| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Sodobno komunikacijsko orodje kot podpora pri vodenju gradbenega projekta Nadomestna novogradnja Splošne bolnišnice Celje : diplomsko delo
Matic Diklič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo na praktičnem primeru prikazali način sodobnega komuniciranja in spremljanja dokumentacije s pomočjo projektnega portala za podporo vodenja gradbenih projektov. V prvem delu smo se osredotočili na splošna teoretična izhodišča o procesu graditve objekta, na udeležence projekta, spremljanje dokumentacije na gradbišču in sodelovanje ter komuniciranje med udeleženci projekta. V drugem delu diplomskega dela smo opisali način sodobnega komuniciranja in spremljanja dokumentacije, opisali in prikazali način delovanja projektnega portala Dalux in PlanRadar ter naredili primerjavo med njima. Nato smo na praktičnem primeru komuniciranja na projektu Nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje prikazali in analizirali potek komunikacije in spremljanja dokumentacije na projektu. V poglavju diskusija smo navedli ugotovitve in predloge za dodatno uporabo projektnega portala na obravnavanem projektu.
Keywords: vodenje projekta, komunikacija, gradbiščna dokumentacija, projektni portal, udeleženci projekta
Published in DKUM: 23.12.2020; Views: 1142; Downloads: 146
.pdf Full text (3,41 MB)

2.
TEHNOLOŠKI PROCESI GRAJENJA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA MOST ČEZ LOŽNICO
Andrej Rakun, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja tehnološke procese grajenja in vodenje gradbiščne dokumentacije za objekt Most čez Ložnico. V grobem lahko diplomsko nalogo razdelimo na dva dela. Prvi del, ki predstavlja glavnino, vsebinsko zajema podroben opis objekta ter opis in slikovno predstavitev tehnološkega procesa grajenja. Objekt je grajen in zasnovan kot integrirana, monolitna, armirano betonska konstrukcija, zato je v delu večji poudarek na tehnologiji opaževanja in izvajanju betonskih del. V drugem delu diplome se osredotočimo na gradbiščno dokumentacijo, ki je potrebna, da delo na gradbišču poteka čim bolj varno in brez zapletov.
Keywords: gradbeništvo, tehnologija grajenja, gradbiščna dokumentacija, gradbena dela
Published in DKUM: 12.09.2016; Views: 1300; Downloads: 137
.pdf Full text (9,41 MB)

3.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA KOMPLEKS STAVB S PRIPADAJOČO KOMUNALNO INFRASTRUKTURO NA FRANKOLOVEM
Janez Delčnjak, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja organizacijo gradbišča in vodenje gradbiščne dokumentacije za kompleks stavb s pripadajočo komunalno infrastrukturo na Frankolovem. Zajema uvod, podatke o nameravani gradnji, proučitev pogojev gradnje, organizacijo gradbišča, vodenje dokumentacije na gradbišču in zaključek. V uvodu so navedene osnovne informacije v zvezi z organizacijo gradbišča, gradbiščno dokumentacijo, opredeljeni so nameni in cilji diplomske naloge ter uporabljena metodologija. V drugem poglavju, so podatki o nameravani gradnji razdelani natančneje, z več informacijami o objektu, udeležencih pri gradnji, načrtovanih objektih itd. Proučitev pogojev gradnje zajema opis lokacijske dokumentacije, gradbenega dovoljenja in druge dokumentacije ter okoliščin gradnje. Naslednji dve poglavji, opisujeta organizacijo gradbišča in vodenje gradbiščne dokumentacije, ki predstavljata osnovno izhodišče za samo gradnjo. V zaključku, pa je opredeljena pomembnost ogranizacije gradbišča in vodenja projektne dokumentacije, na primeru tega objekta ter na splošno.
Keywords: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija
Published in DKUM: 11.06.2015; Views: 1540; Downloads: 383
.pdf Full text (3,24 MB)

4.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA DOZIDAVO HOTELA DOBRAVA V ZREČAH
Bojana Jančič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je prikazana izdelava projekta organizacije gradbišča in predstavitev gradbiščne dokumentacije, ki je potrebna za dozidavo hotela Dobrava v Zrečah. Vsebina diplomske naloge zajema opis objekta, predhodno preučevanje pogojev grajenja, dimenzioniranje začasnih objektov in inštalacij, tehnično poročilo k projektu organizacije gradbišča, popis pripravljalnih in zaključnih del ter izris sheme organizacije gradbišča. Zadnje poglavje diplomske naloge je v celoti namenjeno obravnavanju gradbiščne dokumentacije.
Keywords: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija.
Published in DKUM: 25.10.2012; Views: 2192; Downloads: 448
.pdf Full text (6,02 MB)

5.
IDEJNI PROJEKT ORGANIZACIJE GRADBIŠČA ZA KOMPLEKS ENOSTANOVANJSKIH STAVB V SENOŽETIH IN RAZISKAVA NEPREMIČNINSKEGA TRGA
Simona Lugarić, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomske naloge je prikazana izdelava idejnega projekta organizacije gradbišča za kompleks enostanovanjskih stavb v Senožetih. Vsebina diplomske naloge zajema predhodno proučevanje projektne dokumentacije in pogojev grajenja, dimenzioniranje začasnih kapacitet ter izris sheme ureditve gradbišča. V drugem delu diplomske naloge je predstavljen nepremičninski trg, ki obsega raziskavo mikrookolja in makrookolja ter predstavitev SWOT analize.
Keywords: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija, nepremičninski trg, SWOT analiza
Published in DKUM: 14.03.2012; Views: 2202; Downloads: 289
.pdf Full text (2,33 MB)

6.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA NOVOGRADNJO VEČSTANOVANJSKEGA OBJEKTA V POLJČANAH
Jernej Kuhar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je prikazana izdelava projekta organizacije gradbišča in predstavitev dokumentacije, ki je potrebna na gradbišču večstanovanjskega objekta Blok Poljčane. Vsebina diplomske naloge zajema predhodno preučevanje pogojev grajenja, dimenzioniranje gradbiščnih kapacitet, tehnično poročilo, shemo ureditve gradbišča in vsebino gradbiščne dokumentacije.
Keywords: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija
Published in DKUM: 12.11.2010; Views: 4112; Downloads: 528
.pdf Full text (2,28 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica