| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
IDEJNA ZASNOVA IN IDEJNI PROJEKT KOT OSNOVA EKONOMIČNE GRADNJE
Jožica Šadl, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Izvajanje storitev projektiranja je skupek posameznikove sposobnosti, kritičnosti, znanja, prejetih informacij ter časa, ki je za to potreben. Pri tem so pomembne tudi želje investitorja. Najbolj optimalna rešitev, izdelave idejne zasnove, združuje zakonske obveznosti, tehnično izvedljivost, okoljevarstvene pogoje, prostorske ureditvene akte ter najbolj ekonomično izbiro. Želja vsakega investitorja je graditi objekt s čim manjšimi stroški, pri tem pa ne smemo pozabiti na kakovost objekta. Vloga projektanta je, da »ustvari objekt na papirju«, ter da že v idejni zasnovi in idejnem projektu predvidi stroške gradnje. V diplomskem delu je prikazana teoretična podlaga ekonomičnosti pri graditvi objekta. Na podlagi teoretičnih izhodiš smo v empiričnem primeru podali ocenitev ekonomičnosti gradnje iz vidika lokacijskih pogojev.
Keywords: idejna faza, idejni projekt, gradbena ekonomika, kakovost
Published: 25.09.2012; Views: 1486; Downloads: 257
.pdf Full text (3,22 MB)

6.
Metode daljinskega zaznavanja za potrebe izdelave idejnega projekta daljinskih objektov – opis metod
Jan Perša, 2014, diploma project paper

Abstract: V tej projektni nalogi, ki je namenjena kot formalni zaključek I. Bolonske stopnje sva preučila obstoječo gradivo in praktično izvedbo dveh metod daljinskega zaznavanja za potrebe izdelave projekta daljinskih objektov. V gradivu sta osnovno opisani metodi fotogrametrija in LiDAR. Jedro naloge je primerjanje metod na manjšem idejnem projektu avtocestnega odseka Vučja vas – Mura.
Keywords: LiDAR, fotogrametrija, daljinski objekti, idejni projekt
Published: 29.08.2014; Views: 909; Downloads: 94
.pdf Full text (617,78 KB)

7.
Metode daljinskega zaznavanja za potrebe izdelave idejnega projekta daljinskih objektov - primerjava metod
Doroteja Mušič, 2014, diploma project paper

Abstract: V tej projektni nalogi, ki je namenjena kot formalni zaključek I. Bolonske stopnje sva preučila obstoječo gradivo in praktično izvedbo dveh metod daljinskega zaznavanja za potrebe izdelave projekta daljinskih objektov. V gradivu sta osnovno opisani metodi fotogrametrija in LiDAR. Jedro naloge je primerjanje metod na manjšem idejnem projektu avtocestnega odseka Vučja vas – Mura.
Keywords: LiDAR, fotogrametrija, daljinski objekti, idejni projekt
Published: 08.09.2014; Views: 691; Downloads: 69
.pdf Full text (4,19 MB)

8.
Koncept posodobitve podeželske hiše
Domen Prevejšek, 2014, diploma project paper

Abstract: V tem diplomskem izpitu smo predstavili idejno zasnovo sodobne enodružinske hiše, katera sledi merilu trajnostne gradnje in predstavlja posodobitev slovenske arhitekture. Teoretični del zajema analizo rušitve obstoječega degradiranega objekta in smernice ohranitve bližnjega paviljona.
Keywords: arhitektura, sodobno, enodružinska hiša, idejni projekt, Bizeljsko
Published: 27.08.2014; Views: 611; Downloads: 89
.pdf Full text (12,29 MB)

9.
INVESTICIJSKA IN RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA UREDITEV POKOPALIŠČA V ŠENTJURJU
Tadeja Godicelj, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikaz vsebine investicijske in projektne dokumentacije, ki je potrebna v procesu graditve objekta. Izdelana investicijska dokumentacija služi investitorju kot osnova za sprejetje odločitve, ali bo pristopil k nameravani investiciji. Projektna dokumentacija se pripravlja v fazi projektiranja objekta in predstavlja sistematično urejen sestav načrtov oz. tehničnih opisov in poročil, izračunov, risb in drugih prilog, s katerimi se določijo lokacijske, funkcionalne, oblikovne in tehnične značilnosti nameravanega in izvedenega projekta. V fazi neposredne priprave na gradnjo se izvaja postopek priprave razpisne dokumentacije, ki je v diplomskem delu prikazana na primeru gradnje javnega objekta in je izvedena na podlagi Zakona o javnem naročanju. V nadaljevanju diplomskega dela je prikazan postopek izdelave investicijske in projektne dokumentacije za projekt ureditve pokopališča v Šentjurju. V ta namen je predstavljena idejna zasnova projekta z umestitvijo v prostor in priprava razpisne dokumentacije za izbor najugodnejšega izvajalca za izvedbo razpisanih del po odprtem postopku.
Keywords: zasnova graditve, idejni projekt, investicijska dokumentacija, razpisna dokumentacija
Published: 02.02.2016; Views: 535; Downloads: 55
.pdf Full text (875,29 KB)

10.
MERILNI PROTOKOL TESTIRANJA ULTRAFILTRACIJSKE NAPRAVE
Jana Ferme, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Izbor tehnologije oziroma kombinacij tehnologij naprave za pripravo pitne vode je vsekakor odvisen od vrste, kvalitete in izdatnosti vodnega vira. Pri pridobivanju pitnih voda iz površinskih virov se največkrat srečujemo s problemom udarov visoke motnosti vodnega vira in prisotnosti bakterij. Zato je glavni cilj priprave pitne vode znižati njihove koncentracije in odstraniti prisotne bakterije, ki niso dovoljene v pitni vodi. Namen raziskovalnega dela je bilo spremljanje in merjenje delovanja procesov membranske ultrafiltracije, ter priprava njenega merilnega protokola, z namenom pridobiti podatke delovanja membran. Na osnovi opravljenih meritev pilotne naprave za ultrafiltracijo smo pripravili idejni tehnološki projekt, v katerem je zasnovana rešitev za pripravo pitne vode z uporabo ultrafiltracije. Analitika vzorcev vode je bila opravljena v tehnološkem laboratoriju podjetja. Z rezultati analize vstopne in prečiščene vode smo ugotavljali kvaliteto pitne vode do uporabnika in s tem preverjali doseganje zahtevane učinkovitosti naprave za ultrafilracijo.
Keywords: pitna voda, koagulacija, flokulacija, ultrafiltracija, merilni protokol, idejni tehnološki projekt
Published: 16.09.2016; Views: 899; Downloads: 0

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica