| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
OBLIKOVANJE IN RAZVOJ KOLEKCIJE OBLAČIL ZA PROSTI ČAS
Mateja Blagovič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Oblačila za prosti čas so oblačila, za katere je značilno ohlapno prileganje, udoben kroj, mehkost, lahkotnost in enostavno vzdrževanje. Pogosto so to oblačila iz pletiv. Oblačila za prosti čas so se razvila iz oblačil za šport. Kvaliteta prostega časa je zelo pomembna, zato je tudi pomembno kako se bomo počutili v oblačilih, ki jih oblečemo ob tej edinstveni priložnosti dneva, ko se lahko sprostimo. Zato je bil namen diplomske naloge izdelati kolekcijo oblačil za prosti čas ter izvesti njihovo konstruiranje in modeliranje. Pri tem smo upoštevali tudi estetski izgled oblačil in predlagali barvne kombinacije ter primerne tekstilije za njihovo izdelavo. V nalogi smo se posvetili izdelavi krojev, ki omogočajo udobno prileganje oblačil in pri tem dali prednost harem hlačam ter kimono rokavu.
Keywords: oblačila za prosti čas, konstruiranje in modeliranje oblačil, harem hlače, kimono rokav
Published: 16.10.2009; Views: 2739; Downloads: 300
.pdf Full text (2,72 MB)

9.
Elementi kakovosti videza moških hlač
Helena Žnidarič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela je obravnavana tematika zagotavljanja kakovosti videza moških hlač. V ta namen so predstavljeni elementi kakovosti videza izdelanih hlač, ki ob ustrezni usposobljenosti izvajalcev, pravilni izbiri tehnološke opreme in metod dela omogočajo zagotavljanje ustrezne kakovosti izdelave in kontrole. Pomemben prispevek predloženega dela so opredeljeni elementi kakovosti izdelave in kakovosti videza izdelanih hlač, kjer so za posamezne elemente kakovosti jasno opredeljene lastnosti potrebne tehnološke opreme, metode dela in izvedba, tehnološke zahteve izdelave ter kakovostne zahteve. Poleg opisnega dela predstavlja pomemben del gradiva skrbno zbran slikovni material, ki dopolnjuje tako metode dela kot tehnološke zahteve izdelave in kakovostne zahteve videza izdelanih hlač.
Keywords: oblačila, kakovost, zagotavljanje kakovosti, moške hlače
Published: 11.02.2011; Views: 1521; Downloads: 100
.pdf Full text (9,44 MB)

10.
FUNKCIONALNE HLAČE ZA PARAPLEGIKE
Teja Prah, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V prosti prodaji oblačil za ljudi s posebnimi potrebami ni mogoče kupiti. K ljudem s posebnimi potrebami spadajo tudi paraplegiki, kateri se vsakodnevno srečujejo z raznovrstnimi težavami. Ena od teh težav so tudi primerna oblačila za sedeč položaj. Namen diplomske naloge je bil izdelati prototip funkcionalnih hlač za paraplegike. V ta namen smo izvedli anketiranje paraplegikov in jih opazovali pri vsakodnevnih dejavnostih. Tako smo z upoštevanjem njihovih želja in potreb razvili in preizkusili kroj funkcionalnih hlač za testno osebo ženskega spola. Pri tem smo upoštevali estetski videz in izbor primernih tekstilij za izdelavo hlač, predvsem pa smo se posvetili izdelavi primernega kroja ob upoštevanju funkcionalnih zahtev hlač za sedeči položaj.
Keywords: ženske hlače, konstruiranje in modeliranje, paraplegija
Published: 17.10.2013; Views: 961; Downloads: 105
.pdf Full text (2,15 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica