| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Načrtovanje in implementacija visokorazpoložljivega varnostnega sistema s PfSense : diplomsko delo
Vanja Dimkovska, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Predmet diplomske naloge je implementacija visoko dostopnega omrežnega varnostnega sistema, ki temelji na požarnem zidu PfSense z uporabo dodatnega uravnavalca obremenitve. Prvi del pojasnjuje vidike virtualizacije, varnosti požarnega zidu in visoke razpoložljivosti z uravnoteženjem prometa v kontekstu varnih omrežij. V drugem delu je razvit demo scenarij koncepta rešitve, ki temelji na redundanci, analizirane so različice izpadov in obnašanje sistema pri premagovanju tveganj.
Keywords: visoka razpoložljivost, uravnavalec obremenitve, virtualizacija, požarni zid, redundanca, gruča
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 318; Downloads: 35
.pdf Full text (1,62 MB)

2.
IMPLEMENTACIJA GRUČE APLIKACIJSKIH STREŽNIKOV S KNJIŽNICO OWIN
Janez Kremzer, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Aplikacijske gruče temeljijo na osnovi porazdeljevanja izvajanja aplikacije z več strežniki z namenom zagotavljanja boljše zanesljivosti delovanja in možnosti skaliranja aplikacije v primeru večje obremenitve sistema. V diplomskem delu smo se osredotočili na gručo, ki lahko izvaja eno ali več spletnih aplikacij. Spoznali bomo izravnalce obremenitve (angl. load balancer), katerih naloga je enakomerno porazdeliti izvajanje zahtevkov po celotni gruči. Omenili smo pomen interne komunikacije in pa algoritme soglasja, ki v aplikacijski gruči zanesljivo izmenjavo internih informacij. Kot primer algoritma soglasja bomo podrobneje pogledali algoritem Raft ter izvedli njegovo implementacijo. Prav tako smo s pomočjo knjižnice OWIN implementirali izravnalca obremenitve in aplikacijsko gručo.
Keywords: aplikacijska gruča, OWIN, spletna aplikacija, porazdeljeni sistemi, Raft
Published in DKUM: 08.09.2016; Views: 1022; Downloads: 60
.pdf Full text (825,71 KB)

3.
4.
Logistična analiza notranje logistike proizvodnega podjetja
Gojko Kovačević, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V pričujočem delu smo analizirali skladiščni prostor preučevanega podjetja, v katerem potekajo procesi nakladanja, razkladanja in prenosa blaga od proizvodnje do skladišča. Pri preučevanju smo se osredotočili na skladiščenje transportno skladiščnih enot različnih dimenzij, transportne poti viličarja in manipuliranje z blagom. Pri vsem tem smo upoštevali skladišče, ki je omejeno z prostorom, kar predstavlja osrednji problem. Obstoječe skladišče je neurejeno in neučinkovito, zato ga je potrebno preurediti v učinkovitejšega. Ugotovili smo, da neučinkovitost skladiščnega prostora in neurejenosti transportnih poti povzroča nekoristen čas pri izvajanju procesov. Predlagane so bile rešitve prestrukturiranja skladišča z uvedbo regalnega skladiščenja surovin, talnega skladiščenja končnih izdelkov po conah A, B in C (coniranje) in optimizacijo transportnih poti z namenom znižanja oz. izničenja nekoristnega časa pri procesih. Pri vsem tem smo si pa pomagali z metodo združevanja izdelkov v družine (angl. Family Grouping) in metodo razvrščanja v skupine (angl. Cluster Analysis).
Keywords: skladiščni prostor, proces, coniranje, talno skladiščenje, gruča, združevanje družin izdelkov.
Published in DKUM: 06.05.2012; Views: 2378; Downloads: 282
.pdf Full text (9,19 MB)

5.
UVEDBA VIRTUALIZACIJSKEGA OKOLJA V PODJETJU DNEVNIK D.D.
Franci Ljubič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Virtualizacija je skupno ime za strojne in programske rešitve, ki nam omogočajo uporabo več operacijskih sistemov na enem kosu strojne opreme. Z virtualnimi sistemi lahko zmanjšamo stroške in obenem obdržimo visok standard zanesljivosti. Cilj diplomske naloge je bil namestitev visoko razpoložljive infrastrukture hyper-V za gostovanje virtualnih strežnikov. Tehnologija hyper-V je bila preizkušena v testnem okolju, nato pa smo s pridobljenimi izkušnjami izvedli prehod še v produkcijsko okolje.
Keywords: virtualizacija, hyper-v, visoka razpoložljivost, strežniška gruča, migracija
Published in DKUM: 07.11.2011; Views: 1895; Downloads: 199
.pdf Full text (2,55 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica