| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
STAREJŠA OBDOBJA V KULTURNI ZGODOVINI KOZJANSKEGA
Janja Cesar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena kratka kulturna zgodovina Kozjanskega vse od prazgodovine do druge polovice 17. stoletja. Območje Kozjanskega je orisano geografsko, v nadaljevanju pa je predstavljeno še z zgodovinskega vidika. Opisani so predvsem arheološka najdišča, samostani, gradovi in številne cerkve. V nalogi je uporabljena deskriptivna metoda, pri zgodovinskih dejstvih pa zgodovinska metoda.
Keywords: Kozjansko, arheološka najdišča, samostana, gradovi, cerkve.
Published: 06.01.2010; Views: 1752; Downloads: 274
.pdf Full text (1,13 MB)

7.
KULTURNOZGODOVINSKI UTRINKI S KOROŠKEGA
Veronika Gnamuš, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Kulturnozgodovinski utrinki s Koroškega je predstavljena kulturna zgodovina Koroške pokrajine. Koroška je predstavljena skozi temeljne zgodovinske dogodke, ki so pripomogli k razrešitvi meje z Avstrijo in razdeli ozemlje Koroške na dvanajst občin. Opisana so arheološka najdišča, sakralna dediščina s številnimi cerkvami in drugimi sakralnimi znamenji ter grajska in stavbna dediščina na Koroškem. Predstavljena je tudi gospodarska, tehnična in etnološka dediščina, domača obrt, kulturne institucije na Koroškem ter številni koroški kulturni in drugi ustvarjalci. V diplomskem delu je bila pri uporabi in interpretaciji virov izvedena deskriptivna raziskovalna metoda, pri opisovanju zgodovinskih dejstev, dogodkov in oseb pa zgodovinska raziskovalna metoda.
Keywords: Koroška, arheološka najdišča, cerkve, gradovi, stavbe, domača obrt, etnologija, kulturne institucije, koroški ustvarjalci.
Published: 18.07.2011; Views: 1368; Downloads: 212
.pdf Full text (2,34 MB)

8.
KULTURNA DEDIŠČINA SAVINJSKE DOLINE
Urška Jaušovec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je strnjeno predstavljena kulturna zgodovina Savinjske doline. Območje je orisano geografsko, opisana so arheološka najdišča, gradovi, sakralna dediščina in dediščina vsakdanjega življenja. Prav tako so predstavljene pomembnejše vzgojno-izobraževalne in kulturno-izobraževalne ustanove, muzejske zbirke ter pomembnejše osebnosti Savinjske doline. V diplomskem delu je uporabljena deskriptivna raziskovalna metoda, pri osebah in zgodovinskih dejstvih pa zgodovinska metoda.
Keywords: Savinjska dolina, zgodovina, kulturna dediščina, arheološka dediščina, dediščina vsakdanjega življenja, gradovi, sakralna dediščina, muzejske zbirke, razstave, kulturne ustanove, kulturna in sorodna društva, hranilništvo in posojilništvo, memorialna dediščina, osebnosti
Published: 07.11.2011; Views: 2024; Downloads: 548
.pdf Full text (4,04 MB)

9.
LJUBLJANSKO BARJE, KULTURNOZGODOVINSKI ORIS
Špela Verbič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja kratek kulturnozgodovinski oris Ljubljanskega barja. Obravnava njegovo umestitev v prostor in v različnih časovnih obdobjih, s poudarkom na koliščarjih, antičnem času in v obdobju od konca 18. stoletja naprej, ko so na tem območju potekala osuševalna dela. Ljubljansko barje prikaže kot pomembno območje tako za Slovenijo kot tudi za Evropsko unijo in svet. Opisuje naravno in kulturno dediščino ter osebnosti, ki so tako ali drugače povezane z njim.
Keywords: Ljubljansko barje, koliščarji, šota, kulturna dediščina, cerkve, gradovi, osebnosti
Published: 27.02.2012; Views: 2014; Downloads: 294
.pdf Full text (1019,24 KB)

10.
Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica