SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SPLETNE REŠITVE ZA REALIZACIJO ELEKTRONSKIH VOLITEV
Andrej Mužič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena analiza spletnih rešitev za realizacijo elektronskih volitev. Pod drobnogled se vzame vse probleme in pogoje, s katerimi se lahko srečamo pri realizaciji elektronskih volitev. Podrobneje so predstavljene obstoječe rešitve različnih tipov elektronskih volitev po svetu. Temeljito so raziskane prednosti in slabosti posameznih rešitev. Podrobno je predstavljen primer oddaljenega elektronskega glasovanja v Estoniji. Izdelana in predstavljena je aplikacija oddaljenih elektronskih volitev z uporabo metode slepega podpisa. Na kratko je opisan postopek izdelave aplikacije in uporabljenih orodij. Podrobneje so analizirane ugotovitve uporabe metode slepega podpisa pri realizaciji oddaljenih elektronskih volitev.
Keywords: elektronske volitve, oddaljeno elektronsko glasovanje, slepi podpis
Published: 08.04.2013; Views: 692; Downloads: 65
.pdf Full text (2,33 MB)

2.
MNOŽIČNO ZUNANJE IZVAJANJE IN PRIMERJAVA POSLOVNIH MODELOV MNOŽIČNEGA ZUNANJEGA IZVAJANJA
Stanislav Brunčič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu se bomo spoznali z množičnim zunanjim izvajanjem, ter podrobneje predstavili njegove oblike. Množično zunanje izvajanje postaja v globalnem merilu pomemben ekonomski dejavnik v podjetjih in tudi za posameznike. Z razvojem interneta se je pogostost uporabe množičnega zunanjega izvajanja precej povečala in na ta način omogoča dostop do več virov sredstev. Podrobneje bomo predstavili dva poslovna modela množičnega zunanjega izvajanja, oba poslovna modela sta predstavnika oblike mikrodela. Naš cilj je bil spoznati različne oblike množičnega zunanjega izvajanja ter ugotoviti možnosti in pogostost uporabe v Sloveniji. Prav tako smo želeli ugotoviti, če lahko množično zunanje izvajanje omogoči dodaten vir zaslužka ali celo primarni vir zaslužka prebivalcem Slovenije.
Keywords: množično zunanje izvajanje, množično financiranje, množično glasovanje, modrost množice, mikrodelo, mikrofinanciranje, Microworkers, Crowdflower
Published: 22.06.2015; Views: 419; Downloads: 48
.pdf Full text (2,37 MB)

3.
4.
Informatizacija procesa volitev zastopnikov skupščine družbe za vzajemno zavarovanje
Zvonko Pešić, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., je leta 2011 na podlagi zakonske zahteve uspešno uvedla proces volitev zastopnikov skupščine družbe. Volilno pravico je imelo skoraj 870.000 članov zavarovalnice, ki so lahko glasovali na štiri različne načine, med drugim tudi po svetovnem spletu. V diplomskem delu predstavimo organizacijske izzive pri vzpostavitvi novega poslovnega procesa, opišemo ključne vidike njegove informatizacije in predstavimo tehnologije, uporabljene pri implementaciji. S kvalitativno analizo prepoznamo in ovrednotimo aktivnosti, primerne za optimizacijo procesa.
Keywords: informatizacija poslovnih procesov, elektronsko glasovanje, kvalitativna analiza
Published: 06.09.2016; Views: 185; Downloads: 0

5.
Razvoj interaktivnega glasovalnega sistema s spletnim in strojnim vmesnikom
Gašper Pintar, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Tema diplomske naloge je razvoj interaktivnega glasovalnega sistema s strojnim in spletnim vmesnikom, ki za delovanje ne potrebuje povezave v internet in temelji na odprtokodnosti. Za izdelavo programskega vmesnika smo uporabili obstoječe odprtokodne rešitve in jih prilagodili potrebam diplomskega dela. Razvoj sistema je potekal na računalniku z operacijskim sistemom Ubuntu 14.04 LTS 64-bit (Trusty Tahr) Desktop, na katerem teče strežnik glasovalnega sistema. Strojni del, ki se uporablja v namenskih glasovalnih enotah, temelji na odprtokodni platformi NodeMCU, ki za delovanje uporablja mikrokontroler ESP8266. Zbiranje glasov se vrši prek namenskih glasovalnih enot in prek spletnega vmesnika – spletna glasovalna enota. Glasovalne enote skrbijo za zajem glasov glasovalcev in posredovanje prejetih podatkov prek brezžične povezave na strežnik. Za brezžično povezavo med strežnikom in glasovalnimi enotami skrbi namenski brezžični usmerjevalnik. Strežniški del je razvit v programskem jeziku JavaScript in skrbi za komunikacijo z bazo podatkov Redis, obdelavo zajetih podatkov in vzpostavitev spletnega glasovalnega vmesnika za prikaz vprašanj in rezultatov. Spletni vmesnik glasovalne enote je razvit s pomočjo programskega ogrodja AngularJS kot enostranska aplikacija ter omogoča prikaz vprašanj, dodajanje vprašanj, prikaz vseh odgovorov in prikaz statistike.
Keywords: Glasovalni sistem, glasovanje, NodeMCU, Mikrokontroler, ESP8266, Odprta koda, node.js
Published: 26.09.2017; Views: 90; Downloads: 11
.pdf Full text (1,49 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica