| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vzpostavitev in analiza kontejnerjev docker za gostovanje storitev
Žan Fingušt, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V današnjih dneh računalništva je večina aplikacij, ki jih uporabljamo, v ozadju podprta z zalednim delom sistema. Takšna zaledja je potrebno gostovati na strežnikih, ki morajo biti varni, zanesljiv in zmogljivi, predvsem pa mora njihova zmogljivost biti dobro izkoriščena. Cilj diplomskega dela je vzpostaviti sistem, primeren za gostovanj kontejnerjev Docker, raziskati programski paket Docker, kot orodje za razvoj in gostovanje takšnih storitev ter s praktičnimi primeri preizkusiti njegove funkcionalnosti. Docker namreč zelo učinkovito uporablja strojne vire v primerjavi z drugimi pristopi in ponuja veliko funkcionalnosti, s katerimi nam olajša naše delo.
Keywords: gostovanje, kontejnerji, Docker, Linux
Published: 03.11.2020; Views: 131; Downloads: 42
.pdf Full text (4,67 MB)

2.
Plačilni sistemi na polnilnicah za električna vozila
Žiga Divjak, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Navdih za temo diplomskega dela sem dobil pred kratkim, ko smo s prijatelji najeli električni avto in tako v praksi spoznali način uporabe vozila kot tudi upravljanje z električnimi polnilnicami in postopki polnjenja vozila. Ker smo pri polnjenju vozila v tujini naleteli na nekaj težav pri identificiranju na polnilnicah, sem želel to področje podrobneje raziskati. Namen diplomskega dela je na kratko predstaviti področje elektromobilnosti in ostale procese, ki se odvijajo v ozadju. Osredotočili smo se na plačilne in identifikacijske sisteme, ki so ključnega pomena pri polnjenju električnega vozila. Najprej smo na kratko opisali sestavne dele, ki so potrebni za delovanje električnega vozila. Nato smo opisali električne priključke in kable, ki služijo kod vodnik med električno polnilnico in električnim vozilom. Sledi opis električnih polnilnic, ki služijo kot vir električne energije. Nato je predstavljen sistem plačevanja in delovanje sistema e-gostovanja ter zaključek z ugotovitvijo vzroka problema, ki smo si ga zadali v diplomskem delu.
Keywords: elektromobilnost, električna vozila, električne polnilnice, sistemi plačevanja, e-gostovanje
Published: 03.09.2018; Views: 853; Downloads: 105
.pdf Full text (2,77 MB)

3.
RAZVOJ PORTALA ZA GOSTOVANJE IZVORNE KODE S POMOČJO SISTEMA GIT
Jernej Legvart, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja spletne portale, ki so v pomoč pri razvoju programskih rešitev, in implementacijo enakovredne spletne aplikacije z omejeno funkcionalnostjo. Predstavljena je uradna definicija odprte kode, pomen in prednosti nadzora programske kode, opisana je programska rešitev Git in podan vpogled v njegovo delovanje. Prav tako sta opisana dva priljubljena spletna portala, GitHub in Google Code, ki se uporabljata v odprtokodnih skupnostih v kombinaciji s sistemom Git. Opisane so tri podobne spletne aplikacije, kot je naša. V drugem delu diplomskega dela je predstavljena implementacija spletne rešitve za gostovanje izvorne kode in opisan način njene uporabe.
Keywords: gostovanje izvorne kode, nadzor izvorne kode, odprta koda, Git, Django
Published: 15.11.2012; Views: 1156; Downloads: 171
.pdf Full text (1,60 MB)

4.
IMPLEMENTACIJA IPv6 V OKOLJU SPLETNEGA GOSTOVANJA
Grega Lebar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo protokol IP iz družine protokolov TCP/IP, natančneje različici 4 in 6. Podrobno opišemo glavne tehnične karakteristike obeh inačic protokola, razlike in podobnosti med protokoloma, mehanizme za zmanjšanje porabe IPv4 naslovnega prostora, ter izpostavimo dejavnike, zaradi katerih postaja prehod na novo različico protokola vedno bolj nujen. V drugem delu predstavimo praktično implementacijo IPv6 protokola za vse ključne servise spletnega strežnika na operacijskem sistemu GNU/Linux.
Keywords: IPv4, IPv6, dvojni sklad, konfiguracija, gostovanje
Published: 01.08.2012; Views: 1851; Downloads: 73
.pdf Full text (872,88 KB)

5.
OGLAŠEVANJE O MEDNARODNIH ROAMINGIH
Janja Vasle, 2008, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Dobro razvite telekomunikacije so pogoj za učinkovito delovanje gospodarstva, javnega sektorja, uprave ter vključevanje v mednarodne procese. Sodelovanje s tujimi operaterji, ki tržijo storitve mobilnih telekomunikacij, daje mobilnem operaterjem prednost – še večjo pa daje samim uporabnikom mobilnih storitev. Za uvajanjem in spremljanjem tehnologij novejših generacij mobilnih digitalnih omrežij se povečuje in spreminja tudi število pogodbenih partnerjev in širi ponudba izven meja Slovenije. V nalogi smo predstavili mednarodno sodelovanje in orodja mednarodnega komuniciranja pri obeh vodilnih mobilnih operaterjih v Sloveniji. Predvsem se bomo posvetili samemu sklepanju pogodb o mednarodnem gostovanju, njihovim prednostim in slabostim. Z doseženimi dogovori je potrebno seznaniti javnost in se poslužiti orodij komunikacijskega spleta. Zaradi nedostopnosti podatkov drugih orodij komuniciranja smo se odločili, do bo poudarek na oglaševanju roamingov.
Keywords: Ključne besede: gostovanje – Roaming, oglaševanje, GSM, UMTS.
Published: 13.07.2009; Views: 1730; Downloads: 87 
(1 vote)
.pdf Full text (1,59 MB)

6.
UPORABA WORKFLOW FOUNDATION IN XAML ZA IMPLEMENTACIJO DELOVNIH TOKOV
Matej Korat, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Sleherna uspešna organizacija lahko svoja opravila opiše z dobro definiranimi poslovnimi procesi. Da bi te poslovne procese tudi računalniško podprli, potrebujemo dobro ogrodje, ki omogoča posnemanje teh poslovnih procesov in implementacijo delovnih tokov, okrog katerih nato gradimo aplikacije in tako poenostavimo ali celo avtomatiziramo postopke v organizaciji. S tem problemom se ukvarja Microsoftova tehnologija imenovana Workflow Foundation, ki je del ogrodja .NET Framework 3.5. V nalogi smo predstavili tehnologijo, načine razvoja in implementacije delovnih tokov, njihovo uporabo in različne načine gostovanja.
Keywords: Workflow Foundation, XAML, delovni tok, .NET Framework, implementacija, gostovanje
Published: 24.04.2009; Views: 2282; Downloads: 169
.pdf Full text (2,18 MB)

7.
Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica