| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Klimatska naprava za pripravo zraka vodnega bazena in sušilnika lesa
Matjaž Hedžet, 1990, undergraduate thesis

Keywords: klima, kondenzator, uparjalnik, hladilnik, vodni bazen, sušilnik lesa
Published: 26.07.2007; Views: 1705; Downloads: 0

2.
3.
REŠEVANJE PROBLEMOV NA PODROČJU KAKOVOSTI S PRISTOPOM ŠEST SIGMA V GORENJU D.D.
Matej Grabner, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema reševanje problemov na področju kakovosti s pristopom šest sigma v podjetju Gorenje, d. d. in izvedbo praktičnega primera delavnice po metodologiji DMAIC. Namen delovnega procesa je, da z njim zagotovimo izdelke ustrezne kakovosti kupcem in s tem zadovoljimo njihove potrebe. Šest sigma je torej zelo uporabna metoda za izboljševanje in odpravo različnih napak, ki se pojavijo v procesih. Diplomsko delo predstavlja »green belt« nalogo iskanja možnih izboljšav, zaradi nabiranja ledu na kanalih hladilnika HKS 3666. Nabiranje ledu v odtočnem kanalu je povzročila premajhna moč grelca. Testiranja različnih grelcev so omogočila izbiro najbolj optimalne rešitve glede uporabnosti in cene. Namesto grelca z močjo 1,5 W se je uporabil grelec 3 W. Pri testiranju rešitve smo uporabili tako imenovani »gorila test«, katerega je izbrana rešitev prestala. Težavo pri delovanju programa nastavljene temperature odtaljevanja hladilnika smo odpravili s popravilom in optimiziranjem programa. Program smo testirali v razvojnih laboratorijih. Prav tako smo pripravili servisni program za hladilnike, ki so že na trgu. Težavo nabiranja ledu na stiroporni vložek EPS, je povzročila premajhna distanca med uparjalnikom in stiropornim vložkom ter hrapava površina stiropornega vložka EPS. Ta problem smo rešili s kontrolo debeline stiropornega vložka, merjenjem distance in dodatnim fiksiranjem stiropornega vložka s posebnimi plastičnimi distančniki. Hrapavo površino smo odpravili z izdelavo novega stiropornega vložka, ki ima bolj gladko površino.
Keywords: šest sigma; DMAIC; VOC – glas kupca; CTQ – kritična mera za kakovost; Gorenje; hladilnik HKS 3666; nabiranje ledu.
Published: 04.06.2009; Views: 3143; Downloads: 612
.pdf Full text (3,08 MB)

4.
LINIJA ZAMRZOVALNIH NAPRAV IN HLADILNIKOV »KOMBO«
Nikola Kidess, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje kontrast med določenimi standardiziranimi rešitvami hladilnih naprav in rešitvami, oblikovnimi in tehničnimi, ki predstavljajo določene variacije in novosti, ki pa niso tako železno odvisne od tradicionalnega ter predstavljajo avtorjeve idejne koncepte. Obdelan je zgodovinsko oblikovalski razvoj hladilnih naprav in predstavljena nova ideja, ki sem jo izpeljal ob pomoči modelirnih programskih paketov (SolidWorks itn.) do oblikovne rešitve. Opisane so osnove modelirnikov, proces modeliranja izdelka in izdelava virtualnega predstavitvenega modela hladilnika prihodnosti, ki je prikazan v različnih barvnih kompozicijah. Zajeta je tudi izdelava fizičnega predstavitvenega modela.
Keywords: hladilnik, zamrzovalnik, hladilne naprave, oblikovanje, modelirniki
Published: 05.07.2010; Views: 1685; Downloads: 153
.pdf Full text (6,79 MB)

5.
MINIATURNI OPTIČNI HIGROMETER
Tomaž Hribernik, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga opisuje princip delovanja izredno majhnega optičnega higrometra na osnovi detekcije rosišča. Uporabljen je miniaturni termoelektrični hladilnik (Peltierjev element) za ciklično hlajenje vrha optičnega vlakna z namenom ugotovitve temperature rosišča, ki omogoča izračun absolutne oziroma relativne vlažnosti ob znani temperaturi okolice. Podano je teoretično ozadje senzorja,ki omogoča razumevanje zasnove in načrtovanja mehanskega in optičnega dela senzorja ter princip izdelave in delovanja opto-elektronskega vezja. Ogledali si bomo še izsledke eksperimentalnih podatkov.
Keywords: vlažnost, optično vlakno, VCSEL, fotodetektor, termoelektrični hladilnik, temperaturni senzor, miniaturni optični higrometer
Published: 06.12.2010; Views: 2504; Downloads: 291
.pdf Full text (4,14 MB)

6.
OBLIKOVANJE DELOVNIH MEST OB MONTAŽNI LINIJI ZA SESTAVO HLADILNO ZAMRZOVALNIH APARATOV
Dušan Mesner, 2010, specialist thesis

Abstract: Z razvojem novih izdelkov se v podjetju spreminja in prilagaja tudi tehnološka oprema za proizvodnjo izdelkov. Izbira optimalne rešitve oblikovanja delovnih mest ob montažnem traku za izdelavo novih in obstoječih hladilno zamrzovalnih aparatov je osnova specialistične naloge. V specialistični nalogi so bile uporabljene ocenjevalne analize delovnega mesta in simulacijski program SIMUL8. Rezultat specialistične naloge je ergonomsko oblikovano delovno mesto.
Keywords: oblikovanje, delovno mesto, simulacija, hladilnik, zamrzovalnik
Published: 02.11.2010; Views: 1908; Downloads: 90
.pdf Full text (3,50 MB)

7.
UPORABA METODE ŠEST SIGMA PRI VODENJU KAKOVOSTI IZDELAVE HLADILNIKA HKS 3666
Zoran Lukežić, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Rdeča nit diplomskega dela je kakovost in pomen le te v današnjem času konkurenčnega boja. Zajeto je reševanje problemov kakovosti s pristopom šest sigma ker vsaka reklamacija na trgu predstavlja velik strošek pa tudi izgubljanje tržnih priložnosti. V diplomskem delu je predstavljeno iskanje možnih izboljšav zaradi nabiranja ledu na kanalih hladilnika HKS 3666. Po metodi šest sigma smo izvedli delavnico po metodologiji DMAIC z namenom da zagotovimo izdelke ustrezne kakovosti kupcem in s tem zadovoljimo njihove potrebe. Ugotovili smo da je za nabiranje ledu v odtočnem kanalu kriva premajhna moč grelca. S testiranji smo ugotovili optimalno izbiro grelca glde uporabnosti in cene. Težavo nabiranja ledu na stiropornem vložku EPS smo rešili z izdelavo novega stiropornega vložka, ki ima bolj gladko površino, kontrolo debeline vložka, dodatnim fiksiranjem vložka z posebnimi plastičnimi distančniki.
Keywords: kakovost, šest sigma, hladilnik, izboljšave kakovosti
Published: 11.02.2011; Views: 2771; Downloads: 272
.pdf Full text (2,64 MB)

8.
Povečanje moči motorja z notranjim zgorevanjem z uporabo tlačnega polnjenja
Gregor Ferenčak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je prikazan potek predelave motorja z notranjim zgorevanjem z uporabo tlačnega polnjenja. Predelavo smo izvedli praktično, po predhodnih teoretičnih izračunih. Osrednji del naše predelave je bila vgradnja turbopolnilnika na motor. Za učinkovito delovanje le-tega pa smo med drugim vgradili še hladilnik polnilnega zraka, krmilno napravo in izpušni sistem. Rezultat predelave je več kot 100% povečanje moči motorja.
Keywords: motorji z notranjim zgorevanjem, povečanje moči motorja, tlačno polnjenje, turbopolnilnik, hladilnik polnilnega zraka.
Published: 15.01.2014; Views: 1086; Downloads: 253
.pdf Full text (5,34 MB)

9.
Načrtovanje in razvoj rešitev za pametni hladilnik
Jure Vidmar, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili rešitev, ki uporabniku omogoča pregled in nadzor nad izdelki v hladilniku. Rešitev spada med področje interneta stvari, pri čemer se s povezovanjem mikroračunalnika Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi kamere, senzorja AM2302, LED-diod, bralnika črtnih kod in odprtokodne platforme Openhab uporabniku preko obstoječe mobilne aplikacije omogoči pregled izdelkov ter se ga obvesti, kadar se izdelku približuje rok uporabe ali temperatura v hladilniku nepričakovano naraste. Izdelki, ki imajo črtno kodo, so na uporabniškem vmesniku prikazani v tabeli, ki se lahko ureja, ostali pa so vidni preko slike. Z rešitvijo smo želeli preizkusiti medsebojno povezovanje različnih naprav in tehnologij, spodbuditi racionalno porabo izdelkov, nadzorovati temperaturo hladilnika in omogočiti dostop do podatkov iz katerekoli lokacije.
Keywords: Raspberry Pi, internet stvari, Openhab, kamera, hladilnik
Published: 08.11.2018; Views: 466; Downloads: 83
.pdf Full text (2,40 MB)

10.
Konstruiranje ohišja za suhi hladilnik
Žiga Volavšek, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje razvoj ohišja suhega hladilnika, od prve ideje v glavi preko vseh faz konstruiranja do končne idejne oblike. V nadaljevanju je prikazan postopek modeliranja in izdelave tehnične dokumentacije. Prvi sklop zaključuje opis izdelave in montaže hladilnika. V drugem delu je opisan razvoj računalniške aplikacije, ki preračunava parametre za hlajenje. Aplikacija je predstavljena tako z grafične, kot z računske strani. Vsebina diplomskega dela je vseskozi podprta s teoretičnimi razlagami, izpeljavami in izračuni. Celoten projekt je nastal v sodelovanju s podjetjem Metalna power, d. o. o.
Keywords: suhi hladilnik, konstruiranje, pločevina, programiranje
Published: 14.09.2020; Views: 11; Downloads: 5
.pdf Full text (2,67 MB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica