| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 97
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
VIZUALNO IN SLUŠNO SODELOVANJE PRI RAZUMEVANJU FOTOGRAFIJE
Tomo Vrešak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Fotografija in glasba sta medija, ki se nas dotakneta v skoraj vseh aspektih našega življenja. Vsak na svoj edinstven način vpliva na naše dojemanje okolja ter posledično tudi definirata naš odnos do okolja. V našem digitalnem času je komponiranje teh dveh medijev v neko zaokroženo celoto vedno bolj prisotno, nas pa je zanimalo, na kakšen način, preko katerih kanalov, zakaj in v kakšnem obsegu lahko glasba vpliva na naše branje fotografije. Različnim skupinam ljudi smo vrteli različni čustveno obarvani glasbeni podlagi, nato pa analizirali njihov odnos do fotografije in fotografskega ciklusa. Glasba je narekovala čustveno doživljanje ter posledično tudi razumsko odzivanje naših anketirancev, vse dokler že fotografija sama ni ponudila nedvomljivega in očitnega branja.
Keywords: • FOTOGRAFIJA • GLASBA • DOJEMANJE • ČUSTVA • ČUTILA
Published: 22.07.2009; Views: 2004; Downloads: 201
.pdf Full text (1,73 MB)

8.
REPERSONALIZACIJA AKTA
Maja Pegan, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Repersonalizacija akta vsebuje predstavitev ustvarjalnih izkušenj povezanih z novimi mediji in grafiko. Del vsebine zajema kratek pregled akta skozi umetnostno zgodovino vključuje tudi kratek pregled zgodovine umetniške fotografije akta na Slovenskem. Zajema še pregled zgodovinskih obdobij in v njih ustvarjenih aktov. Drugi del vsebine opisuje prehod iz tehnik, izkušnjo poseganja v podobo in opredelitev repersonalizacije akta. Nastanek diplomskega dela je povezan z željo po predstavitvi lastnega dojemanja akta in ustvarjalne izkušnje ob njegovi stvaritvi.
Keywords: Ključne besede: - akt; - umetniška fotografija akta; - digitalna fotografija in grafika; - poseg v podobo; - repersonalizacija akta.
Published: 08.07.2009; Views: 2449; Downloads: 234
.pdf Full text (60,98 MB)

9.
DIGITALNA FOTOGRAFIJA PRI POUKU ASTRONOMIJE V OSNOVNI ŠOLI
Branko Pongrac, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Izdelali smo navodila za fotografiranje nebesnih objektov in nakazali možnost uporabe pri pouku. Osnovni namen diplomskega dela je uporabnost gradiva za učitelje astronomije v osnovni šoli, ki se s fotografijo v astronomiji šele seznanjajo in kot pomoč pri samostojnem delu učencev. Gradivo bo pomagalo pri pouku učence seznaniti s primerno opremo za zajem astro fotografije, CCD senzorji, njihovo zgodovino in delovanjem, montažo aparata za zajem svetlobe na teleskop, metodami fotografiranja in obdelavo posnetih fotografij. V nadaljevanju smo prikazali, kako s pomočjo digitalne fotografije izmerimo premer in višino kraterja na Luni.
Keywords: Digitalna astro fotografija, astronomija v osnovni šoli, CCD senzor, DSLR aparat, CCD kamera, WEB kamera.
Published: 13.08.2009; Views: 2238; Downloads: 183
.pdf Full text (3,76 MB)

10.
MANIPULACIJA FOTOGRAFIJE V TISKANIH MEDIJIH
Maja Modrinjak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje primerjavo možnosti in realizacije manipulacije v obdobju analogne fotografije z razmahom in izpopolnjevanjem manipulacije v času digitalizacije. V nalogi navedena dognanja in primeri podkrepijo moja razmišljanja in dokazujejo raziskane navedbe in trditve. Le-te predstavljajo dejstvo, da je manipulacija v sodobnih medijih, oz. prav zavoljo možnosti uporabe mnogih in raznolikih medijev, obsežnejša, bolj kompleksna in bolj dovršena, kakor so bile možnosti za to kadarkoli prej.
Keywords: fotografija, manipulacija, digitalizacija
Published: 28.09.2009; Views: 12529; Downloads: 399
.pdf Full text (9,10 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica