| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 28
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Enodružinska hiša s sončno elektrarno za samooskrbo z električno energijo
Dajana Korošec, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Zaključno delo predstavlja ovrednotenje enodružinske hiše s sončno elektrarno za samooskrbo z električno energijo.predstavljeni so električni porabniki v enodružinski hiši. Izpostavili smo kuhinjo, dnevno sobo, kopalnico in otroško sobo. Posebej smo obravnavali tehnični prostor, kjer najdemo pralni stroj sušilni stroj in toplotno črpalko. Naredili smo tudi izračun električnih sijalk, ki za delovanje porabljajo električno energijo po posameznih prostorih in izračun porabe električne energije gospodinjskih aparatov. V zadnjem delu diplomske naloge smo naredili simulacijski izračun med proizvodnjo električne energije iz sončne elektrarne in odjemom električne energije gospodinjstva. S tem smo prikazali razlike med merjeno in izračunano vrednostjo odjema električne energije za potrebe gospodinjstva.
Keywords: električna poraba, enodružinska hiša, sončna elektrarna, samooskrba z električno energijo
Published in DKUM: 21.12.2020; Views: 1948; Downloads: 322
.pdf Full text (5,17 MB)

2.
Celovita prenova družinske hiše : projektna naloga
Filip Kolenko, 2020, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi se osredotočamo na prenovo obstoječe družinske hiše iz 60-tih let ter dograditve in adaptacije hiše v 90-tih. Naloga je sestavljena iz analitičnega in projektnega dela. Prenova hiše je s pomočjo rušitve, dograditve in adaptacije obstoječega stanja usmerjena k oblikovanju funkcionalne, ekonomične in vizualno privlačnejše arhitekture, s katero se povečata udobje in kakovost bivanja.
Keywords: arhitektura, prenova, dogradnja, adapatacija, enodružinska hiša
Published in DKUM: 10.09.2020; Views: 1331; Downloads: 166
.pdf Full text (42,11 MB)

3.
Enodružinska hiša z rastlinjakom
Maks Mavri, 2019, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi predstavljamo zasnovo enodružinske hiše, locirane v agrarnem okolju v Spodnjem Dupleku. Cilj projektne naloge je zasnova enodružinske hiše z rastlinjakom, ki bo smiselno umeščena v prostor, prijetna za bivanje v vseh letnih časih, povezana z naravo in okolico ter glede na značaj prostora tudi ustrezno naravno osvetljena.
Keywords: Arhitektura, rastlinjak, enodružinska hiša, lesena gradnja, betonska gradnja.
Published in DKUM: 12.09.2019; Views: 1315; Downloads: 221
.pdf Full text (19,04 MB)

4.
Sodobna enodružinska hiša v Škalah pri Velenju
Žan Jošt, 2019, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi predstavljamo arhitekturno zasnovo sodobne enodružinske hiše, locirane na podeželju, v naselju Škale pri Velenju, in obravnavamo problematiko regionalne arhitekture. Pri zasnovi smo kot oblikovne smernice upoštevali splošne značilnosti alpske arhitekturne tipologije, ki je značilna za lokacijo zasnovane hiše. Uporabili smo dva konstrukcijska sistema, ki sta ločena po nadstropjih.
Keywords: sodobna arhitektura, Škale, enodružinska hiša, križno lepljen les, regionalna arhitektura
Published in DKUM: 12.09.2019; Views: 1177; Downloads: 147
.pdf Full text (11,88 MB)

5.
Celovita prenova enodružinske hiše
Lucija Zorko, 2018, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava prenovo obstoječe hiše iz leta 1933, ki stoji na Lešnikovi ulici 8 v Mariboru. Naloga je sestavljena iz analitičnega in projektnega dela. Prenova je s pomočjo rušitve in dograditve usmerjena k oblikovanju funkcionalne ter vizualno privlačnejše arhitekture, s katero se povečata udobje in kvaliteta bivanja.
Keywords: arhitektura, prenova, enodružinska hiša, Lešnikova ulica 8, Maribor
Published in DKUM: 24.09.2018; Views: 1462; Downloads: 321
.pdf Full text (106,59 MB)

6.
Sodobna enodružinska hiša iz tradicionalnih materialov v Kozjanskem parku
Tanja Čuk Gaber, 2016, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga je osredotočena na snovanje enodružinske hiše iz tradicionalnih materialov na območju Kozjanskega parka. Opisana je tipologija Kozjanskega parka, kjer je razvoj gradnje zaradi oddaljenostjo od središča počasnejši kot v drugih delih Slovenije. V nalogi je predstavljena splošna enodružinska hiša in podrobno opisana kozjanska hiša. Ta dva tipa sem združila in ustvarila načrt ene hiše. Rezultat je sodobna enodružinska hiša iz tradicionalnih materialov.
Keywords: arhitektura, enodružinska hiša, tradicionalna hiša, Kozjanski park, tradicionalni materiali
Published in DKUM: 13.09.2016; Views: 1106; Downloads: 200
.pdf Full text (8,91 MB)

7.
Sodobna slovenska hiša na podeželju: enodružinska hiša pri Brežicah
Sanja Plantak, 2016, diploma project paper

Abstract: Sodobna slovenska hiša na podeželju / Enodružinska hiša pri Brežicah V nalogi je zasnovana sodobna enodružinska hiša, umeščena v podeželsko okolje Posavja na obrobje mesta Brežic. V teoretičnem delu so najprej predstavljene značilnosti tradicionalnega stavbarstva in arhitekture v Posavju. Analizi tradicionalnih primerov sledijo referenčni primeri sodobnih stavb. V nadaljevanju je razvojno predstavljena enodružinska hiša kot najbolj zaželen tip gradnje in samogradnje po drugi svetovni vojni z značilnimi sociološkimi vidiki gradnje na podeželju. Pri zasnovi sodobne hiše na podeželju smo skušali smiselno uporabiti značilnosti tradicionalne slovenske in regionalne arhitekture ter zagotoviti funkcionalnost in udobje bivanja tako v stavbi sami kot v povezavi z zunanjim prostorom v podeželskem okolju.
Keywords: sodobna arhitektura, podeželje, enodružinska hiša, Brežice, tradicionalna hiša
Published in DKUM: 13.09.2016; Views: 1845; Downloads: 353
.pdf Full text (43,94 MB)

8.
VIDIKI GRADNJE NA KLANCU: ZASNOVA ARHITEKTURE IN INTERIERJA ENODRUŽINSKE HIŠE NA KOROŠKEM
Katarina Kresnik, 2016, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga se nanaša na zasnovo arhitekture in interierja enodružinske hiše na klancu. V projektni nalogi je v prvem - teoretičnem delu opisana tradicionalna koroška hiša, primerjava gradnje objektov na klancu in na ravnem terenu, ter različni tipi gradnje na klancu. Eden izmed njih je gradnja na terenu, kateri je tudi uporabljen pri projektu. V drugem delu pa se zbrano gradivo in znanje prenese na zasnovo hiše.
Keywords: enodružinska hiša, klanec, arhitektura, interier, Koroška
Published in DKUM: 02.09.2016; Views: 1734; Downloads: 327
.pdf Full text (24,92 MB)

9.
PRIMERJALNE PREDNOSTI V OBLIKOVNIH KONCEPTIH NAČRTOVANJA STANOVANJSKE HIŠE V ZIDANI, LESENI MONTAŽNI IN BETONSKI IZVEDBI
Sanja Tašner, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga predstavlja primer podobne tlorisne zasnove v treh različnih izvedbah in oblikah ter vključuje primerjavo med zidano, leseno montažno in betonsko gradnjo. Osrednji cilj magistrskega dela je določiti najprimernejši način gradnje enodružinske hiše in s tem olajšati izbiro načina gradnje.
Keywords: Stanovanjska stavba, enodružinska hiša, zidana hiša, betonska hiša, lesena montažna hiša
Published in DKUM: 06.07.2016; Views: 1353; Downloads: 394
.pdf Full text (39,73 MB)

10.
Stanovanjska hiša z zasebno zobozdravstveno ambulanto: trajnostna prenova enodružinske hiše
Emina Mešić, 2016, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava prenovo obstoječe endoružinske hiše, locirane na Radvanjski cesti 25 v Mariboru. Cilj projektne naloge je s kakovostno prenovo preurediti stanovanjsko hišo v zasebni in javni del, kjer bo zasebni del predstavljal stanovanjske prostore, javni del pa zobozdravstveno dejavnost. V uvodnem delu naloge so opredeljena izhpdišča in glavni vidiki za oblikovanje arhitekturne rešitve, sledi Pravilnik o pogojih opravljanja zdravstvene ustanove.
Keywords: Trajnostna prenova, enodružinska hiša, stanovanjska hiša z zasebno zobozdravstveno ambulanto
Published in DKUM: 27.06.2016; Views: 1303; Downloads: 187
.pdf Full text (54,03 MB)

Search done in 34.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica