| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
IZVEDBA ZRAČNO ALI S PLINOM SF6 IZOLIRANEGA 400 kV STIKALIŠČA BLOKA 6 TEŠ
Damjan Seme, 2009, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je prikazana izvedba in praktični primer sodobnega visokonapetostnega 400 kV zračno in s plinom SF6 izoliranega stikališča. Predstavljene so naprave novega bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj. V nadaljevanju je prikazana in argumentirana idejna zasnova stikališča za blok 6 s primerjavo med zračno izolirano in plinsko izolirano izvedbo. Glede na karakteristike energetske opreme bloka 6 in analize sosednjih stikališč so bili opravljeni ustrezni izračuni kratkostičnih razmer. Na osnovi teh izračunov je bila izbrana ustrezna oprema zračno in s plinom SF6 izoliranega stikališča. Za takšni izvedbi stikališč so bili izvedeni izračuni vplivov na okolje. Analizirana je bila tudi vključitev omenjenih stikališč v elektroenergetski sistem na osnovi analize z zanesljivostnim kriterijem "n-1" in izračunom obremenljivosti za več variant vključitve bloka 6 v elektroenergetski sistem.
Keywords: Elektroenergetski sistem, elektroenergetsko omrežje, termoelektrarna, stikališče, stikalni aparat, plin SF6, električno dimenzioniranje, monitoring, električno polje, kratki stik, stabilnost.
Published: 05.02.2010; Views: 3177; Downloads: 383
.pdf Full text (7,25 MB)

4.
NAPAJANJE JAMSKEGA ČRPALIŠČA PREMOGOVNIKA VELENJE Z ELEKTRIČNO ENERGIJO
Marko Hojan, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je izdelati pripravo na projekt za prenovo jamskega črpališča v rudniku Premogovnika Velenje. Poleg napajanja porabnikov črpališča je potrebno napajati tudi motor ventilatorja v ventilatorski postaji Pesje in transformator v muzeju Premogovnika Velenje. Med črpališčem in muzejem je potrebno dimenzionirati dvosmerno povezavo, tako, da se lahko muzej napaja iz črpališča ali obratno. Izbrati je potrebno tudi opremo, ugotoviti njeno ustreznost ter določiti zaščito za napajanje omenjenih porabnikov iz treh različnih električnih napajalnih postaj, kjer dve služita kot rezerva, v primeru izpada glavnega napajanja.
Keywords: Premogovnik Velenje, električno napajanje, rudnik, omrežje, električno dimenzioniranje
Published: 17.09.2013; Views: 1353; Downloads: 98
.pdf Full text (5,62 MB)

5.
NAČRTOVANJE TRANSFORMATORSKE POSTAJE TP OREHOVEC
Tomaž Jazbinšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazano načrtovanje nove transformatorske postaje TP Orehovec z novim srednjenapetostnim napajalnim daljnovodom ali kablovodom. Transformatorska postaja na območju Orehovca je nujna, saj je oskrba z električno energijo tam slaba, ker se to območje trenutno napaja iz TP Vitna vas preko dotrajanega nizkonapetostnega nadzemnega voda. V uvodnih poglavjih je predstavljeno staro obstoječe stanje, v nadaljevanju pa predlogi novih omrežij in opreme. V jedru diplomskega dela so predstavljeni izračuni in rezultati, na podlagi katerih je izbrana oprema, katera je finančno ovrednotena. Diplomsko delo je zaključeno s sklepnim poglavjem, kjer so posebej opisani rezultati.
Keywords: električno omrežje, transformatorska postaja, dimenzioniranje, srednjenapetostni daljnovod, kablovod
Published: 07.07.2016; Views: 863; Downloads: 143
.pdf Full text (3,61 MB)

6.
Zamenjava srednjenapetostne transformatorske postaje artiče zadružni dom
Matej Javornik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena zamenjava transformatorske postaje v naselju Artiče. Zaradi povečane potrebe po energiji v naselju in dotrajanosti obstoječe transformatorske postaje, se postavi nova, močnejša transformatorska postaja. Prikazano je načrtovanje nove transformatorske postaje TP Artiče zadružni dom (nadomestna), z novim napajalnim srednjenapetostnim kablovodom. Izdelal sem enočrtno shemo TP Artiče zadružni dom (nadomestna), po kateri sem opravil vse potrebne izračune in rezultate za njeno brezhibno delovanje.
Keywords: transformatorska postaja, dimenzioniranje opreme, srednjenapetostni kablovod, električno omrežje
Published: 05.07.2018; Views: 344; Downloads: 50
.pdf Full text (1,87 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica