| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI V PODJETJU GP RADLJE d.d.
Helena Brezovnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazano, kako naj podjetje čim bolj kakovostno posluje, čeprav še ni pridobilo certifikata o kakovosti po SIST 9001/2000. S tega vidika je v diplomskem delu predstavljen začetni korak k zagotavljanju kakovosti, in sicer z razvojnim projektom. Zagotavljanje kakovosti vključuje vse načrtovane in sistematične aktivnosti, primerne za pridobivanje ustreznega zaupanja, da bo izdelek oz. objekt izpolnjeval predpisane dolžnosti. Zagotavljanje kakovosti je sodobna oblika poslov
Keywords: zagotavljanje kakovosti, gradbeno podjetje, gradnja
Published: 24.03.2009; Views: 4008; Downloads: 495
.pdf Full text (3,76 MB)

2.
ZAGOTAVLJANJE IN KONTROLA KAKOVOSTI V SKUPINI BEGRAD D.D.
Matej Klobučar, 30, undergraduate thesis

Abstract: Zagotavljanje in kontrola kakovosti za gradbeno podjetje pomeni kakovostno realizacijo na vseh ravneh od začetne idejne zasnove do končne realizacije ter pomembno vpliva na stroške podjetja. Vsako gradbeno podjetje, ne glede na njegovo veličino, se srečuje z reklamacijami zaradi nekvalitetne izvedbe ter nekvalitetnih vgrajenih materialov, ki se pojavijo v poznejših fazah gradnje in na že predanih objektih, kar posledično pomeni visoke stroške zaradi nezadostne kakovosti. V diplomskem delu je opisan način zagotavljanja in kontrole kakovosti v skupini Begrad d.d.. Bistvo sistema kakovosti je, da se vse dejavnosti, ki vplivajo na kakovost planirajo, izvajajo, nadzorujejo in dokumentirajo sistemsko. Zagotavljanje in kontrola kakovosti se izvaja s pomočjo sistema kontrole kakovosti in internim poslovnikom skupine.
Keywords: zagotavljanje kakovosti, kontrola kakovosti, gradbeno podjetje
Published: 23.06.2010; Views: 2049; Downloads: 194
.pdf Full text (4,05 MB)

3.
TEROTEHNOLOŠKI KONCEPT VZDRŽEVANJA TRANSPORTNIH SREDSTEV V GRADBENIH PODJETJIH
Mario Gamilec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Gradbena podjetja potrebujejo za opravljanje svoje dejavnosti veliko različnih transportnih sredstev. Da imajo transportna sredstva na razpolago takrat, ko jih potrebujejo, jih je potrebno pravilno in pravočasno vzdrževati. Vzdrževanje le teh pa podjetju predstavlja strošek. Vsako podjetje teži k temu, da bi lahko planiralo stroške vzdrževanja in pa da bi te stroške optimizirali na minimum. Cilj naloge je predstaviti ukrepe, s katerimi lahko zmanjšamo stroške vzdrževanja in podaljšamo življenjsko dobo transportnih sredstev.
Keywords: vzdrževanje, gradbeno podjetje, transportna sredstva, gradbena mehanizacija, stroškovna analiza vzdrževanja
Published: 06.09.2010; Views: 2297; Downloads: 205 
(1 vote)
.pdf Full text (1015,11 KB)

4.
ANALIZA ZAPOSLITVENIH RAZGOVOROV V GRADBENEM PODJETJU X
Lidija Frkat, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Pridobivanje zaposlenih je zahteven in dolgotrajen proces, za katerega porabimo veliko časa. Zaposleni so tisti, ki podjetju dajejo vrednost, kakovost in ugled. Pomembno je, da imamo pravi kader na pravem delovnem mestu, kajti samo tako bo podjetje delovalo rentabilno in bo na trgu konkurenčno. V današnjem času moramo biti pri iskanju novega kadra pozorni na to, da izberemo tistega, ki ima zahtevano izobrazbo in izkušnje, saj bomo le-tako dobili ustrezen kader. V prvem delu diplomske naloge smo preučili teorijo o kadrovanju v podjetju, kako poteka načrtovanje kadrovanja, kateri so pojavi, ki vplivajo na planiranje potreb po kadrih, ter katere so najpogostejše napake pri iskanju kadrov. Nato smo se lotili metod in tehnik pri izbiranju kandidatov ter na koncu opisali, kako poteka proces izbora kadrov. Predstavili smo tudi najpogostejša vprašanja na intervjuju, katere so napake, ki jih delodajalci pri izboru novega kadra najpogosteje naredijo, ter kateri so dejavniki, ki vplivajo na končen izbor kandidatov. V drugem delu diplomske naloge smo se lotili analize zaposlitvenih razgovorov v gradbenem podjetju X. Izvedli smo intervju z direktorjem gradbenega podjetja X, v katerem smo poskušali izvedeti, kako v celoti poteka zaposlitev novega delavca, kdo izvaja zaposlitveni razgovor, kako le-ta poteka, kakšna so vprašanja, ter kdo je odgovoren za končni izbor novega sodelavca. Ugotovili smo, da v gradbenem podjetju X zaposlovanje novega kadra poteka korektno, vendar ne brez napak. Pri zaposlovanju novega kadra vedno uporabljajo zaposlitveni razgovor ne glede na to ali je kandidat že v naprej znan ali ne, vendar je ta kratek, vprašanja pa nimajo vnaprej pripravljena. Poslužujejo se tako internega kot tudi eksternega pridobivanja kadrov, najbolj pogosto pa je v podjetju neformalno pridobivanje kadrov. Preden novega kandidata zaposlijo, preverijo njegove predhodne zaposlitve, opraviti mora zdravniški pregled in usposabljanje iz varnosti in zdravja pri delu. Zaradi gospodarske krize je potreba po zaposlitvi kvalitetnega kadra še toliko bolj nujna, saj vsaka napačna odločitev privede do slabih rezultatov in nezadovoljstva zaposlenih in strank.
Keywords: Kadrovanje, kader, kadrovska služba, zaposlitveni razgovori, gradbeno podjetje
Published: 14.02.2012; Views: 1303; Downloads: 118
.pdf Full text (2,90 MB)

5.
PRIPRAVA PONUDB IN PRODAJA GRADBENIH OBJEKTOV IN STORITEV
Urška Hribernik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opredelili naloge komercialnega oddelka v gradbenem podjetju. Opisali smo celotno shemo procesa prodaje gradbenih objektov in storitev od priprave ponudbene dokumentacije, oddaje ponudbe, do pridobitve dela. Primer postopka izdelave ponudb smo povzeli po srednje velikem gradbenem podjetju v Sloveniji. Natančneje smo preučili postopke in načine razpisov za oddajo del, prodajne poti v gradbeništvu ter prodajo in distribucijo gradbenih objektov. V zadnjem sklopu smo preučili pospeševanje prodaje in oglaševanje gradbenih proizvodov.
Keywords: gradbeno podjetje, prodaja gradbenih objektov, javni razpis, tržne poti, oglaševanje, pospeševanje prodaje
Published: 19.01.2012; Views: 2879; Downloads: 273
.pdf Full text (1,74 MB)

6.
ZAPOSLOVANJE IN MOTIVIRANJE ZA DELO V GRADBENEM PODJETJU MARCEN D.O.O.
Barbara Marcen, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo se po teoretičnem uvodu osredotočili na proces zaposlovanja kadrov v izbranem gradbenem podjetju Marcen d.o.o., obenem pa smo se posvetili tudi motiviranju za delo v omenjenem podjetju. Zanimalo nas je objavljanje prostih delovnih mest, tehnike in metode pridobivanja in izbire kadrov, način določanja pogojev za opravljanje dela (za zasedbo delovnega mesta) in delitev dela v procesu zaposlovanja. Analizirali smo najpomembnejše tokove zaposlovanja kadrov ter spremembe v strukturi in obsegu zaposlenih delavcev. Ugotovili smo, da je potreben sistematski pristop k procesu zaposlovanja, pravočasno in odločno odzivanje na spremembe zasedenosti razpoložljivosti kapacitet, pa tudi optimizacija delovnih procesov, ki ne pomeni nujno dodatnega zaposlovanja. Potrebno je neprestano opazovanje reakcije zaposlenih na dnevne izzive in kritično opazovanje delovnih rezultatov ter sprotno izražanje povratne informacije o delovni učinkovitosti. Z anketno metodo smo raziskali zadovoljstvo zaposlenih in motivacijske dejavnike v podjetju. Preverjali smo dve hipotezi, s katerima smo odkrili razlike v stopnji zadovoljstva in motivacije s sorodnim podjetjem.
Keywords: zaposlovanje kadrov, gradbeno podjetje, motiviranje za delo
Published: 02.02.2016; Views: 706; Downloads: 59
.pdf Full text (1,78 MB)

7.
ORGANIZACIJA DELA V KOMERCIALNEM SEKTORJU GRADBENEGA PODJETJA
Luka Lošdorfer, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na organizacijo dela v komercialnem sektorju malega gradbenega podjetja, katerega osnovna dejavnost je gradnja inženirskih objektov. Na primeru izbranega podjetja A smo opisali delovna mesta in posamezne oddelke ter predstavili obstoječe delovne procese v komercialnem sektorju. Na podlagi kritične analize obstoječega stanja smo ugotovili pomanjkljivosti in podali predloge za izboljšavo. Koristi, ki jih bodo doprinesle izboljšave, predstavljajo pomembno priložnost za izboljšanje delovanja in poslovanja malega gradbenega podjetja kot celote. Dognanja pa lahko doprinesejo k izboljšanju organizacije dela tudi v drugih podjetjih, ki se srečujejo s podobnimi pomanjkljivosti pri svojem delovanju.
Keywords: organizacija dela, komercialni sektor, malo podjetje, gradbeništvo, gradbeno podjetje, oddelek, podizvajalec, organiziranost, organizacijska struktura
Published: 15.07.2016; Views: 506; Downloads: 59
.pdf Full text (1,40 MB)

8.
KONTROLING V GRADBENEM PODJETJU
Simon Snedic, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga obravnava vlogo in pomen kontrolinga za podjetja, ki poslujejo v panogi gradbeništva. Poleg teoretičnih spoznanj o namenu, vrstah, ciljih in nalogah kontrolinga smo še posebno pozornost posvetili projektnemu kontrolingu. Izvedli smo anketo med gradbenimi podjetji, delujočimi v Sloveniji, s pomočjo katere smo ugotovili, da kontroling v gradbenih podjetjih večinoma deluje v okviru računovodske službe, ter da poslovodstva polovice le teh menijo, da imajo ustrezne informacije za odločanje glede poslovanja. Uspešnost analize poslovanja gradbenega podjetja je odvisna od ustreznega vhoda, obdelave in izhoda podatkov, pravilno umeščenih stroškov, zato bodo rezultati te naloge bistveno pripomogli k boljšemu nadzorovanju stroškov ter zmožnosti takojšnjega reagiranja ob ugotovitvi odmikov. Ustrezen način delovanja poslovne informatike je osnova za ustrezne izhodne podatke, le ti pa so potrebni za predstavitev koristnih informacij poslovodstvu. Na podlagi teh informacij oziroma poročil poslovodstvo lahko sprejema pravilne odločitve.
Keywords: kontroling, projekt, stroški, informacijski sistem, gradbeno podjetje
Published: 30.06.2016; Views: 1089; Downloads: 90
.pdf Full text (1,69 MB)

9.
Informacijske tehnologije v gradbenem podjetju
Tomaž Žnuderl, 2017, master's thesis/paper

Abstract: V magistrskem delu smo proučevali možnosti uporabe informacijskih tehnologij v gradbenih podjetjih. V teoretičnem delu naloge smo najprej predstavili najpomembnejša poslovna področja, ki jih lahko zasledimo v gradbenih podjetjih. Nato smo za vsako posamezno področje proučili možnosti optimizacije z implementacijo ustreznih informacijskih tehnologij. Zaokrožen pregled informacijskih orodij, ki so gradbenim podjetjem na voljo, smo v nadaljevanju uporabili kot osnovo za praktični del magistrskega dela. V praktičnem delu smo proučevali poslovanje konkretnega gradbenega podjetja. Glede na predhodno zastavljena teoretična izhodišča, smo analizirali trenutno stanje po poslovnih področjih. Na podlagi ugotovljenega smo nato oblikovali predloge za optimizacijo poslovanja z implementacijo ustreznih informacijskih tehnologij. V zadnjem delu magistrskega dela smo analizirali trende in smernice razvoja informacijskih tehnologij v prihodnosti ter možnosti njihove vpeljave v poslovanje gradbenih podjetij.
Keywords: Gradbeništvo, informacijske tehnologije, optimizacija poslovanja, gradbeno podjetje
Published: 30.06.2017; Views: 336; Downloads: 63
.pdf Full text (3,50 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica