno prevodno ploščico. Pri izbiri materiala, debeline in oblike smo morali biti pozorni, da je iz nemagnetnega materiala, da dobro prevaja toploto in da se v ploščici med segrevanjem posode inducira čim manj vrtinčnih tokov. Pomembna je tudi namestitev toplotno prevodne ploščice z namenom čim boljšega termalnega stika ploščice z NTK senzorjem in steklom, zato smo v diplomskem delu preizkusili več različnih postavitev ploščice na NTK senzor z uporabo toplotno prevodne paste, termalne blazinice in lista sljude. Z izboljšanim zaznavanjem temperature v posodi smo napisali tudi avtomatske algoritme za segrevanje vodnih jedi, topljenje, taljenje in pečenje hrane.
Keywords: nadzor temperature, indukcijsko kuhališče, toplotno prevodna ploščica, prenos toplote
Published in DKUM: 21.01.2022; Views: 1290; Downloads: 1
.pdf Full text (3,70 MB)

2.
Ovrednotenje izgub indukcijskih kuhališč s pol-mostičnimi resonančnimi vezji in različnimi načini regulacije izhodne moči
Jože Kokovnik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta obravnavana dva tipa indukcijskih kuhališč, ki imata različen način regulacije izhodne moči. Pri prvem kuhališču se spreminja moč na tuljavi s spreminjanjem stikalne frekvence, pri drugem pa je ta frekvenca stalna in se spreminja preklopno razmerje toka skozi tuljavo. Pri obeh kuhališčih so bile izmerjene izgube, ki nastajajo v močnostnem delu elektronike. Omenjene izgube so bile merjene na elementih, kot so EMI filter, usmerniški mostič, IGBT-ji in kontrolna plošča z ventilatorjem. Za merjenje izgub je bil uporabljen digitalni LeCroy Wavepro osciloskop z ustrezno SW in strojno opremo. Rezultati meritev so prikazani tabelarično in grafično.
Keywords: indukcijsko segrevanje, kuhalna tuljava, indukcijsko kuhališče, polmostični resonančni pretvornik, kvazi-resonančni pretvornik, indukcijske izgube, izgube na polprevodniških elementih
Published in DKUM: 08.11.2018; Views: 1055; Downloads: 71
.pdf Full text (2,22 MB)

3.
KRMILJENJE TEMPERATURE NA INDUKCIJSKEM KUHALIŠČU IN POSLOVNA STRATEGIJA NA PRIMERU SPECIALNE INDUKCIJE VIETNAM ZA PODJETJE GORENJE D.D.
Simon Seršen, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Tehnični vidik diplomske naloge zajema predstavitev indukcijskega kuhališča, kjer je prikazana sestava in delovanje indukcijskega kuhališča. Podrobneje sta predstavljeni dve tipični izvedbi indukcijskega modula kuhališča in potek krmiljenja izhodne temperature oz moči kuhlišča, ki jo oddaja posodi. Teoretično ozadje nadgrajuje praktični primer ugotavljanja kakovosti indukcijskega kuhališča. Z ekonomskega vidika je predstavljeno področje strateškega managementa, natančneje strateško planiranje in s tem povezano razvijanje poslovnih strategij podjetja. Teoretična spoznanja so podkrepljena z obravnavo praktičnega primera poslovne strategije za programsko – tržno področje (indukcijskih) kuhališč družbe Gorenje.
Keywords: Elektromagnetna indukcija, vrtinčni tokovi, prenos toplote, indukcijsko kuhališče, polmostično vezje, krmiljenje moči, IGBT tranzistor. Politika podjetja, vizija in smotri, poslovna strategija, analiza okolja in celovitega podjetja, portfeljska analiza, kazalniki uspešnosti poslovanja podjetja, strategija sinjega oceana.
Published in DKUM: 22.09.2016; Views: 1451; Downloads: 183
.pdf Full text (3,37 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica