| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Operativno planiranje in tehnološki procesi gradnje logističnega centra Dacar v Kranju
Martin Mlakar, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava operativno planiranje in tehnološke procese gradnje logističnega centra Dacar v Kranju. V teoretičnem delu so pojasnjeni glavni osnovni pojmi in pomeni, ki se pojavijo v diplomskem delu. Vsebina diplomskega dela so opis objekta, določitev aktivnosti, časa trajanja aktivnosti, števila in vrste resursov pri aktivnosti, določitev vrstnega reda izvajanja aktivnosti, izdelava statičnih in dinamičnih spremljajočih planov za delovno silo in mehanizacijo, ter tehnološki procesi, ki se pojavijo pri gradnji. Po teoretičnem delu sledi predstavitev objekta z arhitekturnimi in tehničnimi podatki. V obliki tabel so izdelani statični spremljajoči plani delovne sile in mehanizacije, trajanje aktivnosti, vrstni red izvajanja aktivnosti in dinamični plani količin delovne sile in mehanizacije. V analitičnem delu je predstavljen tudi postopek terminskega planiranja, opis kritične poti in trajanje časovnih rezerv. Rezultat tega sta modificirani gantogram in mrežni diagram. V naslednjem poglavju sledi dinamični spremljajoči plan, v katerem je prikazana količinska potreba resursov, za potrebni material in delovno silo. Operativnemu delu sledijo še tehnološki procesi, ki opisujejo potek montaže jeklene konstrukcije od izrisa do izvedbe konstrukcije. V zaključku so povzeti rezultati in njihova ocena.
Keywords: operativno planiranje, terminski plan, statični plan, dinamični plan, gantogram, mrežni diagram, tehnološki proces.
Published: 08.05.2017; Views: 1365; Downloads: 182
.pdf Full text (10,64 MB)

2.
Organizacija gradbišča in terminsko planiranje gradnje telovadnice pri I. gimnaziji v Celju
Aljoša Ciglar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je obravnavan projekt organizacije gradbišča in izdelava terminskega plana za potrebe gradnje nove telovadnice I. gimnazije v Celju. Naloga vsebuje podrobno predstavitev objekta in tehničnih značilnosti njegove gradnje. Podrobno je razdelana organizacija gradbišča, ki obsega proučitev pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov in inštalacij na gradbišču in ureditev gradbišča. Kot priloga k organizaciji gradbišča je izdelana tudi shema ureditve gradbišča. Izdelan je terminski plan, ki je prikazan z uporabo mrežne tehnike planiranja in z modificiranim gantogramom. K terminskemu planu je prav tako dodano tudi tehnično poročilo.
Keywords: gradbeništvo, organizacija gradbišča, terminski plan, gantogram, mrežna tehnika planiranja
Published: 12.10.2016; Views: 976; Downloads: 98
.pdf Full text (6,09 MB)

3.
MODULARNI KONTEJNERSKI VRTEC - REŠITEV ZA NOVE PROSTORSKE POTREBE
Katja Kundih, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena modularna kontejnerska gradnja, ki jo predstavimo kot izredno primerno za spreminjajoče se prostorske potrebe v vzgojno izobraževalnih zavodih, predvsem vrtcih. Diplomsko delo temelji na že izdelanem idejnem projektu za izgradnjo vrtca. Na podlagi pridobljenih podatkov, smo prikazali možnost izgradnje vrtca z modularnimi kontejnerji. Namen naloge je, da na podlagi primerjave dveh izvedb, izberemo način izgradnje vrtca, ki je, glede na zahteve investitorja bolj ustrezna, ter prikažemo prednosti Avstrijske zakonodaje za obravnavano gradnjo.
Keywords: modularna gradnja, kontejnerska gradnja, vrtec, terminski plan, prostorske potrebe, idejni projekt, gantogram
Published: 05.10.2016; Views: 643; Downloads: 100
.pdf Full text (3,19 MB)

4.
UPORABA METOD MREŽNEGA PLANIRANJA ZA PRIMER OBNOVE VINSKE KLETI
Franc Frenki Kolmanič, 2016, master's thesis/paper

Abstract: V magistrski nalogi sta bili uporabljeni dve metodi mrežnega planiranja, CPM (Critical Path Method) in PERT metoda (Program Evaluation and Review Technique). Na podlagi uporabe omenjenih metod je bil cilj definirati časovno zaporedje dejavnosti oziroma aktivnosti ter nazorno prikazati medsebojne povezave med njimi. Oceniti je bilo potrebno tudi čas, ki je potreben za izvedbo celotnega projekta ter posameznih dejavnosti pri primeru obnove vinske kleti. Pri oceni CPM metode je najzgodnejši rok enak najpoznejšemu roku, v analiziranem primeru je to 177 dni. Ocena na osnovi PERT metode kaže, da je pričakovani čas izvedbe projekta 116,62 dni. Optimistični čas izvedbe projekta 39 dni, pesimistični čas 188 dni in najverjetnejši čas izvedbe celotnega projekta je 118,18 dni. Na podlagi ocenjenih parametrov lahko pričakujemo z 68% verjetnostjo, da bo dejanski čas izvedbe projekta med 93,17 in 143,01 dni in z 95% verjetnostjo med 68,32 in 167,84 dni. Primer je bil grafično prikazan tudi s pomočjo gantograma.
Keywords: mrežno planiranje, CPM metoda, PERT metoda, gantogram, vinska klet
Published: 24.06.2016; Views: 1351; Downloads: 160
.pdf Full text (1,21 MB)

5.
6.
7.
8.
OPERATIVNO PLANIRANJE GRADNJE ENOTE VRTCA ŠENTJUR V HRUŠEVCU
Manca Glinšek Risman, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava problematiko operativnega planiranja gradnje objekta vrtca v Šentjurju. V teoretičnem delu so pojasnjeni osnovni pojmi in pomeni operativnega planiranja, terminskega planiranja ter statičnih in dinamičnih spremljajočih planov. Cilji diplomskega dela so določitev aktivnosti, določitev časov trajanja in določitev vrstnega reda izvajanja aktivnosti ter izdelava statičnih in dinamičnih spremljajočih planov. Sledi splošna predstavitev projekta z arhitekturnimi in tehničnimi značilnostmi predvidene gradnje. V analitičnem delu je predstavljen postopek terminskega planiranja. Rezultat tega je modificiran gantogram in mrežni diagram. V obliki tabel so izdelani tudi statični spremljajoči plani delovne sile, mehanizacije in materialov ter dinamični spremljajoči plani količin delovne sile mehanizacije materialov in finančnih sredstev v obliki histogramov, gantogramov ali tabel. V zaključku dela so povzeti rezultati in njihova ocena.
Keywords: Operativno planiranje, terminski plani, statični plani, dinamični plani, gantogram, planiranje gradnje.
Published: 15.10.2013; Views: 1421; Downloads: 153
.pdf Full text (1,86 MB)

9.
UPORABA METOD IN TEHNIK MREŽNEGA PLANIRANJA ZA OBVLADOVANJE PROJEKTOV
Nea Hladnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Terminsko planiranje projektov je mogoče izvesti s pomočjo različnih metod in tehnik. Izbor metode in tehnike je odvisen od kompleksnosti ter narave projekta. S pravilno izbiro metode in tehnike lahko obvladujemo čas ter stroške izvajanja nekega projekta. Posledično se lahko izognemo zamudam in prekoračitvam predvidenih stroškov projekta. V diplomskem delu smo preučevali metode in tehnike terminskega planiranja za obvladovanje projektov. Izpostavili smo najpomembnejši osnovni metodi kritične poti CPM in PERT. Predstavili smo metode in tehnike planiranja na primerih realnih projektov v računalniškem orodju Microsoft Excel. Analizirali smo uporabnost tehnik planiranja projektov s programom Microsoft Project 2010. Z diplomsko nalogo smo raziskali, katera orodja in tehnike planiranja so najboljša za uporabo na določenih vrstah projektov.
Keywords: - Projekt - Projektno vodenje - Mrežno planiranje - Terminski plan - Gantogram
Published: 20.09.2013; Views: 2413; Downloads: 408
.pdf Full text (1,42 MB)

10.
MREŽNO PLANIRANJE NA PRIMERU IZGRADNJE KOMUNALNE KANALIZACIJE S ČISTILNO NAPRAVO
Danijela Gomboc, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo temelji na uporabi metod mrežnega planiranja na primeru izgradnje komunalne kanalizacije s čistilno napravo. Postopek mrežnega planiranja je opisan in prikazan s pomočjo dveh metod mrežnega planiranja, in sicer CPM metode in PERT metode. S pomočjo obeh metod bo prikazano organizirano načrtovanje in definiranje časovnega zaporedja dejavnosti ter medsebojna povezava med dejavnostmi. Pri CPM metodi bodo prikazani podatki o najzgodnejših in najpoznejših rokih dogodkov. Pri nekaterih dogodkih se je pokazalo, da sta najzgodnejši in najpoznejši rok enaka, kar pomeni, da gre za kritično pot. Ta je v našem primeru dolga 562 dni. Rezultati PERT metode kažejo, da je pričakovani čas projekta 563,16 dni. Na podlagi ocen optimističnega (555 dni), pesimističnega (576 dni) in najverjetnejšega (562 dni) časa, lahko z 68 % verjetnostjo trdimo, da se bo, ob vseh predpostavkah, zastavljeni projekt izgradnje kanalizacije s čistilno napravo resnično izvedel v času med 559,66 in 566,66 dni. S 95% verjetnostjo lahko trdimo, da se bo izvedel v času med 556,16 in 570,16 dni in z 99,9 % verjetnostjo se bo izvedel med 552,66 in 573,66 dni.
Keywords: mrežni plan, gantogram, čistilna naprava, CPM, PERT
Published: 26.02.2013; Views: 1673; Downloads: 211
.pdf Full text (5,35 MB)

Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica