| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
PRIPRAVA HLADILNE VODE ZA JEKLARNO
Matej Lužnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje problematiko priprave hladilne vode za Jeklarno v podjetju Acroni d.o.o.. Največji problem je onesnaženost hladilne vode z muljem oziroma majhnimi mikronskimi delci. Ta problem je posledica močnih nalivov, predvsem spomladi in jeseni, ko se onesnažita potok Javornik in reka Sava Dolinka, iz katerih se napaja hladilna voda za Jeklarno. Drugi največji problem je nastanek vodnega kamna, predvsem na odprtem sekundarnem sistemu Elektro Obločne Peči. Oboje je za nemoteno delovanje posameznih sistemov v Jeklarni zelo moteče, zato so v diplomskem delu predlagane smernice k rešitvam za posamezni primer.
Keywords: hladilna voda, vodni kamen, mulj
Published: 11.06.2009; Views: 2720; Downloads: 192
.pdf Full text (20,72 MB)

4.
HLAJENJE PROCESNE VODE V VALJARNI
Simon Leskovec, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema preračun hladilnih stolpov za hlajenje procesne vode v valjarni podjetja Metal Ravne d. o. o. Uvodni del zajema opis splošnega področja diplomskega dela z opisom podjetja, obstoječega procesa hlajenja in hlajenja z zaprtim hladilnim sistemom. Diplomska naloga se nadaljuje z opisom hladilnih stolpov in njihovim delovanjem. Sledi poglavje o teoretičnih osnovah vlažnega zraka, kar je pomembno za preračun. Sam preračun je izveden z Merklovo metodo, ki je tudi opisana in razložena. Predpostavke in omejitve pri preračunu se nanašajo na 60% relativno vlažnost zraka in temperaturo 20ï‚°C ter na konstanten maksimalni pretok hladilne vode skozi stolpe. Na koncu diplomskega dela so rezultati z diskusijo in sklep.
Keywords: hladilna voda, hladilni stolpi, Merklova metoda preračuna hladilnega stolpa
Published: 28.09.2009; Views: 1980; Downloads: 274
.pdf Full text (5,90 MB)

5.
NADGRADNJA ČRPALIŠČA HLADILNE VODE V PODJETJU GKN DRIVELINE ZREČE
Uroš Kovač, 2014, master's thesis

Abstract: V okviru magistrske naloge je v celoti analiziran in nadgrajen tehnološki sistem črpališča hladilne vode. V nalogi so opisani in analizirani toplotni izmenjevalci, hladilni stolpi, distribucija hladilne vode ter krmilje sistema proizvajalca Siemens. V osnovi je opisana nadgradnja krmilja črpališča, podrobneje pa so opisane dislocirane meritve temperatur in tlaka ter Siemensove komponente, ki so potrebne za realizacijo meritev. Skozi nalogo je opisan potek realizacije rešitve danega problema nadgradnje črpališča. Projekt je izveden in deluje po zahtevah naročnika.
Keywords: črpališče, hladilna voda, toplotni izmenjevalci, hladilni stolp, SIMATIC ET 200S
Published: 25.02.2015; Views: 839; Downloads: 158
.pdf Full text (6,51 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica