| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 52
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
Parametrični vplivi na kakovost merilnega vezja
Vojko Matko, 2021, other educational material

Keywords: elektrotehnika, merjenje, merilna tehnika, električna vezja, merilna vezja, kakovost, učbeniki
Published: 15.11.2021; Views: 58; Downloads: 4
.pdf Full text (3,42 MB)

2.
Vodenje elektromehanskih sistemov
Martin Petrun, Boštjan Polajžer, 2020, other educational material

Keywords: elektrotehnika, elektromehanski sistemi, skripta
Published: 23.03.2020; Views: 743; Downloads: 148
.pdf Full text (751,82 KB)

3.
Elektromehanski pretvorniki
Martin Petrun, 2020, other educational material

Keywords: elektrotehnika, elektromehanski pretvorniki, generatorji, enosmerni stroji
Published: 23.03.2020; Views: 625; Downloads: 71
.pdf Full text (463,03 KB)

4.
Elektromehanski pretvorniki
Martin Petrun, 2020, other educational material

Keywords: elektrotehnika, elektromehanski pretvorniki, transformatorji, asinhronski motorji
Published: 23.03.2020; Views: 583; Downloads: 49
.pdf Full text (714,27 KB)

5.
Uporaba aplikacij office 365 ter njegovih orodij v vzgoji in izobraževanju
Nino Golčman, 2019, master's thesis

Abstract: Živimo v dobi informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), saj se z njo vsakodnevno soočamo in brez katere ne znamo oziroma »ne smemo« več preživeti poklicnega dne. Prav tako, kot se je integrirala v naša življenja, z njo odraščajo tudi naši otroci - učenci in dijaki. Njim so IKT-naprave, kot so računalnik, tablice, mobilni telefon itd., še bližje. Prav zato mora učitelj to upoštevati in biti pripravljen na to dejstvo tako v šoli kot v celotnem procesu vzgoje in izobraževanja. Na spletu je poplava možnih aplikacij, programov ter orodji, ki so neposredno ali posredno povezane z uporabo IKT v izobraževanju. Prav zato se mora učitelj na tem področju nenehno izobraževati in znati kritično vrednotiti njihovo uporabnost pri doseganju zastavljenih ciljev in standardov znanja. V okviru magistrske naloge sem poiskal, preizkusil, uporabil in opisal uporabnost paketa aplikacij, ki jih ponuja Office 365, ter njihovih orodij za namen vzgoje in izobraževanja. Opisal sem možnost dela učitelja z omenjenimi aplikacijami ter podal primere njihove uporabe pri samem procesu izobraževanja. Predstavljene aplikacije tudi sam redno uporabljam pri procesu poučevanja že nekaj let, zato sem v magistrski nalogi predstavil primere dobre prakse oz. rabe le-teh. Ugotovil sem, da je delo v razredu z uporabo IKT, kot so mobilne naprave v povezavi z aplikacijami, zanimivo, pestro, učence oz. dijake pa s pomočjo le-teh aktivno vključuje v proces izobraževanja in jim v tem času odvzame možnost uporabe mobilnih naprav za dejavnosti, ki niso vezane na sam proces izobraževanja. Vsekakor ni potrebe po nenehnem in vsakodnevnem poseganju po delu z mobilnimi napravami. Učitelj mora biti tisti, ki bo dobro razmislil, kdaj in predvsem koliko časa je pripravljen vložiti v delo in doseganje ciljev s primerno uporabo IKT, saj je doseganje standardov in učnih ciljev primarno delo učitelja.
Keywords: Office 365, informacijsko-komunikacijska tehnologija, uporaba IKT pri pouku, mobilne naprave in njihova uporabnost pri pouku, aplikacije pri pouku, orodja pri pouku, tehnika in tehnologija, elektrotehnika, osnove obdelav podatkov
Published: 03.12.2019; Views: 643; Downloads: 60
.pdf Full text (4,84 MB)

6.
RAZDELILNE TRANSFORMATORSKE POSTAJE V POVEZAVI S TERMOELEKTRARNO BRESTANICA
Robert Koren, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V tej diplomski nalogi sta predstavljeni Termoelektrarna Brestanica in razdelilna transformatorska postaja Brestanica, ki je locirana v neposredni bližini elektrarne. V nadaljevanju so podrobno predstavljena vsa stikališča, ki so direktno povezana z razdelilno transformatorsko postajo Brestanica. Izdelana je tudi analiza obratovanja stikališč, ki so direktno povezana z razdelilno transformatorsko postajo Brestanica. Prav tako je opravljena tudi izbira odklopnikov enega izmed polj razdelilne transformatorske postaje Brestanica.
Keywords: elektrotehnika, stikališča, daljnovodi, transformatorska postaja, termoelektrarna
Published: 22.10.2013; Views: 1658; Downloads: 117
.pdf Full text (3,33 MB)

7.
8.
9.
STRELOVODNA ZAŠČITA SONČNIH ELEKTRARN
Dejan Vasilić, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene vse zaščite fotovoltaičnih elektrarn pred udarom strele. Strelovodna zaščita skrbi za odvod strele mimo ščitenih objektov. V tem primeru so to sončni moduli, ki so najdražji element sončne elektrarne. Prenapetostna zaščita nam omogoča, da tudi po udaru strele ne pride do poškodb materiala kablov, razsmernikov in drugih elementov, ki so sestavni del sončne elektrarne. Opisano je načrtovanje in preizkušanje obeh zgoraj navedenih strelovodnih zaščit.Kot dodatno pomoč sem uporabljal program Ščit, ki ga je podjetje Hermi razvilo s pomočjo labaratorija na FERI-ju. Program Ščit je trenutno eno izmed najboljših orodij za projektiranje in dimenzioniranje strelovodne zaščite kot celote.
Keywords: elektrotehnika, proizvodnja električne energije, sončne elektrarne, strelovodna zaščita, strelovodna zaščita sončnih elektrarn, program ščit
Published: 11.11.2011; Views: 3415; Downloads: 715
.pdf Full text (5,00 MB)

10.
PRIMERJAVA SLEDILNIH IN NEPREMIČNIH SONČNIH ELEKTRARN
Toni Radanovič, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga opisuje nepremične in sledilne sončne elektrarne ter njihove elemente. Vključuje tudi opis osnovnih pojmov fotovoltaike ter delovanja in zgradbe sončnih celic in fotonapetostnih modulov. V nadaljevanju smo se osredotočili predvsem na razlike med nepremičnimi in sledilnimi sončnimi elektrarnami. Predstavljena je sončna elektrarna Deržič, na kateri smo z meritvami primerjali proizvodnjo električne energije glede na sončno obsevanje na nepremičnih modulih in sončnih sledilnikih. Rezultat diplomske naloge je, da smo na praktičnem primeru potrdili, da sončni sledilniki povečajo izkoristek sončne energije do 35 % ali celo več.
Keywords: elektrotehnika, proizvodnja električne energije, sončne elektrarne, sledilniki
Published: 16.10.2011; Views: 4205; Downloads: 312
.pdf Full text (1,91 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica