| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Dimenzioniranje armiranobetonskih konstrukcij po metodi mejnih stanj
Peter Dobrila, 2024

Abstract: Publikacija predstavlja zelo obširen spekter dimenzioniranja armirano-betonskih (AB) elementov, tako linijskih, kot ploskovnih elementov. Posamična poglavja so tematsko zasnovana tako, da so najprej predstavljene osnovne teoretične osnove osnovnih mehanskih mehanizmov posameznega obremenitvenega problema konstrukcijskih elementov, v drugem delu pa nato še aplikacije na specifični primer uporabe veljavnih Evrokod standardov. V posameznih poglavjih so na koncu podani tudi posebni konkretni računski primeri, ki bralcu približajo uporabo Evrokod standardov na posameznih izbranih vzorčnih primerih. Dodatno pa bo publikacija lahko zelo koristen učni in uporabniški pripomoček tudi za projektante armirano-betonskih konstrukcij v projektivnih birojih, ter v določeni meri tudi za izvajalce gradbenih del. Publikacija je sicer tematsko razdeljena v 14 ločenih samostojnih poglavij.
Keywords: beton, konstrukcije, mehanika konstrukcij, evrokod standardi, metoda mejnih stanj
Published in DKUM: 15.03.2024; Views: 300; Downloads: 35
.pdf Full text (16,82 MB)
This document has many files! More...

2.
Trdnostni preračun skladiščnega regala
Rene Repina, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema trdnostni preračun skladiščnega regala po smernicah Evrokod standardov. Zaradi omejitve diplomske dela, je obravnavan le en steber skladiščnega regala. Določene so projektne vrednosti obremenitev. Izbran je razred in izračunana je ustreznost profilov na določene obremenitve. Napetosti, ki nastopijo na konstrukciji so preračunane po analitični metodi in po metodi končnih elementov. Izračunan je tudi poves konstrukcije. Ugotovili smo, da je konstrukcija ustrezna.
Keywords: Skladiščni regal, trdnostni preračun, Evrokod standardi, metoda končnih elementov
Published in DKUM: 22.12.2016; Views: 2452; Downloads: 444
.pdf Full text (2,53 MB)

3.
PROJEKTIRANJE OBJEKTA DRAVSKI VRT
Gregor Šprohar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu prikazujemo statični izračun večetažne stavbe Dravski vrt v Mariboru, po veljavnih evropskih standardih Evrokod, kot prikaz pridobljenih študijskih znanj v povezavi s praktičnim delom. Objekt Dravski vrt je zasnovan kot večetažna stanovanjska zgradba z dvema kletnima etažama. Nosilni konstrukcijski elementi stavbe so sestavljena iz armiranobetonskih monolitnih plošč, armiranobetonskih sten, stebrov in opečnih zidov. Za analizo konstrukcije smo upoštevali vse vplive na konstrukcijo, ki v življenjskem obdobju stavbe delujejo na konstrukcijo. Za vse vplive, ki v življenjskem obdobju delujejo na konstrukcijo objekta, smo izvedli podrobne analize za vpliv potresa, snega, vetra ter koristne obtežbe. Podrobneje smo prikazali projektiranje osnovnih elementov nosilne konstrukcije objekta. S pomočjo računalniškega programa Tower [16] smo izračunali potrebne vrednosti obremenitev na konstrukcijo, za potrebe dimenzioniranja konstrukcijskih elementov.
Keywords: gradbeništvo, projektiranje, armirani beton, evrokod standardi, statična analiza, armaturne risbe
Published in DKUM: 14.07.2016; Views: 2346; Downloads: 198
.pdf Full text (2,87 MB)

Search done in 1.32 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica