| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Predlog za prenovo dela obzidja gradu Vurberk
Laura Bauman, 2016, diploma project paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava del obzidja z dvema stolpoma gradu Vurberk, v občini Duplek. V diplomskem delu je obravnavana problematika propadanja nekdanjega volumna gradu ter predlog za prenovo dela obzidja in severnega stolpa gradu. Namen dela je ponuditi kvalitetne rešitve, ki bodo prispevale k povrnitvi dela nekdanjega volumna in obuditi namembnost zdaj zapuščenega in prezrtega dela obzidja. Delo je sestavljeno iz analitičnega dela, v katerem je zajet zgodovinski kontekst, ter projektnega dela, predloga za prenovo in referenčnih primerov.
Keywords: arhitektura, prenova, obzidje, grad, Vurberk
Published: 25.10.2016; Views: 480; Downloads: 91
.pdf Full text (24,37 MB)

2.
PRIREDITVENO SREDIŠČE NA GRADU VURBERK
Peter Ditrih, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo predstavlja idejno zasnovo novega prireditvenega središča, ki se umešča na prostor nekdanjega gradu Vurberk. Ta se trenutno kaže v svoji okrnjeni podobi, saj se predstavlja kot grad brez volumna gradu. Pred zasnovo novega središča se je proučila zgodovina objekta, čemur je sledila analiza obstoječega stanja in konzervatorskih smernic za prenovo območja gradu. Po proučevanju slednjih in zgodovinskega stanja se je formirala oblika volumna novega avditorija, ki spoštuje historične danosti lokacije. Torej objekt črpa iz zgodovine, saj nam sam objekt ne more povrniti zgodovine in historičnega stanja. Tako kot vsaka gradnja je tudi ta odraz časa v katerem ustvarjamo. Prav zato se na spoštljiv odnos prikaže dialog med historičnim in novim, kar je osrednja naloga projekta.
Keywords: arhitektura, prireditveno središče, letni avditorij, grad Vurberk, revitalizacija
Published: 09.03.2016; Views: 900; Downloads: 179
.pdf Full text (34,83 MB)

3.
ANALIZA MOŽNOSTI RAZVOJA TURIZMA V OBČINI DUPLEK
Manja Duh, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo analizirali potencialne možnosti razvoja turizma v občini Duplek. V prvem poglavju smo opredelili področje raziskave in problem, ki je pritegnil našo pozornost, namen, cilje in osnovno trditev, ki smo jo skozi pisanje preverjali v diplomskem delu. V drugem poglavju, ki predstavlja teoretični okvir naloge, smo podrobneje opredelili pojma destinacijski management in segmentacija trga. Tretje poglavje je bilo namenjeno predstavitvi ponudbe v občini Duplek. Na začetku poglavja smo predstavili naravne znamenitosti občine, kjer smo pisali o krajinskem parku Drava in Kamenščak ter o reki Dravi. Nato smo opisali še kulturne in druge znamenitosti, ki jih občina ponuja in hkrati podali nekaj predlogov, ki bi po našem mnenju izboljšali turistično ponudbo v občini Duplek. Zadnje poglavje je namenjeno kratkemu povzetku celotne diplomske naloge.
Keywords: turistična destinacija, segmentacija, občina Duplek, krajinski park Drava, grad Vurberk, nastanitvene zmogljivosti
Published: 27.10.2016; Views: 933; Downloads: 63
.pdf Full text (1,46 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica