| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Načrtovanje, izdelava in avtomatizacija elektro-pnevmatske stiskalnice : diplomsko delo
Žiga Štern, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Osrednji cilj diplomske naloge je bil izdelati realen model elektropnevmatske stiskalnice. Naloga zajema načrtovanje, izdelavo in avtomatizacijo naprave. Za izvajanje delovnih gibov smo uporabili tri pnevmatske valje, ki so krmiljeni s tremi elektromagnetnimi ventili. Lego pnevmatskih valjev nadzorujemo z magnetnimi stikali. Za delovanje celotnega procesa smo uporabili programabilni logični krmilnik, ki zajema podatke in jih po vnaprej določenem algoritmu obdela ter izvaja proces. Celotna naprava je sestavljena iz več podsistemov in zajema področja mehanike, pnevmatike in elektrike.
Keywords: Solidworks, TIA Portal, FluidSim, PLC, SIEMENS SIMATIC S7-1200, elektro-pnevmatski sistem
Published in DKUM: 19.09.2022; Views: 371; Downloads: 91
.pdf Full text (4,20 MB)

2.
Izdelava in krmiljenje virtualnega industrijskega procesa z uporabo programskih orodij Factory I/O in FluidSim : magistrsko delo
Goran Munđar, 2021, master's thesis

Abstract: Osrednji cilj magistrske naloge je načrtali kompleksnejši virtualni industrijski proces in ga izdelali v programskem okolju »Factory I/O«. Za izdelani industrijski proces je izdelan krmilnik v programskem okolju »FluidSim«. Povezava krmilnika in virtualnega industrijskega procesa je izvedena s komunikacijskim protokolom OPC Data Access. Na koncu bo izvedena simulacija industrijskega procesa, s katero bo preverjeno pravilno delovanje sistema.
Keywords: Factory I/O, FluidSim, Festo Didactic EzOPC, OPC komunikacijski protokol, virtualni industrijski proces, elektro-pnevmatski sistem
Published in DKUM: 16.09.2021; Views: 865; Downloads: 173
.pdf Full text (4,54 MB)

3.
Virtualna vgradnja hladilnega sistema elektro pogona letališkega avtobusa : diplomsko delo
Žiga Žlender, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je rezultat mojega dela v sklopu praktičnega usposabljanja pri podjetju eVision automotive. Cilj je bil po predloženi shemi konstruirati hladilni sistem pri letališkem avtobusu z električnim pogonom, ga s pomočjo programske opreme SOLIDWORKS vgraditi v virtualni model že obstoječe konstrukcije, ter ga optimalno prilagoditi. Prikazan je celoten potek dela, od seznanitve z osnovami ter konstrukcijskimi zahtevami, izbire ustreznih komponent in materialov, modeliranja, do izdelave tehniške dokumentacije.
Keywords: Hladilni sistem, elektro pogon, konstruiranje, 3D model, tehniška dokumentacija
Published in DKUM: 14.10.2019; Views: 1257; Downloads: 101
.pdf Full text (3,13 MB)
This document has many files! More...

4.
Regulacija pozicije elektro-hidravličnega premočrtnega servo-sistema z industrijskim krmilnikom
Aljaž Jerenko, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je preučeno zaprtozančno vodenje servo-hidravličnega pogona s pomočjo industrijskega krmilnika; izpeljana sta matematični model in računalniška simulacija dinamičnega obnašanja. Izvedena je analiza procesa in izbira regulatorja. Eksperimentalni rezultati kažejo, da lahko s pomočjo krmilnika Siemens S7-1200 ob ustrezni razširitvi zadovoljivo izvedemo regulacijo pomika elektro-hidravličnega servo-sistema, čeprav krmilnik v osnovi temu ni namenjen.
Keywords: elektro-hidravlični servo-sistem, servo-ventil, regulacija, Siemens S7-1200
Published in DKUM: 06.09.2016; Views: 1640; Downloads: 202
.pdf Full text (2,53 MB)

5.
Vizualizacija in krmiljenje elektro-pnevmatskega sistema z virtualnim krmiljem
Martin Adler, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko dela opisuje vizualizacijo in krmiljenje elektro-pnevmatskega sistema z virtualnim krmiljem. V delu so predstavljene različne možne povezave med programi in realnim sistemom. Opisano je tudi delovanje in uporaba programov Fludsim, SIMATIC Manager, TIA Portal, EzOPC, S7-PLCSIM. Opisani so tudi krmilni programi in vizualizacije. Predstavljena je tudi uporabljena strojna oprema EasyPort, S7-200, S7-300, S7-1200. V diplomski nalogi so po korakih predstavljene vse informacije, ki jih potrebujemo za povezave in konfiguracijo programov in strojne opreme.
Keywords: Fluidsim, SIMATIC Manager, TIA Portal, EzOPC, elektro-pnevmatski sistem
Published in DKUM: 20.10.2015; Views: 1460; Downloads: 184
.pdf Full text (1,89 MB)

6.
VPLIV DELOVANJA ELEKTRO-OBLOČNE PEČI NA ELEKTROENERGETSKI SISTEM STEEL ŠTORE
Klemen Stopar, 2009, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava delovanje elektro-obločne peči v energetskem sistemu Štore Steel d. o. o. Namen magistrskega dela je predstaviti probleme, ki se v praksi med delovanjem elektro-obločne peči pojavljajo, in izdelati rešitve za odpravo le-teh. V nalogi je predstavljen tudi način izbire novega transformatorja obločne peči, katerega lastnosti morajo omogočati tako zanesljivo delovanje kot tudi možnost razvoja podjetja v smislu povečevanja proizvodnje in izboljševanja kvalitete proizvodov.
Keywords: električni oblok, elektro-obločna peč, transformator, prenapetosti, elektroenergetski sistem, okvare, magnetno polje
Published in DKUM: 05.06.2009; Views: 4974; Downloads: 425
.pdf Full text (7,04 MB)

7.
Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica