| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RAČUNALNIŠKA GRAFIKA V TEHNOLOGIJI SILVERLIGHT
Uroš Pudgar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bomo predstavili tehnologijo Silverlight (verzija 3) ter njene poglavitne lastnosti. Obravnavali bomo opisni jezik XAML, ki zagotavlja izgradnjo bogatega uporabniškega vmesnika in hkrati predstavlja most med oblikovalskim delom in programsko logiko aplikacij, izdelanih v Silverlightu. Po osnovni predstavitvi tehnologije se bomo osredotočili na jedro diplomske naloge, tj. na računalniško grafiko v Silverlightu. Predstavilli bomo vektorsko in rastrsko (ali bitno) grafiko, obdelali grafične principe in elemente ter opisali, kako Silverlight izriše vsebino XAML-a na zaslon. Pri tem se bomo srečali z raznimi metodami, ki se skrivajo v ozadju tehnologije in se spopadajo z optimizacijskimi in problemi alias ter rešitvami med upodabljanjem scene. Obdelali bomo 2D transformacije in simuliranje izgleda 3D transformacij s pomočjo planarne projekcije. Opisali bomo vgrajene učinke senčenja pikslov, kot sta zameglitev in metanje sence, ter prikazali kako s pomočjo jezika HLSL izdelati in v Silverlight integrirati lasten učinek senčenja pikslov. Predstavili bomo časovno zasnovano animacijo v Silverlightu, ki omogoča objektom, da spreminjajo svoje lastnosti skozi čas, ter različne funkcije za umirjanje ali ustavljanje animacije na čimbolj realističen način.
Keywords: Silverlight, vektorska grafika, bitna grafika, rasterizacija, alias, antialias, XAML, grafični elementi, transformacije, senčenje pikslov, animacija, umirjanje animacije
Published: 01.09.2010; Views: 1872; Downloads: 157
.pdf Full text (4,13 MB)

2.
Razvoj igre za mobilno platformo
Aljaž Žepič, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Mobilne igre in aplikacije so v času, v katerem živimo, nekaj povsem običajnega. Skoraj vsak uporabnik si lahko privošči mobilno napravo, s katero lahko prenaša igre in aplikacije iz različnih spletnih trgovin, kot so Google Play, App Store itd. Aplikacije se med seboj razlikujejo in imajo vsaka svoj namen. Vsaka aplikacija uporabniku rešuje nek problem, pa naj bo to matematični, ali pa zgolj problem dolgočasenja med malico na delu. Za ustvaritev aplikacije je potrebno ogromno časa, saj se ves čas pojavljajo nove ideje kako igro ali aplikacijo še nadgraditi. Diplomsko delo prikazuje korake, ki so potrebni, da ustvarimo mobilno igro od samega začetka. Najprej sem na kratko povzel razvoj mobilnih naprav, operacijskih sistemov in mobilnih aplikacij. Nadaljeval sem z idejo igre, opisom grafičnih elementov in kako zadevo sprogramirati. Na koncu diplomskega dela sem opisal še kako igro izvozimo in objavimo na spletnem portalu Google Play.
Keywords: Mobilna aplikacija, Izdelava, Programiranje, Grafični elementi, Mobilna igra
Published: 17.09.2018; Views: 156; Downloads: 23
.pdf Full text (2,33 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica