| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
PROJEKT PRENOVE IN AVTOMATIZACIJE TALILNE PEČI ZA TALJENJE ALUMINIJA
Uroš Kokol, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi je predstavljen projekt prenove krmilja in izdelava nadzornega sistema SCADA za talilno pec v podjetju Impol d.d, ki omogoca stalni nadzor in kontrolo nad procesi pri krmiljenju peci.. V prvem delu je predstavljen Siemensov krmilnik in njegove lastnosti, v drugem delu pa razvojno programsko okolje Gefanuc iFix. Sledi opis izdelave aplikacije in testiranje sistema. V zadnjem delu je predstavljeno in analizirano marketinško komuniciranje v podjetju izvajalca projekta Ates d.o.o. in predlogi za izboljšanje obstojecega stanja na tem podrocju.
Keywords: nadzorni sistem, SCADA, industrijska avtomatizacija, iFix, marketinško komuniciranje, aplikacije medorganizacijskega komuniciranja
Published: 02.07.2009; Views: 2747; Downloads: 274
.pdf Full text (1,72 MB)

3.
PRENOVA LABORATORIJSKEGA SISTEMA ZA REGULACIJO PRETOKA ZRAKA
Bojan Mikiš, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega prenovo sistema za regulacijo pretoka zraka in avtomatizacijo sistema v programskem okolju CX-Programmer in INTELLUTION iFIX (SCADA). Predstavljena je zgradba starega sistema kot tudi zgradba prenovljenega sistema ter programska oprema INTELLUTION iFIX (SCADA), v kateri je prikazan grafični model delovanja procesa 3. reda. Povezava procesa z industrijskim krmilnikom OMRON CS1G je izvedena z AD/DA moduli. Opisan in slikovno prikazan je tudi postopek snovanja regulacijskega sistema ter postopek izvedbe SCADA sistema in rezultati vodenja sistema s PI regulatorjem.
Keywords: avtomatizacija procesov, iFix SCADA, PID regulator
Published: 08.10.2009; Views: 1845; Downloads: 194
.pdf Full text (1,81 MB)

4.
POSODOBITEV VODENJA LABORATORIJSKEGA MODELA HIDRAVLIČNEGA SERVO VENTILA IN ENOSMERNEGA MOTORJA
Sebastjan Šalamun, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega posodobitev sistema laboratorijskega modela hidravličnega servoventila in enosmernega motorja. Predstavljena je programska oprema za programiranje Omronovih krmilnikov (CX-Programmer) in INTELLUTION iFIX (SCADA), v katerem je izveden uporabniški grafični vmesnik. Povezava procesa z industrijskim krmilnikom Omron CS1G je izvedena z vhodno-izhodnimi moduli in kaskadno regulacijo napetosti motorja. Po metodi Ziegler-Nichols je opisan in slikovno predstavljen postopek nastavite PID regulatorja.
Keywords: SCADA, iFix, avtomatizacija procesov, PID regulator, krmilnik Omron
Published: 14.04.2010; Views: 1957; Downloads: 166
.pdf Full text (2,85 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica