| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Krmiljenje virtualnega pnevmatskega sistema z uporabo programskih orodij FluidSim in Factory I/O : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Miha Artič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je izdelati virtualni industrijski proces v programskem okolju »Factory I/O«, ki bo krmiljen preko krmilnika v programskem okolju »FluidSim«. Povezava med programskima orodjema bo izvedena s komunikacijskim protokolom OPC Data Access. Simulacija industrijskega procesa, kjer se bo preverilo delovanje sistema, bo izvedena na koncu.
Keywords: Factory I/O, FluidSim, Festo Didactic EzOPC, OPC komunikacijski protokol, virtualni industrijski proces, elektropnevmatski sistem
Published in DKUM: 19.09.2022; Views: 566; Downloads: 51
.pdf Full text (3,00 MB)

2.
Nadzor procesa preko SpiderControl Web-HMI paketa za industrijski krmilnik S7-1200 : magistrsko delo
Tibor Sovilj, 2020, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi je bil razvit elektropnevmatski sistem za postopek vtiskovanja gravure na obdelovance kvadratne oblike. Postopek poteka avtonomno, razen človeškega posredovanja pri vklopu in izklopu sistema. V nalogi je opisano medsebojno povezovanje vseh komponent v celoten sistem skupaj z industrijskim krmilnikom. Krmilni program je zasnovan za industrijski krmilnik Siemens S7-1200. Poleg krmilnega programa je bila ustvarjena vizualizacija v razvojnem okolju SpiderPLC iz programskega paketa SpiderControl Web-HMI. Opisana sta razvoj grafičnega vmesnika s podrobnim opisom uporabljenih orodij in sinteza realizirane vizualizacije z industrijskim krmilnikom. Opisana vizualizacija se nanaša izključno na delo v lokalnem računalniku, brez omrežne ali brezžične povezave. Za namene te naloge je bil dodatno razvit simulacijski model v programskem okolju FluidSIM, katerega sestavni deli in princip delovanja so prav tako podrobno opisani. Za namene simulacije v FluidSIM-u je ustvarjena povezava s programom S7-PLCSIM preko programskega orodja EzOPC.
Keywords: elektropnevmatski sistem, industrijski krmilnik, SpiderControl, vizualizacija, grafični vmesnik, simulacija
Published in DKUM: 30.06.2020; Views: 876; Downloads: 67
.pdf Full text (5,71 MB)

3.
Vizualizacija procesa preoblikovanja s krmilnikom in mikro zaslonom : diplomsko delo
Bojan Vidovič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje avtomatizacijo in vizualizacijo elektropnevmatskega sistema z mikro krmilnikom ter mikro zaslonom na dotik. Predstavljeni so tako postopki programiranja in vizualizacije procesa kakor tudi uporabljena strojna oprema Siemens S7-200 ter Micro Panel – SIMATIC TP 177micro. Pričujoče delo opisuje tudi povezave z resničnim sistemom, različne možnosti uporabe programske opreme SIMATIC WinCC Flexible Advanced in težave, s katerimi se lahko pri uporabi srečujemo, poleg tega pa še programski paket STEP 7-Micro/WIN, uporabljen za programiranje krmilnika. Po korakih so predstavljene tudi informacije ter postopki, potrebni za konfiguracijo programov in strojne opreme ter povezavo med njimi.
Keywords: PLK, HMI, elektropnevmatski sistem, STEP 7-Micro/WIN, Siemens SIMATIC S7-200, Siemens SIMATIC WinCC flexible Advanced, Micro Panel – SIMATIC TP 177micro.
Published in DKUM: 26.09.2018; Views: 1142; Downloads: 113
.pdf Full text (2,34 MB)
This document has many files! More...

4.
Povezava virtualnega krmilja z elektro-pnevmatskim transportnim sistemom
Tomaž Rodošek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Procesna avtomatizacija, doba v kateri se nahajamo, omogoča zelo visok standard kvalitetne izdelave, boljšo organizacijo in večjo produktivnost. Zato bi radi preverili učinkovitost različnih načinov vodenja elektro-pnevmatskega transportnega sistema. V večini vodenje poteka s pomočjo programirljivih logičnih krmilnikov – PLK. V diplomski nalogi so predstavljeni in analizirani načini virtualnega vodenja, kjer nam software Fluid Sim opravlja delo vodenja in vizualizacije. Preverili bomo tudi zanesljivost in uporabniški vmesnik računalniškega programa KEPserver OPC, ki skrbi za komunikacijo virtualnega krmilnika z ožičenim delom elektro-pnevmatskega transportnega sistema.
Keywords: Fluid sim, elektropnevmatski sistem, Easy port, S7 200, S7 1200
Published in DKUM: 23.09.2016; Views: 1419; Downloads: 135
.pdf Full text (2,89 MB)

Search done in 1.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica