| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 51
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
Stresnost študija na Fakulteti za varnostne vede : diplomsko delo
Janja Kolar, 2009, undergraduate thesis

Keywords: stres, študij, študenti, Fakulteta za varnostne vede, FVV, diplomske naloge
Published: 21.09.2009; Views: 2190; Downloads: 336 
(1 vote)
.pdf Full text (735,34 KB)

2.
3.
ZNANJA FORENZIČNEGA RAČUNOVODJE V SLOVENIJI IN V ZDRUŽENIH DRŽAVAH AMERIKE
Morena Blažević, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Gospodarski kriminal, ki se je v zadnjem času zelo povečal je vzrok za povpraševanje po strokovnjakih, ki bi mu bili lahko kos. Eden izmed ukrepov gospodarstva je izobraževanje strokovnjakov na tem področju. S tem se posebej ukvarjajo forenzični računovodje. Ta poklic predstavlja novo vejo računovodstva. V tej diplomski nalogi smo se odločili predstaviti znanja, ki jih strokovnjak na takšnem področju potrebuje.
Keywords: forenzično računovodstvo, prevara, Ekonomsko poslovna fakulteta Maribor, Ekonomsko poslovna fakulteta West Virginia, Center za izobraževanje v pravosodju, Slovenski inštitut za revizijo, Nacionalni preiskovalni Urad, Združenja veščakov za preiskovanje gospodarskega kriminala
Published: 12.10.2010; Views: 2689; Downloads: 467
.pdf Full text (916,20 KB)

4.
ŠTUDENT KOT OSREDNJI SUBJEKT V PROCESU IZOBRAŽEVANJA
Rok Capl, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo želeli raziskati in analizirati prednosti in slabosti pri študiju na Fakulteti za organizacijske vede. Kot središče in nosilca vsebine diplomske naloge smo vzeli študenta na Fakulteti za organizacijske vede. Razvili smo anketni vprašalnik, ki nam bo pokazal mnenje anketiranih študentov o vidikih odzivnosti in dostopnosti profesorjev ter asistentov na Fakulteti za organizacijske vede. Ugotovili bomo, kateri dejavnik najbolj vpliva na neprisotnost študentov na predavanjih in vajah in kaj je razlog za odločitev študentov za izbiro inštruktorja. Na podlagi dobljenih rezultatov in analizi smo ugotovili, da so merila in mnenja študentov Fakultete za organizacijske vede o fakulteti in učiteljih dokaj enotna in pozitivno naravnana. Pri analiziranju podatkov smo še ugotavljali, če obstajajo statistično pomembne razlike med izbranimi spremenljivkami.
Keywords: študent, Fakulteta za organizacijske vede, izobraževanje, okolje, marketing, izobraževalni proces
Published: 18.11.2010; Views: 1651; Downloads: 112
.pdf Full text (670,84 KB)

5.
STANDARDI TRAJNOSTNE ARHITEKTURE : ZELENA STREHA
Helenca Kerin, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Zelene strehe predstavljajo neizkoriščen potencial, s katerim lahko naravi povrnemo odvzete zelene površine zaradi gradnje in s tem dvignemo nivo kvalitete bivanja. Diplomsko delo obravnava zeleno streho kot arhitekturni element, ki s svojimi lastnostmi predstavlja standard trajnostne arhitekture. Podan je splošen opis razvoja zelene strehe skozi zgodovino ter vloga zelene strehe v urbanem okolju. Predstavljene so osnovne značilnosti zelene strehe ter opisani posamezni sestavi. V nadaljevanju je podana primerjava med klasično ravno streho in ozelenjeno ravno streho. Opisane so tudi osnovne vrste ozelenitev zelenih streh in njihovo vzdrževanje. Na koncu so predstavljene predvidene in izvedbene rešitve referenčnega primera objekta z zeleno streho v naklonu Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru. Ugotavljamo, da je vsaka, še tako majhna zelena površina, pomemben del naravnega okolja, zato bi morala aktivna prostorska politika v naši državi spodbujati nadomestitev izgubljenih zelenih površin z zelenimi strehami povsod, kjer je to mogoče in sprejemljivo.
Keywords: zelena streha, sestav strehe, ozelenitev, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Published: 24.09.2010; Views: 3168; Downloads: 612
.pdf Full text (13,47 MB)

6.
ANALIZA POSLOVNEGA OKOLJA FAKULTETE ZA KMETIJSTVO IN BIOSISTEMSKE VEDE
Alenka Kolar, 2010, final seminar paper

Abstract: Vodenje podjetja danes ne pomeni več samo ukvarjanja s trenutnimi poslovnimi problemi in reševanje le-teh. Uspeh sodobnega vodenja je predvsem v pravočasnem prepoznavanju morebitnih nevarnosti, ki lahko ogrozijo poslovanje podjetja oziroma organizacije. Veliko konkurenčno prednost lahko prispeva tudi prepoznavanje priložnosti, ki se podjetju ali organizaciji ponujajo, in seveda hiter odziv nanje. Pri tem so odločilne sposobnosti poslovodstva, da v pravem trenutku prepoznajo najustreznejšo priložnost in jo kar najbolje izkoristijo podjetju v prid. V pomoč pri ugotavljanju vseh vplivov okolja na podjetje in stanja v podjetju samem imamo na voljo različne analitične metode. Najpogosteje uporabljena je analiza prednosti in slabosti ter poslovnih priložnosti in nevarnosti podjetij in organizacij ali SWOT analiza. Na primeru fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede sem s pomočjo omenjene analize ugotovila, da ima fakulteta določene prednosti in priložnosti, ki jih lahko izkoristi na področju vpisovanja študentov na fakulteto. Tako ugoden in primeren geografski položaj nove in sodobno opremljene fakultete na lokaciji Pivole v Mariboru kot posestvo fakultete, ki se nahaja v neposredni bližini same fakultete, sta le začetek, da lahko študenti povežejo bogato pridobljeno teorijo s prakso na posestvu UKC. Za uspešnost FKBV v okviru storitvene dejavnosti je pomembno, da si tako pedagoški kot nepedagoški del osebja skupaj uspešno prizadevata ustvariti in razvijati študijske programe, ki bodo temeljili na področju varnosti hrane v prehrambni verigi, ekološkega kmetijstva, področja okrasnih rastlin ter krajinske arhitekture, kot tudi področje menedžmenta v agroživilstvu in razvoju podeželja, saj se je za te študijske programe v zadnjem času povečalo zanimanje. Konkurenčno prednost fakultete in njene priložnosti je torej potrebno dodobra izkoristiti, saj je od njih odvisno karierno odločanje mladih in bodočih študentov na FKBV.
Keywords: management, SWOT analiza, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, priložnost, lokacija, novi študijski program
Published: 21.01.2011; Views: 2363; Downloads: 152
.pdf Full text (671,45 KB)

7.
8.
ZAZNANA VREDNOST STORITEV V SLOVENSKIH KNJIŽNICAH
Dino Markovinovič, 2011, final seminar paper

Abstract: Zaznana vrednost uporabnikov storitve je zelo pomembna pri izvajanju in izpopolnjevanju le-te s strani izvajalca. Brez raziskave s katero ugotovimo kako uporabniki zaznavajo našo storitev ne moremo dolgorocno poslovati. Saj se moramo nenehno prilagajat uporabnikom, saj se ti spreminjajo s casom ravno tako pa njihove potrebe in želje. Potrebno je razumeti naše uporabnike. Posredovanje storitev, ter skrb za kakovost storitev sta pomembni vrednosti za uporabnika storitev knjižnice. Dostaviti vrednost za odjemalce je pomembnejša strategija vse storitvenih dejavnosti. V primeru knjižnice Ekonomsko-poslovne fakultete sklepam, da uporabnikom ambient, lokacija knjižnice ter dostop do elektronskih virov podatkov oziroma gradiv pomeni realtivno veliko. Zaposleni v knjižnici morajo namrec storitve knjižnice posredovati na drugacen nacin, kot pa so jih pred 30 leti. Knjižnice imajo druge vrste uporabnikov, mlajše generacije, ki so informatizacijsko bolj napredne od starejših, ki jih je ta tehnologija na nek nacin obšla. Zato je pomembno prilagoditi ponujene storitve tem generacijam. Uporabniki knjižnice so postali zahtevnejši kot so bili v preteklosti. Zaznana vrednost knjižnice Ekonomsko-poslovne fakultete je v povprecju visoka, vendar to ne pomeni, da lahko zaposleni prenehajo s svojimi aktivnostmi pri posredovanju vecje zaznavne vrednosti svojim uporabnikom.
Keywords: zaznana vrednost, knjižnica, ekonomsko-poslovna fakulteta, zaznana kakovost, modeli merjenja, zadovoljstvo
Published: 22.11.2011; Views: 1254; Downloads: 171
.pdf Full text (1007,13 KB)

9.
Pripravljenost študentov Fakultete za organizacijske vede za E - izobraževanje
Siniša Drobnjak, 2011, specialist thesis

Abstract: E-izobraževanje je dandanes v Sloveniji postala ključna alternativa klasičnemu šolanju. Pojav prinaša tako informacijske kot organizacijske spremembe v študijskem procesu, ki so in bodo omogočile dosego boljšega sistema izobraževanja tudi na fakulteti. V specialistični nalogi, ki je sestavljena iz teoretičnega in empiričnega dela, bom predstavil vlogo e-izobraževanja na Fakulteti za organizacijske vede in izven nje. V prvem delu so podane teoretične osnove e-izobraževanja v okviru pregleda njegovih definicij ter razvoja orodij, metod in tehnik e-izobraževanja. Sistem e-izobraževanja je predstavljen v treh ključnih življenjskih segmentih: šolstvo, trg dela in civilizacijski standard. Teoretičen del je zaključen s seznanitvijo elementov e-izobraževanja v našem okolju tj. pomenom javno dostopnih točk – e točk, širokopasovnega omrežja in foruma. Empiričen del se prične z analizo obstoječega stanja e-izobraževanja na Fakulteti za organizacijske vede, nadaljuje in konča z zaključnimi misli o kombiniranem izobraževanju v študijskem procesu.
Keywords: - e-izobraževanje - informacijsko komunikacijska tehnologija - fakulteta - študenti
Published: 25.11.2011; Views: 2083; Downloads: 78
.pdf Full text (1,58 MB)

10.
KONDICIJSKA PRIPRAVA MLADIH NOGOMETAŠEV
Darjan Slavic, 2011, undergraduate thesis

Abstract: IZVLEČEK Vzporedno z razvojem nogometa (hitrost in dinamika nogometne igre ter tehnično-taktične zahteve) je rasla pomembnost kondicijskega treninga. Vloga kondicijske priprave je postala v nogometu zelo pomembna – kot nekakšen predpogoj za doseganje vrhunskega športnega rezultata v nogometu. Diplomsko delo je napisano v štirih vsebinskih sklopih, v katerih bo predstavljena tematika dela. V uvodu je na kratko predstavljena pomembnost kondicijske priprave v nogometu. V drugem poglavju sem opredelil kondicijsko pripravo nogometašev (opredelitev pojma, cilji in naloge, vrste, načela …), strukturo, vrste in osnovna načela in metode kondicijske priprave, ter analiziral kondicijo nogometaša. V tretjem poglavju sem podrobnejše opisal lastnosti in značilnosti pri kondicijski pripravi mladih ter razvoj osnovnih motoričnih (hitrost, koordinacija, gibljivost, natančnost in moč) in funkcionalnih sposobnosti (vzdržljivost) pri mladih nogometaših. Glavni cilj diplomske naloge je bil teoretična predstavitev kondicijske priprave v nogometu ter pomembnosti biološkega razvoja mladih za lažje razumevanje kondicijskega treninga v različnih starostnih kategorijah mladih nogometašev, predstavitev značilnosti kondicijskega treninga mladih, njihovih specifičnih pogojev po starostnih kategorijah in osnovne metode treninga motoričnih in funkcionalnih sposobnosti mladih nogometašev. Pri osnovnih metodah treninga so predstavljene tudi vaje za vsako motorično in funkcionalno sposobnost posebej.
Keywords: Ključne besede: nogomet, mladi, kondicijska priprava, razvoj, motorične sposobnosti, funkcionalne sposobnosti, trening, vaje KONDICIJSKA PRIPRAVA MLADIH NOGOMETAŠEV DARJAN SLAVIC UNIVERZA V MARIBORU, PEDAGOŠKA FAKULTETA, 2011 ŠPORTNO TRENIRANJE, TEHNIKA IN TAKTIKA NOGOMETA 103 STRANI; 64 SLIK; 3 VIRI; 3 SHEME.
Published: 26.10.2011; Views: 7277; Downloads: 1427
.pdf Full text (1,54 MB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica