| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
KOMUNICIRANJE PODJETJA ROTAL Z NJEGOVIMI KUPCI
Domen Jože Vrtačnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem se ukvarjal predvsem s profiliranjem kupcev obnovljenih gum. Pridobil sem informacije, koliko so stari, kakšne avtomobile vozijo, kakšne so njihove nakupovalne navade, itd. S tem namenom sem izpeljal anketo in pridobil nekaj ključnih informacij. Glavni dve hipotezi sta bili, ali obstaja odvisnost med vrednostjo avtomobila in pripravljenostjo nakupa obnovljenih gum, in ali stopnjo izobrazbe vpliva in na nakup obnovljenih gum.
Keywords: tržno komuniciranje, gume Rotal, profil kupca, blagovna znamka, internetna prodaja
Published: 12.04.2010; Views: 1494; Downloads: 115
.pdf Full text (2,53 MB)

8.
9.
ANALIZA POSLOVNEGA OKOLJA IN TVEGANJ ITALIJANSKEGA TRGA
Anuška Brglez, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Če podjetje želi osvojiti trg tuje države, mora najprej izdelati analizo poslovnega okolja izbrane države. V diplomskem seminarju smo analizirali poslovno okolje Italije. Preučili smo dimenzije negospodarskega, gospodarskega in tržnega okolja, prednosti in nevarnosti, ki jih lahko pričakujemo, ter poslovna tveganja. Analizirali smo tudi panogo gumarske industrije v Italiji. Italija se sooča s problemom korupcije, počasnimi sodnimi postopki in z neporavnanimi terjatvami, ki za podjetja predstavljajo velika tveganja. Hkrati je Italija zelo privlačen trg za proizvajalce tehničnih izdelkov iz gume, saj je vodilni izvoznik strojne mehanizacije. Analitiki napovedujejo tudi rast proizvodnje avtomobilske industrije, ki je eden izmed ključnih kupcev izdelkov iz gume.
Keywords: analiza tujega poslovnega okolja, poslovno okolje, poslovno tveganje, dimenzije poslovnega okolja, proizvodi iz gume
Published: 07.02.2017; Views: 767; Downloads: 82 
(1 vote)
.pdf Full text (834,12 KB)

10.
AVTOMATIZACIJA NAMENSKEGA STROJA ZA GUMARSKO INDUSTRIJO
Jure Poteko, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomi je prikazano projektirano pnevmatsko krmilje, ki bo vodeno preko krmilnika Allen Bradley. Stroj je namenjen za proizvodnjo avtoplaščev visokih zmogljivosti – hitrostni razred H in V ter W, velikosti od 15" do 21". Uporabljene komponente morajo biti po specifikacijah naročnika, in sicer od proizvajalcev FESTO ali PARKER, oz. drugih v primeru, da prej omenjena ne ponujata potrebnih komponent. Pri izbiri ustreznih komponent pa je poleg specifikacije uporabnika potrebno upoštevati tudi konstrukcijske omejitve. Krmilje bo projektirano in simulirano v programu Automation Studio 5.7.
Keywords: avtomatizacija, namenski stroj, pnevmatike - gume, konfekcijski stroj, pnevmatika, Automation Studio
Published: 02.11.2011; Views: 1576; Downloads: 132
.pdf Full text (3,05 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica