| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Neprekinjena dostava enostranskih spletnih aplikacij
Timotej Cerar, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Neprekinjena dostava je sodoben pristop k razvoju programske opreme. Namen te je poenostavitev in avtomatizacija dostave ali objave končnega programskega produkta uporabnikom. Razvijalcem in strankam to omogoča hitrejši odziv na programske iteracije in napake, ki se lahko pojavijo v produkciji in med samim programskim razvojem. V diplomskem delu smo prav tako natančneje spoznali glavne koncepte neprekinjene dostave, ki vključujejo aktivnosti spreminjanja izvorne kode v skladiščih, gradnje, samodejnega testiranja, integracije in nameščanja aplikacij. Pregledali in primerjali smo orodja ter platforme, ki se lahko uporabijo v določenih fazah neprekinjene dostave in izdelali smo cevovod, ki smo ga demonstrirali na primeru enostranske spletne aplikacije.
Keywords: CD, neprekinjena dostava, cevovod ukazov, nameščanje aplikacij, samodejno testiranje, enostranske spletne aplikacije
Published: 03.11.2020; Views: 131; Downloads: 22
.pdf Full text (1,60 MB)

2.
Posebnosti razvoja enostranskih spletnih rešitev s samopostrežnim zalednim sistemom v oblaku
Marko Gluhak, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Paradigma samopostrežnih zalednih sistemov v oblaku je čedalje bolj popularna in zrela za uporabo. Enostranske spletne aplikacije so eden od potencialnih odjemalcev samopostrežnih zalednih sistemov v oblaku. V diplomskem delu smo raziskali, kako lahko ta učinkovito sodelujejo med seboj. Glavni namen dela je bil spoznati prednosti in omejitve tega sodelovanja ter definirati kriterije za izbor orodja za razvoj samopostrežnega zalednega sistema v oblaku. Nato smo zastavljene kriterije nanesli na tri orodja za razvoj samopostrežnega zalednega sistema v oblaku, primerjali smo lastne REST rešitve, Firebase in AWS Amplify. S Firebase-om, ki je ugotovljen kot najbolj primeren za nalogo, v paru z React-om, smo razvili enostavno spletno aplikacijo »Moja Galerija« in prikazali, kako se ta tehnološki par obnese v realnem življenju.
Keywords: samopostrežni zaledni sistemi v oblaku, enostranske spletne aplikacije, React, Firebase, AWS Amplify, Google, Amazon Web Services, REST
Published: 03.11.2020; Views: 258; Downloads: 90
.pdf Full text (1,21 MB)

3.
Avtomatizacija obvladovanja kakovosti enostranskih spletnih aplikacij
Petra Bencek, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskovali posebnosti enostranskih spletnih aplikacij in jih primerjali s klasičnimi. Preučevali smo področje avtomatizacije in obvladovanja kakovosti, pregledali in uporabili smo dobre prakse in model. Definirali smo testne scenarije in nato z orodjem Nightwatch.js zagnali tri funkcionalne teste na aplikaciji, narejeni z ogrodjem Vue.js, v brskalniku Chrome. Ugotovili smo pomembno napako, da je možno oddati rezervacijo za že zaseden čas, in s to ugotovitvijo prispevali podjetju. Generirali smo tudi HTML poročilo z informacijami o poteku testa ter slikami v primeru, ko test pade.
Keywords: enostranske spletne aplikacije, avtomatizacija testiranja, Nightwatch.js, testni primerki
Published: 11.11.2019; Views: 460; Downloads: 64
.pdf Full text (1,73 MB)

4.
RAZVOJ ENOSTRANSKIH SPLETNIH APLIKACIJ S PORTALNO PLATFORMO LIFERAY
Borut Radi, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili enostranske spletne aplikacije ter tehnologije, ki omogočajo izdelavo le teh. Gre za skupek tehnologij HTML, CSS, JavaScript in AJAX, ki deluje v povezavi s strežnikom. Osredotočili smo se na razvoj enostranskih spletnih aplikacij na eni izmed vodilnih rešitev za spletne portale, imenovani Liferay. Razvili smo enostransko spletno aplikacijo za dodeljevanje opravil na urnik uporabnika portala. Opisali smo uporabljene tehnologije in pristope ter proces vzpostavitve in prilagoditve portala LifeRay kot tudi izzive, na katere smo naleteli pri izgradnji rešitve.
Keywords: enostranske spletne aplikacije, portalna rešitev, spletne tehnologije, odzivno oblikovanje, platforma Liferay
Published: 14.07.2015; Views: 988; Downloads: 103
.pdf Full text (2,52 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica