| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Sistem upravljanja bolnišnice
Haris Begović, 2024, undergraduate thesis

Abstract: V sklopu diplomskega dela smo izdelali namizno aplikacijo v ogrodju »WPF« (Windows Presentation Foundation), ki omogoča upravljanje pacientovih podatkov, napotnic in terminov pregledov. Aplikacija podpira oddaljeno podatkovno bazo NoSQL s pomočjo storitve »Firebase«, v kateri so shranjeni podatki o pacientih, napotnicah in terminih pregledov. Zagotovili smo tudi varnost zbranih osebnih podatkov na način, da so pacienti seznanjeni o namenu zbiranja njihovih podatkov, in omejili dostop na izključno pooblaščene osebe. Aplikacija bo v praksi uporabljena znotraj zasebne poliklinike v Sarajevu, glavnem mestu Bosne in Hercegovine.
Keywords: namizna aplikacija, Windows Presentation Foundation, Firebase, NoSQL
Published in DKUM: 22.05.2024; Views: 73; Downloads: 12
.pdf Full text (4,41 MB)

2.
Izdelava večplatformne aplikacije za pregled statističnih podatkov nogometne lige v razvojnem okolju Flutter in oblačni platformi Firebase : diplomsko delo
Kristjan Jesih, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je izdelava večplatformne aplikacije z ogrodjem Flutter, ki bo zapisnikarju pomagala in omogočila hitrejši vnos, lažje urejanje podatkov, shranjevanje podatkov v realnočasovno podatkovno bazo Firebase ter olajšala objavo rezultatov in lestvic. Poleg enostavnejšega administrativnega dela pa bo uporabnikom nudila razumljiv in celovit pregled nad obsežnimi statističnimi podatki nogometne lige.
Keywords: Flutter, Firebase, statistični podatki, nogometna liga
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 316; Downloads: 8
.pdf Full text (1,50 MB)

3.
Mobilna aplikacija za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev : diplomsko delo
Zdravko Brdarovski, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Namen tega diplomskega dela je, kako razviti mobilno aplikacijo za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev na napravah z operacijskim sistemom Android. Med procesom razvoja je bilo izvedenih šest faz oblikovanja prototipa. Aplikacija je bila zasnovana tako, da umetnikom omogoča objavljanje, urejanje in brisanje objav, njihovim potencialnim strankam pa filtriranje objav umetnikov ter pregledovanje njihovih profilov. Ugotovljeno je bilo, da je uporaba naše mobilne aplikacije s strani umetnikov znatno povečala njihovo mesečno prodajo umetnin in število obiskovalcev njihovih galerij.
Keywords: mobilna aplikacija, pomoč umetnikom, android, firebase, kotlin
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 266; Downloads: 25
.pdf Full text (2,42 MB)

4.
Razvoj mobilne aplikacije za pomoč pri upravljanju z loviščem : diplomsko delo
Vito Cizel, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu smo večinoma opisovali postopek izdelave mobilne aplikacije, za razvojno platformo Android, s pomočjo ogrodja Flutter in programskega jezika Dart. Preučili smo obstoječo dokumentacijo, se seznanili z ogrodjem in programskim jezikom ter izdelali lastno implementacijo rešitve za avtomatizacijo nekaterih nalog upravljanja z loviščem, kot so prikaz mej lovišča, prikaz lokacije za lažjo orientacijo, ter dodajanje in urejanje točk interesa na zemljevidu.
Keywords: mobilna aplikacija, Flutter, Dart, Firebase
Published in DKUM: 21.09.2023; Views: 377; Downloads: 28
.pdf Full text (2,44 MB)

5.
Razvoj mobilne aplikacije MyDrive : diplomsko delo
Matic Lang, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo ustvarili nativno mobilno aplikacijo za diagnostiko in snemanje vožnje vozila. Za pridobivanje podatkov vozila smo v projekt vključili sistem OBD, za določanje lokacije pa GPS sistem mobilne naprave. Pred začetkom implementacije naše aplikacije smo analizirali stanje na trgu. To smo naredili tako, da smo poiskali dela, ki se ujemajo z našo tematiko. Po analizi produktov, ki so trenutno na trgu, smo ugotovili, da obstajajo produkti za avtodiagnostiko in sledenje vožnje, kar smo izbrali za osnovno funkcionalnost naše aplikacije. Prav tako smo pred implementacijo predstavili vse uporabljene tehnologije in razloge za njihovo uporabo in razvojna okolja, v katerih smo razvili produkt. Osrednji del diplomskega dela predstavlja razvoj in implementacija produkta. Najprej smo razvili aplikacijo za mobilne naprave, ki imajo operacijski sistem Android. Za potrebe obdelave podatkov in avtorizacije smo uporabili sistem Firebase. Ker ta ni zadostoval za potrebe pridobivanja podatkov vozila, smo razvili svoj zaledni sistem, ki nam je omogočil prav to. Na koncu smo opisali tudi testiranje aplikacije, ki je potekalo vzporedno z razvojem tudi na terenu.
Keywords: OBD, Android, Firebase, analiza vožnje, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 12.06.2023; Views: 528; Downloads: 104
.pdf Full text (1,74 MB)

6.
Primerjava programskih ogrodij react native in flutter za razvoj mobilnih aplikacij na primeru izdelave uporabniških vmesnikov : diplomsko delo
Natalija Paskova, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja ogrodji React Native in Flutter za razvoj uporabniškega vmesnika mobilnih aplikacij. Na samem začetku so predstavljene njune značilnosti ter prednosti in slabosti. V drugem delu je analizirano, katero ogrodje se bolj uporablja med ljudmi v programerskem svetu. Zatem sta razviti dve popolnoma enaki aplikaciji z uporabo dveh ogrodij, ki sta bili izbrani in uporabljeni za primerjavo, da bi bilo ugotovljeno, katero je boljše. Diplomsko delo je zaključeno s predstavitvijo dobljenih rezultatov testiranja obeh aplikacij.
Keywords: React Native, Flutter, Firebase, uporabniški vmesnik
Published in DKUM: 29.05.2023; Views: 792; Downloads: 116
.pdf Full text (2,45 MB)

7.
Razvoj spletne strani web 3.0 za kovanje digitalnih kovancev NFT : diplomsko delo
Kristijan Grizhev, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je razložen postopek izdelave spletne aplikacije za kovanje NFT. Namen diplomske naloge je prikazati eno od številnih možnosti uporabe nove tehnologije NFT. Prikazuje postopek ustvarjanja osebne umetniške zbirke NFT in omogočanje uporabnikom, da iz te zbirke s pomočjo spletne aplikacije, ki smo jo prav tako ustvarili, kujejo NFT. Diplomska naloga obravnava tudi vse tehnologije in orodja, ki jih potrebujemo za izdelavo spletnega mesta za kovanje NFT.
Keywords: nezamenljivi žetoni, web 3.0, react, firebase, kovanje digitalnih kovancev, NFT
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 396; Downloads: 37
.pdf Full text (13,16 MB)

8.
Izdelava aplikacije za spletno klepetanje na več različnih platformah z uporabo ogrodja Angular in oblačne platforme Firebase : diplomsko delo
Tomaž Vidovič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je predstaviti prednosti in slabosti uporabe oblačnih storitev Firebase platforme kot zaledna storitev in ogrodje Angular kot čelna aplikacija. Skozi delo bomo spoznali oblačne storitve in pokazali njihovo vlogo pri izdelavi spletne klepetalnice. Storitve bomo uporabili v aplikaciji Angular in predstavili postopek izdelave spletne aplikacije, ki se bo lahko izvajala na različnih platformah.
Keywords: Angular, Firebase, klepetalnica, oblačne storitve
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 374; Downloads: 29
.pdf Full text (2,18 MB)

9.
Spletna aplikacija za vizualni prikaz vremenskih podatkov z ogrodjem Angular 10+, knjižnico OpenLayers, ter oblačno platformo Firebase : diplomsko delo
Matic Lakota, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je opisati in predstaviti razvoj sodobne spletne aplikacije, ustvarjene s pomočjo tehnologij, ki so primerne za produkcijsko okolje, in se danes uporabljajo v nekaterih najbolj obiskanih spletnih aplikacijah. Spletna aplikacija služi kot informativni portal, ki uporabnikom omogoča pregled nad trenutnimi vremenskimi razmerami, izdanimi opozorili s strani agencije ARSO, in vpogled v interaktivno vremensko karto. Uporabniki si lahko ustvarijo tudi svoj račun in si shranijo lokacije, ki so za njih relevantne, kar jim ob naslednjih obiskih portala omogoča hitrejši dostop do želenih informacij o vremenu.
Keywords: angular, openlayers, firebase, spletna aplikacija
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 975; Downloads: 57
.pdf Full text (10,36 MB)

10.
Razvoj mobilne aplikacije Moj klub : diplomsko delo
Žan Plahuta, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Osrednji cilj diplomske naloge je povezati sodobne tehnologije in razviti mobilno aplikacijo za digitalizacijo poslovanja manjših klubov in društev. Pred razvojem aplikacije smo najprej preučili trg in že obstoječe aplikacije ter njihove funkcionalnosti. Lastna aplikacija bo nudila urejanje dogodkov, inventarja, rezultatov in uporabnikov. Tekom naloge pa smo preučili in opredelili prednosti in slabosti uporabljenih tehnologij.
Keywords: Android, Firebase, mobilna aplikacija, Java
Published in DKUM: 17.10.2022; Views: 507; Downloads: 40
.pdf Full text (3,02 MB)

Search done in 7.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica