| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 59
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
Analiza odvisnosti med objekti podatkovne baze Oracle : diplomsko delo
Miha Tomšič, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo v teoretičnem delu proučevali podatkovno bazo Oracle, njeno strukturo, najpomembnejše stavke, s katerimi lahko manipuliramo s podatki, in vse bazne objekte ter njihovo uporabo. Nato smo v praktičnem delu prikazali več načinov, kako analizirati odvisnosti med baznimi objekti v podatkovni bazi Oracle s pomočjo programskih jezikov SQL in PL/SQL in razvojnega okolja PL/SQL Developer. Nato smo se odločili za rešitev, ki je bila primerna za vpeljavo v grafični vmesnik. Opisali smo razvojno okolje Oracle Apex in z njegovo pomočjo razvili grafični vmesnik, ki omogoča izbiro določenega baznega objekta in nam vrne podatek, kje v podatkovni bazi se uporablja
Keywords: Oracle, podatkovna baza, analiza odvisnosti, bazni objekti, grafični vmesnik
Published in DKUM: 13.10.2023; Views: 96; Downloads: 11
.pdf Full text (2,67 MB)

2.
Razvoj grafičnega uporabniškega vmesnika z ogrodjem TornadoFX : diplomsko delo
Blaž Bogar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili ogrodje za izdelavo grafičnih uporabniških vmesnikov TornadoFX, programski jezik Kotlin in podatkovno bazo MongoDB. Z naštetimi tehnologijami smo ustvarili namizno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča vodenje trgovine. Aplikacija omogoča administracijo izdelkov, nabavo in prodajo izdelkov, administracijo uporabnikov z različnimi pravicami, pregled nad izdanimi računi in pregled statističnih podatkov, ki so prikazani z grafi.
Keywords: TornadoFX, grafični uporabniški vmesnik, Kotlin, MongoDB, namizna aplikacija
Published in DKUM: 16.01.2023; Views: 566; Downloads: 106
.pdf Full text (2,50 MB)

3.
Uporabniški vmesnik za vizualizacijo in uravnoteženje enačb kemijskih spojin : diplomsko delo
Bojana Moneva, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen uporabniški grafični vmesnik, ki omogoča uravnoteženje kemijskih reakcij in prikaz različnih računalniških modelov molekul kemijskih spojin. V prvem delu je zapisana podrobna razlaga, kako lahko s kombinacijo linearne algebre in programiranjem rešimo problem enačenja kemijskih enačb. V nadaljevanju je opisana izdelava računalniških modelov in grafičnega uporabniškega vmesnika. Kot rezultat je predstavljen implementiran končni izdelek.
Keywords: grafični uporabniški vmesnik, kemijska enačba, kemijska spojina, model, linearna algebra
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 280; Downloads: 34
.pdf Full text (2,01 MB)

4.
Izdelava grafičnega vmesnika za parametrizacijo in uporabo različnih funkcijskih blokov mehke logike v Siemens TIA portalu : diplomsko delo
Aljaž Grm, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so prikazani prenos, nastavitve in uporaba STEP7 orodja za razvoj aplikacij mehke (fuzzy) logike v TIA portalu. Namen je prenesti blok iz starejših sistemov v novejše, saj so obstoječa orodja že zastarela in jih v novejših sistemih Windows ne moremo več uporabljati. Najprej je bilo potrebno funkcijski in podatkovni blok migrirati v TIA portal ter s testiranjem poiskati lokacije kamor se zapisujejo parametri v podatkovnem bloku. Nato smo ustvarili grafični vmesnik namenjen parametrizaciji fuzzy bloka neposredno v podatkovni blok DB30. Delovanje fuzzy blokov v TIA portalu, smo primerjali z delovanjem fuzzy blokov, ki so bili namensko razviti v predhodnih magistrskih delih in testirani na laboratorijskih procesih, kot sta regulacija pretoka zraka in regulacija nivoja vode v dveh ločenih posodah.
Keywords: grafični vmesnik, TIA portal, podatkovni blok DB30, funkcijski blok FB30, mehki regulator
Published in DKUM: 17.10.2022; Views: 338; Downloads: 37
.pdf Full text (5,89 MB)

5.
Izdelava grafičnega uporabniškega vmesnika za izračun proizvodnje in porabe električne energije v stanovanjskem objektu
Eva Simonič, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava matematični model za izračun predvidene proizvedene električne energije s fotonapetostnim sistemom in porabljene električne energije s toplotno črpalko. Oba izračuna smo povezali z izdelavo enovitega grafičnega uporabniškega vmesnika. Predvidena proizvedena električna energija je določena z večletnimi povprečji meritev globalne in difuzne gostote moči sončnega sevanja za več krajev po Sloveniji ter z geometrijskimi zvezami med točkami na Zemlji in Soncem. Potrebna električna energija za delovanje toplotne črpalke je določena na podlagi potrebne toplote za ogrevanje stavbe in potrebne toplote za ogrevanje sanitarne vode. Rezultat diplomskega dela je grafični uporabniški vmesnik, ki je izdelan s programskim paketom Matlab in je namenjen izračunu proizvedene in porabljene električne energije za stanovanjske stavbe na področju Slovenije. Vmesnik predvideva preproste uporabniške vnose, kot so lokacija in orientacija stavbe, mere stavbe in sestava elementov zunanjega ovoja stavbe. Izračuna proizvedene in porabljene električne energije smo ovrednotili s primerjavo z meritvami fotonapetostnega sistema in toplotne črpalke na obstoječih stavbah.
Keywords: grafični uporabniški vmesnik, fotonapetostni sistem, toplotna črpalka, proizvodnja električne energije, poraba električne energije
Published in DKUM: 17.12.2021; Views: 1196; Downloads: 173
.pdf Full text (2,61 MB)

6.
Razvoj uporabniških vmesnikov za vgrajene sisteme z razvojnim ogrodjem Flutter : diplomsko delo
Jakob Kordež, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo razvoj grafičnih vmesnikov v razvojnem ogrodju Flutter in demonstriramo integracijo na vgrajenem sistemu. Na začetku na kratko predstavimo vgrajene sisteme in rešitve za razvoj grafičnih vmesnikov, nato predstavimo ogrodje Flutter in implementiramo grafični vmesnik Metrelovega večfunkcijskega testerja. Po implementaciji demonstriramo integracijo na primeru vgrajenega sistema Raspberry Pi s pomočjo vgrajevalca flutter-pi. Delo zaključimo z analizo rešitve in s primerjavo s trenutno rešitvijo podjetja Metrel.
Keywords: Flutter, grafični vmesnik, vgrajeni sistem
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 564; Downloads: 75
.pdf Full text (990,52 KB)

7.
Razvoj večplatformne aplikacije za urejanje šahovskih iger : diplomsko delo
David Murko, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali namizno aplikacijo, namenjeno urejanju in iskanju šahovskih iger. Uporabniški vmesnik smo izdelali s pomočjo knjižnic, ki so nam omogočile, da aplikacija deluje na različnih operacijskih sistemih. V našo aplikacijo lahko preko standardnega vmesnika vključimo umetno inteligenco, ki ocenjuje šahovsko pozicijo. Končni program podpira operacijske sisteme Windows, MacOS in Linux.
Keywords: šahovski program, predstavitev šahovske igre, grafični uporabniški vmesnik, večplatformna aplikacija
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 783; Downloads: 43
.pdf Full text (2,14 MB)

8.
Razvoj programske rešitve za razpored oddaj lokalne TV
Aleš Ravnik, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj programske rešitve za lokalno televizijo Bled TV. Glavni cilj je delujoča aplikacija, ki uporabnikom omogoča, vodenje evidence oddaj v arhivu, izdelavo razporeda oddaj in obdelavo podatkov za različne namene. Podrobno smo analizirali dokumente, ki jih televizija uporablja pri pripravi poročil, opisali smo potek načrtovanja in razvoja podatkovne baze ter izdelave uporabniškega vmesnika. Aplikacijo smo razvili v orodju Microsoft Access 2016. Na koncu smo razvito programsko rešitev v celoti testirali in ocenili s pomočjo SWOT analize.
Keywords: MS Access, baza podatkov, razvoj aplikacije, grafični uporabniški vmesnik
Published in DKUM: 26.08.2021; Views: 783; Downloads: 67
.pdf Full text (1,99 MB)

9.
Analiza parametrov leta letala v tekmovanju Air race : diplomsko delo
Mark Travner, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo potek procesa analize leta letala v tekmovanju Air race. Predstavimo potek priprave podatkov, ki jih iz zajemnih enot pretvorimo v format CSV. Za analizo teh podatkov nato uporabimo aplikacijo MTAS, ki smo jo razvili v okviru diplomskega dela in jo podrobneje opišemo. Na koncu rezultate analize primerjamo z alternativnimi metodami, kot so video analiza in analiza časov.
Keywords: vmesnik, grafični vmesnik, video analiza, statistična analiza, tekmovanje air race
Published in DKUM: 04.11.2020; Views: 581; Downloads: 58
.pdf Full text (914,25 KB)

10.
Razvoj spletne aplikacije za grafično načrtovanje virtualnih okolij Docker : diplomsko delo
Jernej Zupančič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Prvi del naloge vsebuje teoretične osnove virtualizacije z zabojniki ter pregled uporabljenih orodji in njihove ključne funkcionalnosti. Drugi del naloge pa obsega razvoj lastne aplikacije za grafično ustvarjanje virtualnih okolij, ki temelji na orodju Docker. Na koncu sledi še analiza izdelka ter sklep. Namen naloge je preučiti obstoječe tovrstne aplikacije in poiskati boljše rešitve z lastno aplikacijo.
Keywords: virtualizacija, Docker, grafični vmesnik
Published in DKUM: 03.11.2020; Views: 824; Downloads: 73
.pdf Full text (1,87 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica