| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 52
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
ELEKTRONSKA ZEMLJIŠKA KNJIGA IN AKTUALNA SODNA PRAKSA
Meta Rus, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Elektronska zemljiška knjiga predstavlja bistveno prenovo sistema za vpisovanje pravic in predlaganjem predlogov v zemljiško knjigo. Ta sistem prinaša predvsem veliko prednosti, ker pa sem s sistemom seznanjena tudi na svojemu delovnem mestu, vem, da se predvsem kvalificirani uporabniki pri delovanju elektronske zemljiške knjige srečujejo z marsikatero slabostjo. Težave se pojavljajo tako pri različnih odločitvah sodišč, interpretacij zemljiško knjižnih referentov in neprilagojenosti samega sistema, predvsem pri napačno vpisanih pravicah, bodisi, da je do tega prišlo zaradi napačnega predlaganja zemljiškoknjižnega predloga, zaradi zmote zemljiško knjižnega sodišča ali pa pri prepisu/prenosu podatkov iz fizično vodene zemljiške knjige. Nadalje je skoraj nemogoče priti do odgovora ali pomoči v primeru tehničnih težav, saj je tehnična podpora, ki je namenjena pomoči uporabnikom, zelo počasi odzivna, kar privede predvsem do težav, ko je treba določeno pravico ( npr. hipoteko) zaradi nadaljne realizacije pravnega posla čimprej vknjižiti v zemljiško knjigo.
Keywords: elektronska zemljiška knjiga / sodna praksa / kvalificirani uporabniki / prednosti in slabosti sistema elektronske zemljiške knjige
Published in DKUM: 25.07.2016; Views: 1616; Downloads: 169
.pdf Full text (710,64 KB)

2.
Svet književnosti 1 : e-učbenik za slovenščino - književnost v 1. letniku gimnazijskega izobraževanja
Janko Kos, 2014, secondary school textbox

Abstract: Ob posodobitvi učnega načrta slovenščine za gimnazije je nastalo posodobljeno berilo in hkrati učbenik Svet književnosti 1, ki v osnovi nadaljuje že preizkušen koncept prejšnjega berila. Posodobljen učbenik sledi razvijanju splošnih kompetenc / zmožnosti pouka slovenščine, za književni pouk so temeljne: zmožnost literarnega branja kot podvrsta sporazumevalne zmožnosti, zmožnost estetskega doživljanja, zmožnost tvorjenja raznovrstnih neumetnostnih besedil ob interpretaciji literarnih besedil in estetska, kulturna ter medkulturna zmožnost.
Keywords: elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 3611; Downloads: 314
URL Link to full text

3.
Pravica do samoodločbe : mednarodni vidiki
Ernest Petrič, 2014, scientific monograph

Abstract: V tiskani obliki je bila knjiga Pravica do samoodločbe izdana že leta 1984. Od takrat je seveda minilo veliko let, in svet se je v marsičem spremenil. Knjigo je dr. Ernest Petrič napisal predvsem iz dveh razlogov. V politiki, predvsem pa v mednarodnopravni znanosti, se je takrat zastavljalo vprašanje ali je pravica narodov do samoodločbe (The right of peoples selfdetermination) izčrpana z zaključkom procesa dekolonizacije ali pa je to splošno načelo mednarodnega prava, ki ohranja svojo veljavo tudi v obdobju po dekolonizaciji.
Keywords: mednarodno pravo, pravica do samoodločbe, elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 1690; Downloads: 138
URL Link to full text

4.
Stramorjevi koraki
Andrej Tomažin, 2014

Abstract: Vsebinsko se zgodbe dotikajo zgodb posameznikov v ruralnem okolju širše Slovenije, predvsem gre tu za njihov razvoj, ki je analogen tistemu v mestih, le da so njihovi upori, podrejanja, kriki veselja in nemoči drugačni kot tisti z urbanih področij.
Keywords: slovenska kratka proza, slovenski pisatelji, 21.st., elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 852; Downloads: 37
URL Link to full text

5.
6.
Ne domišljaj si! : dve leti življenja nekega paraplegika
Igor Plohl, 2013

Abstract: Gre za avtobiografsko pripoved, ki predstavlja dve leti življenja mladeniča, ki ga je zaznamoval tragičen dogodek, po katerem je nenadoma postal paraplegik in bil prisiljen temeljito preizprašati vse, kar človeka dela človeškega: odnos do telesa, do življenja in smrti, ciljev, prihodnosti, vrednot.
Keywords: elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 1344; Downloads: 57
URL Link to full text

7.
Pa še tole ---
Eoin Colfer, 2015

Abstract: Dogajanje se začne v klubu Beta, ko Arthurjevo druščino tik pred uničenjem Zemlje reši Zaphod Beeblebrox z ladjo Zlato srce, ki jo namesto računalnika Edija zdaj upravlja leva polovica možganov njegove druge glave. Ford Prefect po nerodnosti zamrzne omenjeno polovico in zdi se, da so pogubljeni. A pojavi se nesmrtni Ovečeni Velepotež in jih reši, nakar s svojimi žalitvami tako razjezi Zaphoda, da mu ta obljubi smrt in Velepotež, naveličan življenja, se z veseljem strinja. Le kdo bi ga bil zmožen ubiti - pomislijo na Thora. Pri vsem tem pa jim prav nič ne pomaga okoliščina, da Vogoni hočejo uničiti vse Zemljane.
Keywords: elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 1230; Downloads: 41
URL Link to full text

8.
Sreča pod Šuštarskim mostom
Olga Švegelj, 2012

Abstract: Sreča pod Šuštarskim mostom
Keywords: elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 522; Downloads: 50
URL Link to full text

9.
Obrazi mladosti : literarni zbornik ustvarjalnih dijakov Gimnazije Ormož
Lea Rajh, 2013, proceedings

Abstract: Literarni zbornik Obrazi mladosti je skupek osmih literarnih ustvarjalcev, ki so bili dijaki Gimnazije Ormož v letih 2005-2012. Vsak avtor je predstavljen v svojem obrazu oziroma sklopu tako, da ga uvedejo fotografija, rojstvo, generacija, poljuben življenjepis in kazalo, nato sledijo literarna dela, vsako braz pa se zaključi s spremno besedo mentoric. Sedem avtorjev se izpoveduje v pesniški obliki, ena avtorica pa v krajši prozi. Dijakinje in dijaki poskušajo v večnost ujeti trenutke mladosti, saj se zavedajo, da le s pisanjem in besedami lahko ujamejo utrinke svoje srednješolske dobe in odraščanja. Zbornik simbolno dopolnjujejo fotografije dijakinje, mlade fotografinje.
Keywords: elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 858; Downloads: 52
URL Link to full text

10.
Moje življenje
Ivan Cankar, 2011

Abstract: Moje življenje je zbirka črtic, v katerih avtor Ivan Cankar opisuje svoja otroška leta in z veliko ljubeznijo opisuje svojo mater.
Keywords: elektronske knjige
Published in DKUM: 30.12.2015; Views: 1016; Downloads: 86
URL Link to full text

Search done in 1.69 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica