SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MODERNIZACIJA KRMILJA TER UREDITEV PRIKAZOVANJA NAPAK NA INDUKCIJSKI PEČI ABB EBS 15
Damjan Pšeničnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema opis kovaške linije, na kateri se proizvaja toplotno preoblikovanje kovinskih materialov. Podrobneje je predstavljena naprava za indukcijsko segrevanje materiala. V nalogi so opisane težave, ki se pojavljajo pri delovanju indukcijske peči in posledično zamenjava obstoječega krmilnika ABB KR200, ki služi za krmiljenje delovanja indukcijske peči s krmilnikom Siemens S7-314 ter dodatnim prikazovalnikom ESA VT505 – ekran na dotik. Opisano je delovanje in sestava indukcijske peči za segrevanje materialov iz železa in njegovih zlitin. Dodatno so opisani krmilniki podjetja Siemens z uporabljeno programsko opremo STEP7, VTWIN. Predstavljene so tudi uporabljene elektronske komponente, ki so potrebne za delovanje peči. Naloga zajema orisne poteke programa in podprogramov v krmilniku. V nalogi je pojasnjen namen in cilj modernizacije, kakor tudi ugotovitve pri zagonu same aplikacije.
Keywords: Kovaštvo, indukcijska peč, ojnica, avtomatizacija, krmilna tehnika, PLK, STEP 7.
Published: 29.04.2009; Views: 2404; Downloads: 275
.pdf Full text (3,40 MB)

2.
NAČRTOVANJE PRIKLOPA TALILNE INDUKCIJSKE PEČI NA ELEKTRIČNO OMREŽJE V PODJETJU OMCO FENIKS
Tilen Leskovšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je izveden projekt izračuna, dimenzioniranja ter načrtovanja aparatov in naprav. V projektu so opravljeni izračuni kratkostičnih razmer, dimenzioniranje kablovodov ter izbira in določitev aparatov in naprav. Podjetje OMCO Feniks Slovenija bo s tem projektom povečalo proizvodnjo in prodajo izdelkov, za katere je vedno več povpraševanja. V projekt so vključeni vsi izračuni kratkostičnih razmer, dimenzioniranja vodnikov ter opravljeni izračuni termičnih in dinamičnih obremenitev delnih zbiralk. Prikazan je načrt TP OMCO Feniks, ter priložene slike postavitve pečnih transformatorjev in peči.
Keywords: pečni transformator, variabilna indukcijska moč, indukcijska peč, električno omrežje, kratkostične razmere.
Published: 06.09.2016; Views: 496; Downloads: 127
.pdf Full text (3,34 MB)

3.
Konstruiranje naprave za testiranje zaznavanja posod na indukcijskih ploščah
Marko Pogačar, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi je predstavljen postopek konstruiranja naprave za testiranje zaznavanja posod na indukcijskih ploščah. Indukcijska plošča se lahko pokvari zaradi napačnih posod oziroma njihove nepravilne uporabe, zato je potrebno sisteme za zaznavanje testirati ter jih izboljšati. Naprava omogoča testiranje ter zagotavlja ponovljivost rezultatov. Zaradi prilagodljivih nog jo je možno namestiti na praktično vsako indukcijsko ploščo, naenkrat pa je možno testirati eno kuhališče. Naprava dviguje in spušča feromagnetni disk na kuhališče indukcijske plošče in s tem simulira slabo posodo oziroma nepravilno uporabo posode. Ker je naprava še v fazi izdelave, še ni bila testirana, njeni kritični elementi pa so bili skonstruirani s pomočjo računalniških simulacij.
Keywords: indukcijska plošča, zaznavanje posode, testiranje, konstruiranje
Published: 14.09.2017; Views: 273; Downloads: 48
.pdf Full text (4,25 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica