| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 102
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
UPORABA NAPETOSTNEGA MERILNEGA TRANSFORMATORJA KOT VIRA VISOKE NAPETOSTI
Mitja Strmšek, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena uporaba napetostnega merilnega transformatorja kot vira visoke napetosti, ki je uporabljen v laboratoriju ICEM-TC. Sestavljena je bila ustrezna merilna proga, na kateri je mogoča izvedba meritev visokonapetostnih preskusov in preskusov delnih praznitev. Opisana je njegova zgradba, namen uporabe in delovanje. Podrobneje so predstavljeni rezultati meritev napetosti transformatorja in napetosti transformatorja z dodanimi kondenzatorji.
Keywords: elektroenergetika, laboratorijski preskusi, visokonapetostni merilni transformator, vir visoke napetosti
Published: 07.07.2015; Views: 970; Downloads: 214
.pdf Full text (2,20 MB)

2.
DIMENZIONIRANJE ELEKTRIČNIH VODOV NIZKONAPETOSTNEGA ZUNANJEGA PRIKLJUČKA
Rok Jakše, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje dimenzioniranje električnih vodov nizkonapetostnega zunanjega priključka.V njej so opisani tipizirani vodniki, ter vrste dimenzioniranja vodnikov, ki se uporabljajo za izgradnjo nizkonapetostnih omrežij, ki so zgrajena za potrebe distribucije električne energije in sicer od transformatorske postaje do končnih odjemalcev.
Keywords: Elektroenergetika, električni vodniki, dimenzioniranje, meritve
Published: 17.10.2014; Views: 1564; Downloads: 1150
.pdf Full text (1,53 MB)

3.
ZAŠČITA GENERATORJA V NEK
Damjan Judež, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema splošni opis elektrarne, proizvodnjo električne energije in relejne zaščite sinhronskega generatorja v Nuklearni elektrarni Krško. V delu so podani posamezni izračuni primarnih in sekundarnih vrednosti parametrov, ki so se uporabili za parametriranje zaščitnih funkcij. Cilj diplomske naloge je bil podrobneje preučiti zaščito in nova spoznanja implementirati v vzdrževalne postopke po katerih preizkušamo relejno zaščito v elektrarni. Sekundarni preizkusi zaščitnih funkcij so bili izvedeni na rezervnem releju, v laboratoriju elektro-vzdrževanja s preizkuševalno napravo Omicron.
Keywords: elektroenergetika, zaščita, sinhronski generator, rele…
Published: 26.06.2014; Views: 958; Downloads: 204
.pdf Full text (3,04 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
9.
DUŠILKA ZA VELIKE KRATKOSTIČNE TOKOVE
Danijel Glušič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je obravnavana zračna dušilka, ki se znotraj laboratorija ICEM-TC uporablja pri preskusih z velikimi tokovi. Dušilka je sestavljena iz šestih enakih tuljav, ki jih lahko poljubno povežemo v tokokroge, kar predstavlja izredno veliko število kombinacij vezav dušilke. Za določitev parametrov vseh kombinacij dušilke je bil izdelan analitični model. Rezultati analitičnega izračuna so, za naključno izbrane kombinacije, primerjani tako z numeričnim izračunom kakor z meritvami.
Keywords: elektroenergetika, laboratorijski preskusi, dušilka, induktivnost
Published: 21.03.2012; Views: 2070; Downloads: 258
.pdf Full text (4,08 MB)

10.
ANALIZA ELEKTROMAGNETNIH PREHODNIH POJAVOV V ELEKTROENERGETSKEM SISTEMU SLOVENIJE Z UPORABO PROGRAMSKEGA PAKETA MATLAB/SIMULINK
Jure Jazbinšek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava dinamični model elektroenergetskega omrežja Slovenije, na katerem so priključeni odjemalci, proizvajalci in tuja omrežja. V programskem paketu MATLAB/Simulink je s knjižnico SimPowersys sestavljen dinamični model sistema, ki omogoča izračun obratovalnih stanj. V modelu so uporabljeni osnovni elementi elektroenergetskega sistema, kot so: tuje omrežje, generator, transformator, vodi, stikala ter porabniki električne energije. Ker se delež prenesene električne energije skozi elektroenergetski sistem Slovenije ves čas povečuje, je distribucijsko omrežje vedno bolj obremenjeno. Model omogoča izračun obratovalnih podatkov in temelji na izračunih pretokov energije, kar nam omogoča preverjanje obratovanja pri različnih scenarijih obratujočih elementov sistema.
Keywords: elektroenergetika, elektroenergetski sistem, dinamični model
Published: 08.04.2011; Views: 1933; Downloads: 210
.pdf Full text (4,54 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica