| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 28
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Avtomatizacija proizvodnega procesa obdelave ulitkov za avtomobilsko industrijo
Tomaž Pušnik, 2019, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo se osredotoča na analizo projekta avtomatizirane obdelave ulitkov, za potrebe avtomobilske industrije na realnem primeru, ter ga primerja z ročnim načinom obdelave s strani človeške delovne sile. Najprej so predstavljena teoretična izhodišča ter proizvodni procesi, ki so potrebni za izdelavo ulitkov. V zadnjem delu naloge pa so predstavljeni in z izračuni podkrepljeni različni ekonomski kazalniki uspešnosti. Na podlagi rezultatov so bile potrjene zastavljene hipoteze. Ugotovljeno je bilo tudi, da je avtomatizirana obdelava ulitkov v livarnah pri večjih serijah, skoraj nujno potrebna za doseganje konkurenčnosti na trgu avtomobilske industrije.
Keywords: ekonomski kazalniki, nizkotlačno litje, prag pokritja, analiza projekta, lastna cena, robotska obdelava ulitkov
Published: 21.05.2019; Views: 606; Downloads: 0

2.
3.
Ekonomska upravičenost pridelave maka
Damijan Belec, 2009, undergraduate thesis

Keywords: mak, simulacijski modeli, ekonomski kazalniki
Published: 10.07.2015; Views: 924; Downloads: 36
URL Link to full text

4.
EKONOMIKA IN OPTIMIZACIJA LOGISTIKE GOZDARSKEGA PODJETJA
Jakob Bovha, 2012, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo predstavili celovito presojo poslovanja gozdarskega podjetja s poudarkom na ekonomski presoji kot osnovi za strateško planiranje in optimizacijo logistike. Preverjali smo hipotezo, da optimizacija logistike in pravilno ravnanje z razpoložljivimi lesnimi viri omogoča boljši finančni položaj in konkurenčnost podjetja JO-JO d.o.o. Presojo smo naredili s SWOT analizo ocenjevanja prednosti in slabosti ter poslovnih priložnosti in nevarnosti podjetja ter podali možne strategije razvoja podjetja. Podjetje ima zadržano financiranje in neizkoriščeno stopnjo finančnega vzvoda. Zaradi finančne stabilnosti in plačilne sposobnosti podjetje načrtuje vlaganja v informacijsko in gozdarsko tehnologijo. Koeficient obračanja terjatev kaže, da je velik problem plačilna nedisciplina, kar predstavlja dvome o vlaganju v nadaljnjo rast in razvoj podjetja. Podjetje ima slabo kupno moč, ki se odraža v majhnem tržnem deležu in slabem konkurenčnem položaju pri velikih kupcih. Podjetje mora povečati odkup in povezati enote gozdne proizvodnje z zaposlitvijo mladih, inovativnih, kreativnih kadrov, ki so željni dokazovanja.
Keywords: SWOT analiza, oskrbna veriga, informacijski sistem, ekonomski kazalniki, gozdna proizvodnja.
Published: 24.09.2012; Views: 1301; Downloads: 211
.pdf Full text (825,26 KB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica